
Trafik kazaları sürücülerin ihlalleri, dikkatsizliği, yol durumu, trafik yoğunluğu ve benzeri sebeplerden meydana gelmiş olabilir.
Meydana gelen trafik kazalarında kusur dağılımı yaralanma veya ölüm yok ise sürücülerin anlaşarak tuttuğu anlaşmalı kaza tespit tutanağı esas alınarak SBM (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi) tarafından yapılır.
Yaralanma, ölüm veya sürücüler arasında anlaşmazlık olması durumunda ise kusur dağılımı kolluk kuvvetleri (Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Müdürlüğü) personeli tarafından yapılır.
Neler sunuyorum?
- Kusur Mütalaası
- Bilirkişi Raporu
- Kusur Oranı Tespiti
Kusurlu olduğunuz trafik kazalarını istediğiniz takdirde ücretsiz olarak inceliyor ve kusur durumunun hatalı veya yanlış yapıldığına kanaat getirirsem kusurun değişimi için gerekli hukuki süreçte ve sonrasında değişen kusur oranınız doğrultusunda hakkınız olan maddi zararınızın ve kaybınızın tazmini konusunda yardımcı oluyorum.
Ayrıca trafik kazalarında kusur oranına nasıl itiraz edilir? ahmetmerkepci.com/kusur-orani-itirazi-nasil-yapilir/ Bu yazımda sizlere detaylı bir rehber hazırladım.
Merhaba, 4 kollu bir kavşakta iki araç tali yoldan çıkarken kavşak ortasında çarpıştı, bizim aracımız anayola sola dönerek (refüjlü yoldan) katılırken diğer araç (refüjsüz) tali yoldan karşıya geçerek diğer tali yola devam edecekti. İki tali yol da birer şeritlik genişlikte. İki tali yolda da dur tabelaları mevcut. Sağ ön kapıdan aracımız hasar aldı. polis tutanağında eşimin çıktığı yoldaki dur tabelası işlenmiş fakat diğer sürücünün çıktığı yoldaki dur tabelası ağacın gizlemesi sebebi ile polis tarafından farkedilmediği için tutanağa işlenmemiştir. (diğer sürücünün muhatap olduğu dur tabelası tali yoldan gelenler için net bir şekilde açıktır). dur tabelasının varlığını biz de kazadan 16 gün… Devamını Oku »
Öncelikle geçmiş olsun. Kaza tespit tutanağını bana iletebilir misiniz?
Çift şeritli bolunmuş yolda kavşaktan dönerken. Kavşağın dönüşün güvenli olduğunu ben ve arkadasım tespit ettik fakat tam döndüğümüz sırada aracımızın arkasına yük taşıyan mini büs türü bir araç çarptı .Aracımın arkası olduğu gibi kazaya maruz kaldı. Büyük bir hasara neden oldu. Fakat 4 bölü üç bana 4 bölü 1 karşı tarafa verdi.Benim anlayamadığım o araçı ben görüş mesafemden hiç görmediğim halde bu oranın doğru olmadığını düşünüyorum ne yapmam gerekir
Öncelikle geçmiş olsun. Yol geçiş için müsait olsaydı bu kaza olmayacaktı. Dolayısıyla yol boş değilmiş gelen aracı görmemişsiniz. Trafikte hız körlüğü dediğimiz bir husus var. Sürücünün görüş açısı hız arttıkça daralar/azalır. Kazaya dair video kaydı, fotoğraf ve kaza yerinin detaylı fotoğrafları var ise gönderin inceleyip bilgi vereyim.
Merhaba hocam.Fahri müfettişin yazmış olduğu belgesiz,fotoğrafsız ters yön cezasına nasıl itiraz edebilirim.İtiraz etsem sonuç alabilirmiyim.Bu konuyla ilgili dilekçe örneği gönderebilirsiniz?. Teşekkürler.
Sonuçta karar verici mevkii sulh ceza hakimliği ancak cezanın iptal edilmesi için haklı bir gerekçe sunmak gerekiyor. Örnek dilekçe gönderdim.