Trafik Kazası Kusur Oranları
Trend

Kusur Oranı İtirazı Nasıl Yapılır? (Kesin Çözüm)

Kusur oranı itirazı nasıl yapılır? Kusur oranına kim itiraz edebilir? Kusur oranı değişir mi? Kusur Oranı, karışmış olduğunuz kazada tutanağı trafik polisi veya jandarma ekipleri tarafından belirlenen orandır. Eğer tutanak şahıslar arasında tutulmuş ise bu oran tramer tarafından belirlenir. Kusur oranının hatalı olduğunu düşünüyorsanız kusur oranına itiraz edebilirsiniz. Kusur oranına itiraz sürecinde izlemeniz gereken adımlara geçmeden önce kusur oranı nedir sorusuna yanıt bulabilir, trafik kazası kusur oranları hakkında bilgi alabilir, trafik kazası kusur oranı hizmeti hakkında bilgi sorabilirsiniz.

Eğer kaybedecek vaktim yok hızlıca itiraz etmek istiyorum diyorsan, aşağıdaki iletişim butonlarından hızlıca bana ulaşabilirsin.


Ancak yazdıklarımı okumanı şiddetle tavsiye ederim!

Kaza Kusur Oranına Nasıl İtiraz Edilir?

  • Kusur oranına itiraz Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Tutanak Değerlendirme Komisyonuna yapılır.
  • Kusur oranına itiraz süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir.
  • İtiraz süresi dolduğunda ispat etme yükümlülüğü iddia edene aittir.
  • Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Tutanak Değerlendirme Komisyonunun belirlediği oranlar sigorta şirketlerine ve başvuruda bulunan şahıslara/kurumlara eş zamanlı olarak gönderilir.

Alternatif kaynak: https://www.sbm.org.tr/tr/sayfa/ktt-sorgulama-ve-itiraz-1072

Kusur Oranına Neden İtiraz Etmelisiniz?

Bildiğiniz üzere sigorta şirketleri üçüncü şahıslara verilen zararı karşılar. Yani kendi aracınızın sigortası sizin aracınızın masraflarını ve oluşan maddi kaybınızın ödemesini yapmaz.

Örneğin %50 kusur oranı sizde olduğu belirlendi. Yüzde 50 kusur oranı ne demek?

  • Aracınızdaki masrafın yarısını alabilirsiniz
  • Araç değer kaybınızın yarısını alabilirsiniz
  • Aracınız pert (ağır hasarlı) olduysa toplam ücretin yarısını alabilirsiniz
  • Eğer yaralanma ve ölümle sonuçlandıysa tazminatlarınızın yarısını alabilirsiniz
  • En önemlisi ise karşı tarafta oluşan bu zararlarında yarısından siz sorumlusunuz.

Başka bir örnek verecek olursam kusur oranı yüzde 75 sizdeyse ne olacak?

%75 kusurlu olmak, %25 haklı olmak demektedir. Haklarınızın %25’i kadar yani 4’de birini alabilirsiniz anlamına gelir. 10.000 TL aracınızda masraf varsa sigorta size 2.500 TL öder. Geri kalan masrafları siz ödemelisiniz.

  • Yetkililer tarafından yapılan hatadan dolayı cebinizden harcamak zorunda kaldığınız paralar için
  • Aracınızda oluşan değer kaybı zararınızı alabilmek için
  • Bir sonraki sigorta poliçesine yüksek bedeller ödememek için

İtiraz etmelisiniz! Değişen kusur oranı sayesinde mağduriyetinizi giderebilirsiniz.

Kusur oranı maddelerine ücretsiz itiraz hakkınız olduğunuz biliyor muydunuz? Hakkınızı savunabilmeniz için yapmanız gerekenler yazımın devamında.

Kusur Oranı Hakkında Bilinmesi Gereken Detaylar

Araç sahiplerinin merak ettiği trafik kazalarında kusur oranı nedir? Kaza zaman aşımı süreleri nelerdir? Kusur oranı itirazı nereye yapılır? Kaza tespit tutanağı itiraz dilekçesi nasıl yazılır? Kusur oranı itiraz dilekçesi ile başvuru yapılabilecek kurumları değerlendiriyoruz.

Kusur Oranı Nedir?

Trafik kazasına karışan yolcuların, yayaların veya sürücülerin, trafik mevzuatlarına göre ihlallerine karşılık gelen maddelerin asli, tali veya yüzde oranı (%) üzerinden belirlenecek orana “kusur oranı” denir.

Daha detaylı açıklamak gerekirse, kazanın meydana gelmesinde kimin ne kadar hatalı olduğunu, SBM (Sigorta Birliği Merkezi) tramer komisyonu, trafik görevlileri veya trafik bilirkişilerince belirlenmesi kusur oranı olarak tanımlanmaktadır.

Kazada Kusur Oranı Maddeleri Nasıl Belirlenir?

Kazanın oluş şekline bağlı olarak, kuralları ihlal eden aracın mevzuata göre alacağı ceza maddelerinden oluşan ihlaller kusur oranını oluşturur.

Kontrolsüz kavşak kazalarından bir örnek vermek istiyorum. Bildiğiniz üzere kontrolsüz kavşakta ilk geçiş hakkı yolun sağından gelen araç sürücüsüne aittir. Kontrolsüz kavşakta yolun sağından gelen araç sürücüsü yolun solundan gelen araca çarpması sonucu trafik kazası meydana geldi.

Peki kusurlu araç hangisi? Hemen sorumuzu soralım bu olay neden veya nasıl meydana geldi?

  • İlk geçiş hakkı yolun sağından gelen araç sürücüsüne ait olduğu için, yolun solundan gelen araç sürücüsü ilk geçiş hakkına sahip olan araca yol vermesi gerekirdi
  • Yolun sağından gelen araç sürücüsü ise ilk geçiş hakkına sahip olsa da kavşağa yavaşlayarak girmesi gerekirdi

Eğer sürücüler bu kurallara uymuş olsaydı kaza olmayacaktı. Sürücü ihlallerini böylelikle belirlemiş olduk. Bulduğumuz ihlallerin mevzuatta karşılığını bakacağız.

  • Soldan gelen araç ktk 57/1a kavşaklarda ilk geçiş hakkına uymamak
  • Sağdan gelen araç ise ktk 52/1a kavşaklara yaklaşırken hızını azaltmamak

Kurallarına uymadıkları anlaşılmıştır. 57/1a ve 52/1a kusur oranı maddeleri belirlenmiş oldu. Kusur oranlarını belirleme işlemine geçebiliriz.

Kusur Oranı Hesaplama Nasıl Yapılır?

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili Yönetmelikte belirtilen asli ve tali maddelere istinaden hesaplama yapılmaktadır. Asli kusurlu sayılan haller yine aynı kanunun 84. maddesinde belirlenmiştir. Geri kalan haller ise tali kusur sayılmıştır.

Kusur oranı sorgulama nasıl yapılır?

Eğer ki anlaşmalı tutanak olarak bahsetmiş olduğumuz tutanağı tanzim etmiş iseniz raporu sunduğunuz yere yani. Tramer internet sayfasından kusur oranı sorgulama yapabilirsiniz. Ancak size daha kolay bir yöntem sunacağım.

Trafik kazasındaki suçluluk veya sorumluluk oranı hesaplama
Trafik kazalarında kusur oranı hesaplama


Sigorta şirketlerine göre:

  • Asli kusurlu %75
  • Tali kusurlu %25

Sigorta tahkim bilirkişileri ve adli bilirkişiler tarafından belirlenen oranlar ise:

  • %15 – %85
  • %20 – %80
  • %30 – %70
  • %35 – %65

Gibi değerler alabilmektedir. Çünkü uzman görüşü olarak, kusur oranı mütalaası tanzim eden bilirkişiler kendi görüş ve kanaatlerini belirtmektedir.

Kusur Oranı İtiraz Süresi Ne Kadar?

Maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 2 yıl, Yaralamalı trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 8 yıl, Ölümlü trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 15 yıldır.

Trafik kazası kusur oranı itiraz süresi, meydana gelen olayın niteliğine göre üç kategoriye ayrılıyor.

Maddi Hasarlı Trafik Kazası: Araçlarda maddi hasarla sonuçlanan olaylara maddi hasarlı trafik kazası denir. Herhangi bir can ve beden sağlığı zarar görmemiş olan olay olarak da tanımlanabilir.

Yaralamalı Trafik Kazası: Araçlarda meydana gelen maddi hasarın yanı sıra yolcu, sürücü veya yaya olarak en az bir kişinin yaralanması ile sonuçlanan olaylara yaralanmalı trafik kazası denir.

Ölümlü Trafik Kazası: Kaza yerinde veya kaldırıldığı hastanede bir ay içerisinde en az bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaylara ise ölümlü trafik kazası denir.

Belirtilen sürelerin geçmesi durumunda trafik kazalarında zaman aşımı olmuş oluyor. Yani haklarınızın tazmini ve itiraz hakkınızı kaybetmiş oluyorsunuz.

Zaman aşımını kesen haller:

  • Sigorta tahkime başvuru yapılmış olması
  • Yasal süre içerisinde dava açılmamış olsa bile sigorta şirketine resmi başvuru yapılmış olması
  • Taraflardan birine resmi yazılı talep iletilmesi

Kaza kusur oranına itiraz etmek isterseniz yukarıdaki haller zamanaşımını kesmektedir.

Kusur Oranı İtirazı Nereye Yapılır?

Tramer merkezi
Asliye hukuk mahkemesi
Ticaret mahkemesi
Trafik mahkemesi (Kapandı, işlem yapmıyor.)
Sigorta Tahkim Komisyonu

Taraflarca imzalanarak oluşturulan veya kolluk görevlilerince tanzim edilen kaza tutanakları resmi bir evraktır. Adı üstünde “tutanak” artık buradaki verilen karar veya hükmü adli hükümler bozabilir. İlk yapmamız gereken şey trafik kazası tespit tutanağına itiraz dilekçesi hazırlamak. Peki bu başvurular nereye yapılır?

  • Tramer merkezi
  • Asliye hukuk mahkemesi
  • Ticaret mahkemesi
  • Trafik mahkemesi
  • Sigorta Tahkim Komisyonu

Trafik Mahkemesi: Artık işlem yapmamaktadır çünkü kapatılmıştır.

Tramer merkezi: Sadece maddi hasarlı kazaları değerlendirmeye almaktadır. Çünkü ölüm veya yaralanma olması durumda adli bir vaka olduğundan dolayı kolluk kuvvetleri rapor tanzim edip kusur oranı belirlemektedir.

Tramer itiraz iletişim numarası var. Ancak değerlendirme yaparken sadece asli kusur maddelerini dikkate almaktadır. Dolayısıyla kaza sonrasında mağduriyetiniz giderilmeye bilir.

Asliye hukuk ve Ticaret mahkemesi: Buralara da başvuru yapabilirsiniz. Talebinizi belirten dilekçe ile başvuru yapılır. Mahkemece bilirkişi görevlendirilir, keşif yapılır, yeni karar açıklanır.

Karar sizin aleyhinize ise tekrar yeni bilirkişi talep edersiniz, yeni keşif ve yeni karar çıkar bu sefer lehinize çıkan karara karşı taraf itiraz eder.

Nihaiyi karar çıkar bir üst merci bozar, uzar da uzar. Daha da önemlisi yapılan her yargılama gideri de başvurucu tarafından ödenir. İnanın keşke hiç bulaşmasaydım dersiniz!

Hatta usul yönünde başvurunuzda hata varsa yıllarca uğraşsanız da sonuç alamayacağınızda aşikar. Bu söylediğime örnek olarak emsal kararı buradan paylaşıyorum.

Sigorta Tahkim Komisyonu: Doğru bir başvuruyla 3-4 ay gibi kısa bir sürede sonuç alabileceğiniz bir yer. Sigorta birliği merkezi bünyesinde bulunan. Sigortalı ve sigorta şirketi arasındaki uyuşmazlık çözüm merkezidir.

Kusur Oranı Raporuna İtiraz Dilekçesi Örneği

Dostlarım, hakkınızı aramız için illa avukat olmaya gerek yok. Sizlere itiraz dilekçesi örneği konusunda yardımcı olacağım. Ancak doğru başvuru için bu işin uzmanlarından yardım almanız sizlerin faydasına olacaktır.

Kusur oranı itiraz dilekçesi, Neden ve neye itiraz ettiğinizi bilmeden, kulaktan dolma gerçeği yansıtmayan, hukuki dayanağı olmayan bilgilerle hazırlamanın faydadan çok zararı olur. İtiraz dilekçesi sonrasında ödenmesi gereken harçlar, yanlış başvuru sebebiyle para kaybetmenize ve sonuç alamamanıza neden olabilir. İşte tam da bu sebeple, başvuru sürecinizi bir uzman ile yürütmenizde fayda var.

Tramer Kusur Oranı İtiraz Dilekçesi Örneği

Burada ilk yapmanız gereken sigorta şirketinize tramer komisyonunun hatalı kusur oranı belirlediğini belirten mail atmanız olacaktır.

Tramer itiraz sorgulama: sbm.org.tr sitesinde araç plakanız ve tc kimlik numaranızla itiraz sorgulama yapabilirsiniz. Ancak buradan çok fazla bir beklentiniz olmasın. Tramerin belirlediği durum başlıklı senaryo kalıplarının dışına çıkamazlar.

En etkili yöntem ise hukuki yollara başvurmaktır!

  • Başvuru ücreti
  • Bilirkişi ücreti
  • Hakem ücreti
  • Yargılama giderleri

Başvuru ücreti, Bilirkişi ücreti, Hakem ücreti, Yargılama giderleri başvuru sürecinde karşılaşacağınız ücretler olacak. Bu ücretleri ödemeden sonuç almak ister misiniz? Ahmet Merkepçi ile yaptığınız kazayı değerlendirebilir, kusur oranı itiraz sürecinizi ücretsiz olarak yönetebilirsiniz.


4.7 223 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?

Ahmet MERKEPÇİ

Trafik güvenliği üzerine akademik çalışmalar yapan, trafik kazaları, cezaları ve sigorta hukukunda danışmanlık sağlayan dünyalar güzeli Asel'in babası.
4.7 223 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?
Cevabın mail adresine gelmesini ister misin?
Bildir
guest
586 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
Abdullah
Abdullah
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar bu yazıyı okuyup kafasında soru işareti, olanların soru işaretlerini azaltmak adına canlı şahit olarak yazıyorum. Yakın zaman bir trafik kazası geçirdim ve aracım sol ön taraftan hasar aldı. Çok şükür can kaybı, yaralanma olmadı. Kaza anının telaşı ile kazayı tam ve doğru değerlendiremedik. Döner kavşakta olduğumuz içinde kazada bizim haksız durumda olduğumuzu düşünerek karşı taraf ile  tutanak tutarak olayı tamamladık. İncelemeler sonucunda kusurun %100 bizde olduğuna kanaat getirildi. Ancak daha sonrasında biraz araştırma yapınca aslında kaza yerinin kontrolsüz kavşak olduğu ve sağ taraftan gelen araç bizim aracımız olduğu için aslında haklı tarafın bizim olduğumuzu öğrendik. Bu noktadan itibaren olayı… Devamını Oku »

En son 2 yıl önce tarafından Abdullah düzenlendi
İsmail
İsmail
Yazıya Puanım :
     

Merhaba yaptığım kazada hatanın bende olmadığını düşünüyorum ama hata bana verilmiş mailden dönerseniz tutanağı sizinle paylaşıp fikrinizi almak isterim.

Utku
Utku
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar Ahmet Bey, babam tali yoldan ana yola çıkarken tüm kontrollerini yaparak çıkmış ve tam sağ şeride geçerken sağdan kamyonet çarpmış gelen bildirim üzerine kaza tutanağı genel bilgilerine girdiğimizde itira et butonu var fakat sadece aynı sigorta şirketi ise ordan itiraz edilebiliyormuş. Biz itirazımı en kısa sürede nerden ne şekilde ve nasıl yapabiliriz. Yardımlarınız için teşekkürler

DEMET YILMAZ
DEMET YILMAZ
Yazıya Puanım :
     

Ahmet Bey merhaba;
30.12.2023 tarihinde teyzeme minübüs çarptı kaza tespit tutanağında teyzem kusurlu görünüyor. Teyzemin vücudun birden çok yerinde kırıklar var ilk zamanlar beyin ve iç kanama da vardı yeni yeni kendine helmeye başladı hala yoğun bakımda yatıyor uzun bir süre de öyle gibi görünüyor ben kamera kayıtlarını ibb den taklep etmek istiyorum ondan sonra da şikayetçi olmak istiyorum örnek dilekçe için yardımcı olur musunuz?

Tuba kavaz
Tuba kavaz
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey merhaba eşim bir hafta önce kaza yaptı en sağdan soldaki dönüşe girebilmek için sinyal vererek hareket ederken en soldaki araç yol vermiyor eşimin arabasının sol arka çamurluğuna kendi aracının sağ ön tarafı ile vuruyor tramer kaydında yüzde yüz eşim suçlu çıktı sizce itiraz etmelimiyiz teşekkür ederim

Feride
Feride
Yazıya Puanım :
     

Ben kiraladığım arac ile orman yolunda giderken önüme köpek çıktı ve frenler tutmadığı için ormana girdim ve bu kaza sonucunda hava yastigi acilmadi emniyet kemerim takılı olmasaydı araçtan fırlayıp daha kötü sonuçlar olabilirdi ve eğer kazayı görenler olmasaydı belkide sabaha kadar kimse beni orada goremeyecekti fakat nasıl oluyorsa polis beni kusurlu buluyor bende o anki şok ile itiraz edemiyorum şuan kiralama şirketi bana 100 bin ödeme çıkarıyor benim burada ki magduriyetim ne oluyor ki hava yastığı açılmadığı söylediğimde bana aracın marka firmasına dava acabiecegim söyleniyor ayıplı mal olarak dalga gecer gibi bu konuda ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim

Erdal
Erdal
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey merhaba yakın zamanda yaralamalı bir trafik kazasına karıştım.dörtyol ağzı bir ara sokakta sağdan gelen araç benim aracımın sağ ön kapı seviyesinden vurdu vuran araçtaki ön koltuktaki yolcu cama kafasını vurarak hafif yaralandı kaza sonrası trafik polisinin tuttuğu tutanağa göre % 75 ben % 25 karşı taraf kusurlu bulundu.Ancak benim kullandığım yolun diğer aracın kullandığı yola göre daha işlek ana sokak niteliğinde olduğunu ve benim kavşağa girişimi tamamladığımı düşünüyorum.Kazanın kamera kaydıda var kusur oranına itiraz etmek istiyorum sizin yorumunuz nedir itirazım dikkate alınırmı yardımlarınız için teşekkür ederim.

İsmail
İsmail
Yazıya Puanım :
     

Ahmet Bey Merhaba ; Dün yaşadığım bir trafik kazasını sizlere bildirmek istiyorum. Kavşak Işık’larına yaklaşık olarak 80 metre uzaklıktayken yeşil yandığını gördüm ve hızım çokta fazla değildi . Kavşağa gelirken normalde kırmızı yanması gereken tarafımı da baktım yani sağ tarafıma o taraftan gelen araç yoktu . tam göbeği geçerken yanlış yönden gelen bir araç göbeğe geçmeğe çalışırken çarpıştık . her ne kadar frene basmaya çalışsam da sağ ön ve sağ arka kapıma çarptı .benim anladığım nokta beni niye yüzde 25 kusurlu gösteriyor . Zaten kavşağa gelirken hızı düşürüp tarafıma baktığımda gelen araçta yoktu zaten . Adam yanlış yönden göbeğe geçmeye… Devamını Oku »

Hasan Şahin
Hasan Şahin
Yazıya Puanım :
     

İyi günler Ahmet bey komisyon oy birliği ile alınan kusur oranına dava açmak dışında bir itiraz yolu varmıdır.Şimdiden teşekkür ederim.

Mehmet terzilerden
Mehmet terzilerden
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar 4 yolda kavşak yok mahalle arasında sağdan gelen arac bana on kapi ve camurluk sağından çarptı hatayı bana verdiler sağdan geleninmis yol hakkı itiraz hakkım var mi sizce

Emin Yildirim
Emin Yildirim
Yazıya Puanım :
     

Ahmet beyin kalitesi ve mütevaziliği herşeyden önce çok üst seviyede, 1 hafta önce yaşadığım trafik kazası sonrası kendisine danıştım ve çok hızlı cevap vererek yol gösterdi. Sonucun açıklanması bekliyorum ve Ahmet beyi ayakta alkışlıyorum👏👏👏

Berat
Berat
Yazıya Puanım :
     

Çok güzel

İlhan
İlhan
Yazıya Puanım :
     

Merhaba Ahmet bey .ben sol şeritten ilerlerken önümde hiç araç yokken.sağ tarafta ilerlemekte olan araç birden sola dönüş yaptı . Önüme kirdi ve kaza meydana geldi.Sola dönüş yasak tabelası olduğu halde dönüş yaptı.biz tutanak tuttuk karşı taraf hatalı olduğunu kabul etti.ama biz tutanagi detayli yapmadığımız için 100 de 100 kusur bana verildi.bunu nasıl düzeltebiliriz

RAMAZAN
RAMAZAN
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey günaydın, Kızım benim aracımla bir kazaya karıştı. Yol iki cadde kesişimi kesişim noktasına 15 metre kala çift yol gibi yarım merte civarında kaldırımla ikiye bölünmüş kavşak sonrası geniş tek yol gibi cadde statüsünde. Cadde yokuş aşağı. Kızım alttan yokuş yukarı çıkarken kontrolsüz göbeksiz kavşağa geliyor. Sağını kontrol ediyor araç yok. Karşıdan da yakın mesafede araç görmediği için sola doğru dönmeye başlıyor kavşağın çıkış noktasını geçmeye yakın bir korna sesi duyuyor ve yukardan yokuş aşağı gelen araç bizim araca arka sağ kapıdan hızla çarpıyor. Araç kendi etrafında 180 derece tur attıktan sonra kavşak dışındaki en solda kalan yöndeki yolun… Devamını Oku »

Sema
Sema
Yazıya Puanım :
     

Ben kısa zaman içerisinde kaza geçirdim 4yol kavşaktan geçtim ve bitmek üzereyken yan taraftan bana vurdular bn yolu bitirmek üzereydim ve suçu bana verdiler ne yapmam gerek oysaki onunda yavaşlaması gerekmezmi dönüş sağlarken

mehmet ataş
mehmet ataş
Yazıya Puanım :
     

ahmet bey kolay gelsin tek gidiş geliş olan bir yolda park halinde iken doğrultu manevralarını yanlış yapma olarak belirtilen madde ile yola çıkarken sol taraftan hızının 120 130 olduğunu tahmin ettiğim şekilde aracıma çarptı. 50 hız sınırı olan yolda hız sınırının ihlali olarak çarpan tarafa hiç kusur bulunmayarak tüm suç tarafıma kaza tutanağı ile yıkıldı ne yapmamız lazım nereye itiraz etmemiz lazım yardımcı olur musunuz.

Rıdvan
Rıdvan
Yazıya Puanım :
     

Merhaba Ahmet bey dün bir kaza yaptık . Şöyle anlatayım.karşı yönden gelip orta refuzün sonundan parka girecektim refüz sonu u dönüşü yapılmaz şevhası var. Yabiki udonuşu yapmıyorum parka girecem .karşı yoldan taksi geldi bekledim ogeçti yol boş bende hareket ettim oanda taksici müşteri görüp 20 met reye yakın geri geri yolun ortasından gelip benim önsoldan vurdu. Trafik çağırdık geldilrr bana kaza nasıl oldu diye h birşey sormadan tutanağı tuttular. Beni kusurlu gös termişler u dönüşü yapıyon diye karşı tarafın hiç kusuru yok..trafikçileri kendileri aradı şüphem oki polis leri yönlen dirdiler. Ne yapmamşazım

Oğuz zan
Oğuz zan
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey merhaba iyiki varsınız ben 6 ncı ayın 6 sında maddi hasarlı kaza yaptım aramızda tutanak tuttuk birkaç gün sonra sonuç elime ulastı ve 100 kusurlu bulundum 25 gün geçtikten sonra olay yeri vidyosu elime ulaştı ben sigorta şirketime meil yoluyla itiraz edebilirmiyim vidyoyu kim izlese senin suçun yok diyor hatta 3 tane eksper arkadaşa izleydik 1 tanesi 50 de 50 dedi öbür ikisi ise suçun yok dedi sonuç alabilirmiyim şimdiden tşk

Muhittin
Muhittin
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar, 30.09.2023 tarihinde taliyoldan caddeye sola dönerek çıkış yapmışken şeridime girmiş olduğum halde ters şeritden gelen araç bana ön tamponumdan vurdu. Bunun sonucu tutanak tutuldu ve araç ters yönde olmasına rağmen bölünmüş yolda olduğundan dolayı %100 kusur bana verildi. Bende buradaki yorumlara güvenerek hiç tanımadığım halde Ahmet beye ulaştım ve gerekli belgeleri kendisine attım itiraz etmek istediğimi yardımcı olmasını istedim. Ahmet bey bu süreçte benden 5 kuruş para almayacağını sadece davayı kazandığımızda aracım da oluşan değer kaybı için talep edilecek ücretten cüzi bir miktar alacağını söyledi. Hatta davayı kazanamazsam sizden para talep etmeyeceğim dedi. Mevcut durumda yüzde 100 kusur bende… Devamını Oku »

Selami Çakır
Selami Çakır
Yazıya Puanım :
     

İyi günler yaklaşık 25 gün önce yaralanmalı trafik kazası yaptım gidiş geliş bölünmüş yolda şantiye kamyonu sağdan bende sol şeritten giderken kamyon önümüzdeki dönel kavşaktan dönmek için birden sağdan sola dönerek önüme kırdı bende kamyonun ön ikincisi tekerine vurdum aracım pert oldu bizlerde yaralanmalar oldu hastaneye kaldırıldık polis tutanakta kamyona 53/1-c banada 54/1b den asli kusur yazmış ben kamyonu sollamadim sol şeritten kendi yolumdan gidiyordum bazıları bana hatalı sollama dan sana birşey yazamaz sadece kavşaklara yaklaşırken hız düşürmeden yazabilir dedi sizce kusur oranı nedir

1 11 12 13

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu