Trafik Kazası Kusur Oranları
Trend

Kusur Oranı İtirazı Nasıl Yapılır? (Kesin Çözüm)

Kusur oranı itirazı nasıl yapılır? Kusur oranına kim itiraz edebilir? Kusur oranı değişir mi? Kusur Oranı, karışmış olduğunuz kazada tutanağı trafik polisi veya jandarma ekipleri tarafından belirlenen orandır. Eğer tutanak şahıslar arasında tutulmuş ise bu oran tramer tarafından belirlenir. Kusur oranının hatalı olduğunu düşünüyorsanız kusur oranına itiraz edebilirsiniz. Kusur oranına itiraz sürecinde izlemeniz gereken adımlara geçmeden önce kusur oranı nedir sorusuna yanıt bulabilir, trafik kazası kusur oranları hakkında bilgi alabilir, trafik kazası kusur oranı hizmeti hakkında bilgi sorabilirsiniz.

Eğer kaybedecek vaktim yok hızlıca trafik kazası kusur oranına itiraz etmek istiyorum diyorsan, aşağıdaki iletişim butonlarından hızlıca bana ulaşabilirsin.


Ancak yazdıklarımı okumanı şiddetle tavsiye ederim!

Kaza Kusur Oranına Nasıl İtiraz Edilir?

  • Kusur oranına itiraz Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Tutanak Değerlendirme Komisyonuna yapılır.
  • Kusur oranına itiraz süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir.
  • İtiraz süresi dolduğunda ispat etme yükümlülüğü iddia edene aittir.
  • Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Tutanak Değerlendirme Komisyonunun belirlediği oranlar sigorta şirketlerine ve başvuruda bulunan şahıslara/kurumlara eş zamanlı olarak gönderilir.

Alternatif kaynak: https://www.sbm.org.tr/tr/sayfa/ktt-sorgulama-ve-itiraz-1072

Kusur Oranına Neden İtiraz Etmelisiniz?

Bildiğiniz üzere sigorta şirketleri üçüncü şahıslara verilen zararı karşılar. Yani kendi aracınızın sigortası sizin aracınızın masraflarını ve oluşan maddi kaybınızın ödemesini yapmaz.

Örneğin %50 kusur oranı sizde olduğu belirlendi. Yüzde 50 kusur oranı ne demek?

  • Aracınızdaki masrafın yarısını alabilirsiniz
  • Araç değer kaybınızın yarısını alabilirsiniz
  • Aracınız pert (ağır hasarlı) olduysa toplam ücretin yarısını alabilirsiniz
  • Eğer yaralanma ve ölümle sonuçlandıysa tazminatlarınızın yarısını alabilirsiniz
  • En önemlisi ise karşı tarafta oluşan bu zararlarında yarısından siz sorumlusunuz.

Başka bir örnek verecek olursam kusur oranı yüzde 75 sizdeyse ne olacak?

%75 kusurlu olmak, %25 haklı olmak demektedir. Haklarınızın %25’i kadar yani 4’de birini alabilirsiniz anlamına gelir. 10.000 TL aracınızda masraf varsa sigorta size 2.500 TL öder. Geri kalan masrafları siz ödemelisiniz.

  • Yetkililer tarafından yapılan hatadan dolayı cebinizden harcamak zorunda kaldığınız paralar için
  • Aracınızda oluşan değer kaybı zararınızı alabilmek için
  • Bir sonraki sigorta poliçesine yüksek bedeller ödememek için

İtiraz etmelisiniz! Değişen kusur oranı sayesinde mağduriyetinizi giderebilirsiniz.

Kusur oranı maddelerine ücretsiz itiraz hakkınız olduğunuz biliyor muydunuz? Hakkınızı savunabilmeniz için yapmanız gerekenler yazımın devamında.

Kusur Oranı Hakkında Bilinmesi Gereken Detaylar

Araç sahiplerinin merak ettiği trafik kazalarında kusur oranı nedir? Kaza zaman aşımı süreleri nelerdir? Kusur oranı itirazı nereye yapılır? Kaza tespit tutanağı itiraz dilekçesi nasıl yazılır? Kusur oranı itiraz dilekçesi ile başvuru yapılabilecek kurumları değerlendiriyoruz.

Kusur Oranı Nedir?

Trafik kazasına karışan yolcuların, yayaların veya sürücülerin, trafik mevzuatlarına göre ihlallerine karşılık gelen maddelerin asli, tali veya yüzde oranı (%) üzerinden belirlenecek orana “kusur oranı” denir.

Daha detaylı açıklamak gerekirse, kazanın meydana gelmesinde kimin ne kadar hatalı olduğunu, SBM (Sigorta Birliği Merkezi) tramer komisyonu, trafik görevlileri veya trafik bilirkişilerince belirlenmesi kusur oranı olarak tanımlanmaktadır.

Kazada Kusur Oranı Maddeleri Nasıl Belirlenir?

Kazanın oluş şekline bağlı olarak, kuralları ihlal eden aracın mevzuata göre alacağı ceza maddelerinden oluşan ihlaller kusur oranını oluşturur.

Kontrolsüz kavşak kazalarından bir örnek vermek istiyorum. Bildiğiniz üzere kontrolsüz kavşakta ilk geçiş hakkı yolun sağından gelen araç sürücüsüne aittir. Kontrolsüz kavşakta yolun sağından gelen araç sürücüsü yolun solundan gelen araca çarpması sonucu trafik kazası meydana geldi.

Peki kusurlu araç hangisi? Hemen sorumuzu soralım bu olay neden veya nasıl meydana geldi?

  • İlk geçiş hakkı yolun sağından gelen araç sürücüsüne ait olduğu için, yolun solundan gelen araç sürücüsü ilk geçiş hakkına sahip olan araca yol vermesi gerekirdi
  • Yolun sağından gelen araç sürücüsü ise ilk geçiş hakkına sahip olsa da kavşağa yavaşlayarak girmesi gerekirdi

Eğer sürücüler bu kurallara uymuş olsaydı kaza olmayacaktı. Sürücü ihlallerini böylelikle belirlemiş olduk. Bulduğumuz ihlallerin mevzuatta karşılığını bakacağız.

  • Soldan gelen araç ktk 57/1a kavşaklarda ilk geçiş hakkına uymamak
  • Sağdan gelen araç ise ktk 52/1a kavşaklara yaklaşırken hızını azaltmamak

Kurallarına uymadıkları anlaşılmıştır. 57/1a ve 52/1a kusur oranı maddeleri belirlenmiş oldu. Kusur oranlarını belirleme işlemine geçebiliriz.

Kusur Oranı Hesaplama Nasıl Yapılır?

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili Yönetmelikte belirtilen asli ve tali maddelere istinaden hesaplama yapılmaktadır. Asli kusurlu sayılan haller yine aynı kanunun 84. maddesinde belirlenmiştir. Geri kalan haller ise tali kusur sayılmıştır.

Kusur oranı sorgulama nasıl yapılır?

Eğer ki anlaşmalı tutanak olarak bahsetmiş olduğumuz tutanağı tanzim etmiş iseniz raporu sunduğunuz yere yani. Tramer internet sayfasından kusur oranı sorgulama yapabilirsiniz. Ancak size daha kolay bir yöntem sunacağım.

Trafik kazasındaki suçluluk veya sorumluluk oranı hesaplama
Trafik kazalarında kusur oranı hesaplama


Sigorta şirketlerine göre:

  • Asli kusurlu %75
  • Tali kusurlu %25

Sigorta tahkim bilirkişileri ve adli bilirkişiler tarafından belirlenen oranlar ise:

  • %15 – %85
  • %20 – %80
  • %30 – %70
  • %35 – %65

Gibi değerler alabilmektedir. Çünkü uzman görüşü olarak, kusur oranı mütalaası tanzim eden bilirkişiler kendi görüş ve kanaatlerini belirtmektedir.

Kusur Oranı İtiraz Süresi Ne Kadar?

Maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 2 yıl, Yaralamalı trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 8 yıl, Ölümlü trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 15 yıldır.

Trafik kazası kusur oranı itiraz süresi, meydana gelen olayın niteliğine göre üç kategoriye ayrılıyor.

Maddi Hasarlı Trafik Kazası: Araçlarda maddi hasarla sonuçlanan olaylara maddi hasarlı trafik kazası denir. Herhangi bir can ve beden sağlığı zarar görmemiş olan olay olarak da tanımlanabilir.

Yaralamalı Trafik Kazası: Araçlarda meydana gelen maddi hasarın yanı sıra yolcu, sürücü veya yaya olarak en az bir kişinin yaralanması ile sonuçlanan olaylara yaralanmalı trafik kazası denir.

Ölümlü Trafik Kazası: Kaza yerinde veya kaldırıldığı hastanede bir ay içerisinde en az bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaylara ise ölümlü trafik kazası denir.

Belirtilen sürelerin geçmesi durumunda trafik kazalarında zaman aşımı olmuş oluyor. Yani haklarınızın tazmini ve itiraz hakkınızı kaybetmiş oluyorsunuz.

Zaman aşımını kesen haller:

  • Sigorta tahkime başvuru yapılmış olması
  • Yasal süre içerisinde dava açılmamış olsa bile sigorta şirketine resmi başvuru yapılmış olması
  • Taraflardan birine resmi yazılı talep iletilmesi

Kaza kusur oranına itiraz etmek isterseniz yukarıdaki haller zamanaşımını kesmektedir.

Kusur Oranı İtirazı Nereye Yapılır?

Tramer merkezi
Asliye hukuk mahkemesi
Ticaret mahkemesi
Trafik mahkemesi (Kapandı, işlem yapmıyor.)
Sigorta Tahkim Komisyonu

Taraflarca imzalanarak oluşturulan veya kolluk görevlilerince tanzim edilen kaza tutanakları resmi bir evraktır. Adı üstünde “tutanak” artık buradaki verilen karar veya hükmü adli hükümler bozabilir. İlk yapmamız gereken şey trafik kazası tespit tutanağına itiraz dilekçesi hazırlamak. Peki bu başvurular nereye yapılır?

  • Tramer merkezi
  • Asliye hukuk mahkemesi
  • Ticaret mahkemesi
  • Trafik mahkemesi
  • Sigorta Tahkim Komisyonu

Trafik Mahkemesi: Artık işlem yapmamaktadır çünkü kapatılmıştır.

Tramer merkezi: Sadece maddi hasarlı kazaları değerlendirmeye almaktadır. Çünkü ölüm veya yaralanma olması durumda adli bir vaka olduğundan dolayı kolluk kuvvetleri rapor tanzim edip kusur oranı belirlemektedir.

Tramer itiraz iletişim numarası var. Ancak değerlendirme yaparken sadece asli kusur maddelerini dikkate almaktadır. Dolayısıyla kaza sonrasında mağduriyetiniz giderilmeye bilir.

Asliye hukuk ve Ticaret mahkemesi: Buralara da başvuru yapabilirsiniz. Talebinizi belirten dilekçe ile başvuru yapılır. Mahkemece bilirkişi görevlendirilir, keşif yapılır, yeni karar açıklanır.

Karar sizin aleyhinize ise tekrar yeni bilirkişi talep edersiniz, yeni keşif ve yeni karar çıkar bu sefer lehinize çıkan karara karşı taraf itiraz eder.

Nihaiyi karar çıkar bir üst merci bozar, uzar da uzar. Daha da önemlisi yapılan her yargılama gideri de başvurucu tarafından ödenir. İnanın keşke hiç bulaşmasaydım dersiniz!

Hatta usul yönünde başvurunuzda hata varsa yıllarca uğraşsanız da sonuç alamayacağınızda aşikar. Bu söylediğime örnek olarak emsal kararı buradan paylaşıyorum.

Sigorta Tahkim Komisyonu: Doğru bir başvuruyla 3-4 ay gibi kısa bir sürede sonuç alabileceğiniz bir yer. Sigorta birliği merkezi bünyesinde bulunan. Sigortalı ve sigorta şirketi arasındaki uyuşmazlık çözüm merkezidir.

Kusur Oranı Raporuna İtiraz Dilekçesi Örneği

Dostlarım, hakkınızı aramız için illa avukat olmaya gerek yok. Sizlere itiraz dilekçesi örneği konusunda yardımcı olacağım. Ancak doğru başvuru için bu işin uzmanlarından yardım almanız sizlerin faydasına olacaktır.

Kusur oranı itiraz dilekçesi, Neden ve neye itiraz ettiğinizi bilmeden, kulaktan dolma gerçeği yansıtmayan, hukuki dayanağı olmayan bilgilerle hazırlamanın faydadan çok zararı olur. İtiraz dilekçesi sonrasında ödenmesi gereken harçlar, yanlış başvuru sebebiyle para kaybetmenize ve sonuç alamamanıza neden olabilir. İşte tam da bu sebeple, başvuru sürecinizi bir uzman ile yürütmenizde fayda var.

Tramer Kusur Oranı İtiraz Dilekçesi Örneği

Burada ilk yapmanız gereken sigorta şirketinize tramer komisyonunun hatalı kusur oranı belirlediğini belirten mail atmanız olacaktır.

Tramer itiraz sorgulama: sbm.org.tr sitesinde araç plakanız ve tc kimlik numaranızla itiraz sorgulama yapabilirsiniz. Ancak buradan çok fazla bir beklentiniz olmasın. Tramerin belirlediği durum başlıklı senaryo kalıplarının dışına çıkamazlar.

En etkili yöntem ise hukuki yollara başvurmaktır!

  • Başvuru ücreti
  • Bilirkişi ücreti
  • Hakem ücreti
  • Yargılama giderleri

Başvuru ücreti, Bilirkişi ücreti, Hakem ücreti, Yargılama giderleri başvuru sürecinde karşılaşacağınız ücretler olacak. Bu ücretleri ödemeden sonuç almak ister misiniz? Ahmet Merkepçi ile yaptığınız kazayı değerlendirebilir, kusur oranı itiraz sürecinizi ücretsiz olarak yönetebilirsiniz.


4.7 228 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?

Ahmet MERKEPÇİ

Trafik güvenliği üzerine akademik çalışmalar yapan, trafik kazaları, cezaları ve sigorta hukukunda danışmanlık sağlayan dünyalar güzeli Asel'in babası.
4.7 228 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?
Cevabın mail adresine gelmesini ister misin?
Bildir
guest
595 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
Abdullah
Abdullah
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar bu yazıyı okuyup kafasında soru işareti, olanların soru işaretlerini azaltmak adına canlı şahit olarak yazıyorum. Yakın zaman bir trafik kazası geçirdim ve aracım sol ön taraftan hasar aldı. Çok şükür can kaybı, yaralanma olmadı. Kaza anının telaşı ile kazayı tam ve doğru değerlendiremedik. Döner kavşakta olduğumuz içinde kazada bizim haksız durumda olduğumuzu düşünerek karşı taraf ile  tutanak tutarak olayı tamamladık. İncelemeler sonucunda kusurun %100 bizde olduğuna kanaat getirildi. Ancak daha sonrasında biraz araştırma yapınca aslında kaza yerinin kontrolsüz kavşak olduğu ve sağ taraftan gelen araç bizim aracımız olduğu için aslında haklı tarafın bizim olduğumuzu öğrendik. Bu noktadan itibaren olayı… Devamını Oku »

En son 3 yıl önce tarafından Abdullah düzenlendi
Selim
Selim
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar Ahmet bey
Motorsikletim ile e 5 üzerinde seyir halde sol şeritten seridimde giderken orta seritteki araba üzerime kırdı fren yaptım fakat araacin sol arka çamurluk kısmından bana vurdu ve suruklendim kırık olma ihtimaline karşın hastaneye kaldirildim polis ise tutanağı yarı yarıya olarak yorumlamış 52/1-b olarak yazılmış ve sigorta yüzde 50 olarak haklılık payı verdi kendi seridimde seyir halindeyken bana çarpmış birisi haksız olması gerekir sabit hızla seridimde gidiyorum bu duruma itiraz etmek istiyorum prosedür nedir yardımcı olabilirmisiniz

HASRET
HASRET

Çok yararlı bir makale olmuş. Severek takip ediyorum. Teşekkür ederim.

Ufuk
Ufuk
Yazıya Puanım :
     

Merhaba Ahmet Bey, Esenyurt Doğan Araslı bulvarı üzerinde tek yönlü akıcı yoğun trafikte yaklaşık 20-30 km hızda iken bir kamyon arkadan çarparak aracımızda hasara neden olmuş bununla ilgili aramızda tutanak tanzim ettik, şahıs ısrarla aracı geriye kaydırdığımızı söyleyerek tutanağa o şekilde yazdı fakat aracımız otomatik yokuş kalkış desteği olan bir araç ve söylediği şey imkansız, bu durumda sigorta tahkim komisyonu hasarı 50-50 vermiş, bunla ilgili ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Alper şahin
Alper şahin
Yazıya Puanım :
     

Selamün aleyküm Ahmet bey bundan Bir ay önce aracım seyir halinde arka sol lastik patlıyor akşam saat 21 sularında aracı sağa çekerek aracı çalışır durumda dortluleri yakarak arka stop lambaları yanık vaziyette lastiği sökerken başka Bir araç benim araca arkadan çarptı benim aracın arkasında duran yayayi benim araca sıkıştırdı ve çocuğu yaraladı çarpan şahıs aracını olay yerinde bırakarak olay yerinden kaçtı gelen polis bize 59 cu maddeden kusurverdi ve bizi eksber yüzde 75 kusurlu buldu bu arada kaçan şahıs üç gün sonra ifade vermeye gitti bu konu için yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Samet
Samet
Yazıya Puanım :
     

Çift şeritli bir cadde üzerinde giderken sağ şerite park halinde bulunan araç sol şeride çıkarken ben araca sol ön şöfor kapısından vurarak kaza yaptım olay yerinde yaralandım sağlık ekipleri tarafından hastaneye gittim. Polisler tutanakda bana %25 kusur vermiş buna itiraz edebilirmiyim. Etsem kaç ayda düzelir

Kenan
Kenan
Yazıya Puanım :
     

BEN 60 YAŞINDA BUGUNE KADAR HİC KAZA YAPMAMİS BİR KİŞİYİM, BİR ARABA BENİM MOTORUMA SAG YANDAN BİR VURDU Kİ BENİM MOTOR OLDU, BEN DE BEYİN KANAMASİ GECİRDİM, İSE BAŞLAYACAK DURUMA GELDİGİMDE TUM KUSUR MOTORDA YANİ BEN DE GÖRÜNÜYOR, 150,000 TL ZARAR DA KALDIM, NORMAL DE VURAN ARAC KUSURLU ANCAK AVUKAT VE YEĞENİ ARABADA YEGEN ARABA KULLANİYOR 26 YAŞINDA, AVUKAT TA BEN YERDE BAYGİNKEN, O DA POLİSLERE TUTANAK KONUSUNDA YARDİM ETMİS

Hüseyin
Hüseyin
Yazıya Puanım :
     

Merhaba; On gün önce maddi hasarlı bir kaza yaptık. %75 karşı tarafa dur levhasına uymadığı için, %25 bana döner kavşağa hızlı girdiğim için verdiler. Ancak benim hızlı olmama imkan yok çünkü 50-60 metre önce bulunan petrol istasyonundan yakıt alıp çıktım. Bu kadar kısa mesafede hızlanmam mümkün değil. İtiraz etmem durumunda nereye, nasıl itiraz ederim. kazanma ihtimalim var mı?

Ümit E.
Ümit E.
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey merhaba
Ben hiçbir kazaya karışmadığım halde adıma 47/1-D den yazılmış ceza ihbarnamesi geldi. Ben önce hatalı bir parktan dolayı olduğunu düşünüp %25lik indirimden de faydalanmak adına cezayı internet üzerinden ödedim. Fakat daha sonra bu 47/1D nedir diye merak edip araştırma yaptığımda sizin sayfanıza geldim. Hiçbir kazaya karışmadığım halde nasıl olup da bu cezaya maruz kaldığımı anlamadım. Sizce neden yazmış olabilirler, bu cezaya itiraz etmeli miyim. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Adem.gul
Adem.gul
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey merhabalar
Karışmış olduğum.trafik.kazasinda kusur oranlarini beklerken sbm tarafından mutabakatsizlik kararı çıkmış ne demek oluyor bilgi alabilirmiyim

Serdal Serin
Serdal Serin
Yazıya Puanım :
     

Ben trafik ışıkları ve yaya yolu trafik levhaları olan bir 4 yol kavşağından yaya yolu çizgisi olmayan ama yaya yolu olarak görülen tali yol kaldırımın dan ana yol üzerinde ki yaya yolu istikametini takip ederek yaya olarak karşıya geçiyordum hız sınırı 100 ün üzerinde ve de 2.18 plomir alkollü bir motosiklet sürücüsü bana çarparak bedensel bütünlüğüme kalıcı hasar bıraktı sol bacak ve sol elimde kalıcı sakatlık söz konusu 4 aydır hastanede yatmaktayım 3 ameliyat geçirdim kaval kemiğinden kopan ayak tekrar ameliyat ile birleştirerek tadevi etmeye çalışıyorlar,ancak bana çarpan kişi benden şikayetçi oluyor trafik polisleri tanıdıkları, olsa gerek taraflı olarak tutanak… Devamını Oku »

Murat g
Murat g
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey merhaba, 26.11.2022 günü tali yoldan çıkarken bekleyip, yolu kontrol edip çıkmama rağmen orta şeritten suratli bir araç başka aracı sağlayarak geçmek istedi ve ben yola girişi tamamlayıp 20 metre civarında ilerledikten sonra bana çarptı, ben kazada hafif darbe aldım ve ambulansla hastaneye kaldırıldım.sonrasinda olay yerine gelen trafik polisi rapor tutmuş bana %75 kusur vermis .çarpan araç sürücüsü 1.43 promil alkollü çıktı. Olayı gören kamera görüntülerini uzun bir aradan sonra adliyeden alabildim.sulh cezaya dilekçe yazdım ama mahkeme yetki alanım değil dedi bende sulh hukuk mahkemesine açmak istedim ama veznede dilekçeyi okuyan memur arkadaş genelde bu davalar reddedilir dosya Parana… Devamını Oku »

Erdogan Kuran
Erdogan Kuran
Yazıya Puanım :
     

Iyi gunler Ahmet bey.
Tek seritli cift yonlu 3 yol kavsakta yavaslayip sol sinyal ile donerken.
Arkamdan hafif yuksek suratli polis emniyet araci (ses/isikli acil mudahele belirtisi olmaksizin) ters yon karsi serite gecerek sollama yaparken benim sol arka kapidan carptti.
KTK 53/1b hatali sola donusten bana
KTK 54/1a hatali sollamadan polis aracina
Ihlal kanaati belirtilmis…
Itiraz nereye hangi yolla (meil dikekce vs) neye dayanarak nasil yapacagiz.
Ararsaniz yada yanitlarsaniz sevinirim.

Necati
Necati
Yazıya Puanım :
     

Iyi gunler Ahmet bey evimin onunde aracimla durdugum esnada arkamdan bir taksi aracima carpti olayin telasiyla esim araci surdugi icin yanlis bi beyanda bulunduk yaklasik 1 seneye yakin bi olay sonuc 100 100 kusur bizde cikti ve taksicinin masraflarini ve yat parasi adi altinda bi somuruye maruz kaldik simdi olayin istune dusme sebebim taksici avukati tarafimizdan deger kaybi talep etmesi hakli oldugumuz kazada kusurlu ciktik yetmiyo bide avukat besler olduk bu durumda nasil bi yol izlemeliyim

Celal Çalışkan
Celal Çalışkan
Yazıya Puanım :
     

Merhaba, yaznızda “Kusur oranına itiraz süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir.” demişsiniz ama “Alternatif kaynak: https://www.sbm.org.tr/tr/sayfa/ktt-sorgulama-ve-itiraz-1072” şeklinde verdiğiniz linke tıkladığımızda açılan metinde “5 iş günlük süre içinde itiraz hakkı” diyor. Bilgiler arasında çelişki yok mu? Neye göre 2 yıl dediniz? Gerekçeniz nedir?

Tayfun
Tayfun
Yazıya Puanım :
     

Yoeumum

Mehmet aydoğar
Mehmet aydoğar
Yazıya Puanım :
     

Merhaba ahmet bey üç gün önce Bi kaza yaptık kavşağa yaklaştım sağ seritte kırmızı ışıkta durdum sonra sola otogara yolcu indirmek için sola sinyal verdim sol aynadan baktığımda sol şeritte 300 metre ilerde tir geliyordu kacsaklardaki hiz sınırının 50 km olduğunu hesaplayarak sol şerde girdim tam kavşağı dönmüştüm ki tir gelip arkadan bana çarptı ve şunu da belirtmek istiyorum kırmızı ışık tabelasının 20 metre ilerisinde trafiğin akışını kontrol etmek için bi tane daha ışıklandırma var küfür bana kesilmiş 46/2c bana verilmiş 51/2a tir şoförüne olay yeri incelemde tir sahiplerinin ahbaplari varmış kusuru bana kesmişler be yapmam gerekiyor bilgi vere bilirseniz… Devamını Oku »

Hüseyin Candemir
Hüseyin Candemir
Yazıya Puanım :
     

Selam Ahmet bey benim kazam taralıyol üzerine iki motorsiklet arka arkaya girdik öndeki sinyal vermeden ani duraklama yaptı bende karşı tarafın sağ benimde sol tarafımdan eksozuna vurdum ben sağruldum arkadaş motor ile birlikte düştü beni asli karşı tarafı tali olarak gösterdiler karşı taraf dava açmış benden para istemekte ne yapmam gerekiyor

Mehmet
Mehmet
Yazıya Puanım :
     

Merhaba d400 Kara yolunda ilerler iken önümdeki araç ani fren yapınca bende ani fren yapıp durdum ama arkamdan gelen araç durmayıp benim araça çarptı. kytk 46/b mad. 107 yönetmeliği geregi %100 kususurlu sayıldım. Osm Komisyon oy birliği ile itiraz etmek için ne yapmam gerekli. Yardımcı olur iseniz sevinirim.

Gülşah uz demirci
Gülşah uz demirci
Yazıya Puanım :
     

Günaydın ahmet bey. İnternetten araştırma yaparken sizin sayfanıza denk geldim. Size birşey danışmak istiyorum. orta şeritte gidiyordumbirden 7-8 çöp kamyonu yan tali yoldan ana yola girince en sol şerite geçtim 3 şeritli yoldu hızımda 50-60 falan en önde palio vardı aramda baya mesafe vardı önce1. ÇÖp kamyonu sol şerite önüme girdi arkadına 2. Çöp kamyonu sol şeritte önüme girdi takio mesafem iyice azalmıştı daha takip mesafesi oluşturamadan durdu ve ben hemen frene bastım güm diye ses duydum zaten sonra ani frenle çöp komyonunun ddüz demirine girdim araçtan zor çıktım airbag açıldı ön tamamen içe çöktü. Banada arkadan başka araç çarptı… Devamını Oku »

MehmetEmin Erdemoglu
MehmetEmin Erdemoglu
Yazıya Puanım :
     

Yaya gecidinde yayaya olduğu icin durdum. Arkamdaki arac da durdu ancak onun arkasından gelen ticari taksi benim arkamdaki araca çarptı ve o arac da bana çarptı ancak benim aracında herhangi bir hasar olmadı. Bu durumda kusur oranları ne olur. Bilgilendirirseniz memnun olurum.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu