Trafik Cezaları

Yeni 6439 TL Trafik Cezası

Yeni 6.439,00 tl trafik cezası listesi açıklandı. 2024 yılında trafik cezalarında ciddi bir miktarda artış geldi. 2023 yılında 4064 tl olan trafik cezaları 2024 yılında 6.439,00 tl oldu.

6.439,00 TL trafik cezası erken ödeme indirimi 4.829,25 TL

Merhaba dostlar bu yazımda sizlere 6.439,00 tl trafik cezası olan ihlallerden bahsedeceğim. Özellikle herhangi bir ücret ödemeden nasıl itiraz edilir, erken ödeme indiriminden nasıl faydalanılır, taksitle ve kredi kartı kullanarak nasıl ödenir bunları anlatacağım.

2024 yılında 14 farklı ceza maddesi, 4064 liradan 6.439,00 liraya toplam 2375 lira zam yapıldı. Böyle trafik cezası olur mu demeyin, sizler için bir liste haline getirdim. Daha sonrasında ise ödeme ve itiraz işlemlerinden bahsedeceğim.

6.439,00 tl Trafik Cezası Listesi

  • Tescil plakasız araç kullanmak
  • Mevzuata aykırı ışık kullanmak
  • Araçlar üzerindeki değişikliklerin uygun olmaması
  • Ehliyet sınıf dışında araç kullanmak
  • Sürücü sertifikasını ehliyete dönüştürmeden araç kullanmak
  • Emniyet şeridini kullanmak
  • Ardı ardına tehlikeli şerit değiştirmek (makas atmak)
  • Ters yönde araç kullanmak
  • Alkollü araç kullanmak
  • Hız sınırını %50’den fazla geçmek
  • Amaç dışında araç kullanmak
  • Belediyeden izin alınan bölge dışında yolcu taşımak
  • Belediyeden alınan izin bitmesine rağmen yolcu taşımak
  • Belediye’ye belirtilen faaliyet dışında yolcu taşımak

Arkadaşlar 2024 yılında özellikle Mart veya Nisan ayında ülkemizde sürücülerin becerilerini değiştireceğine kesinlikle inanıyorum. Çünkü bu para cezalarıyla baş etmek mümkün değil.

Yukarıdaki listeyi lütfen dikkatlice okuyun ve kurallara azami derecede dikkat edin arkadaşlar size göre basit bir hata olabilir ancak bu basit hatanın karşılığı 6.439,00 tl trafik cezası!

Ayrıca yeni trafik cezaları 2024 maddelerine ahmetmerkepci.com/trafik-cezalari/ burada bulabilirsiniz.

Motosiklet kullanan arkadaşlar plakanızı okunaklı bir şekilde takmadığını taktirde, sizlerde bu ağır ceza durumuna maruz kalabilirsiniz. Bakın plakasızlıktan bahsetmiyorum tam okunaklı bir şekilde takmadığınız taktirde bu parayı ödemekle karşı karşıya kalacaksınız.

Ani şerit değişikliği veya dikkatsizce üst üste şerit değiştiren kısacası makas atan arkadaşlar sizlerde dikkatli olun. Hem kendi canınız hem de başkalarının canını yakmayın ve de paranıza yazık olmasın.

Erken ödeme indirimine güvenmeyin! Tebliğ edildikten sonraki tarihinden itibaren bir ay içerisinde öderseniz 4.829,25 tl ödeyebilirsiniz ancak meblağ yine de çok yüksek.

6.439,00 tl Trafik Cezası İtiraz Dilekçesi

Herşeyden önce para miktarı yüksek olduğu için akla ilk gelen yöntem itiraz etmek. Haklısınız az para değil ama örnek vermek gerekirse “46/2-f emniyet şeridi ihlali” veya “46/2-g tehlikeli bir şekilde şerit değiştirme” yaptıysanız buna rağmen niye itiraz edeceksiniz?

Eğer herhangi bir şekilde emniyet şeridi ihlali yapmamanıza veya tehlikeli bir şekilde şerit değiştirmemenize rağmen ceza size geliyorsa itiraz etmelisiniz. Ancak yapmadığınıza dair delil gerekmektedir.

İtiraz dilekçesi ve yapmanız gerekenler için size detaylı bir rehber hazırladım buradan okuyabilirsiniz. ahmetmerkepci.com/trafik-cezasi-itiraz-dilekcesi/ Tekrar söylemek istiyorum, kural ihlali yaptıysanız boşuna itiraz etmeyin.

Diğer miktarlara buradan ulaşabilirsiniz;

Aklınıza takılan soruları aşağıda yorum bölümünden sorabilirsiniz dostlar elimden geldiği kadarıyla sizlere yardımcı olacağım, kazasız günler dilerim.

4.7 17 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?

Ahmet MERKEPÇİ

Trafik güvenliği üzerine akademik çalışmalar yapan, trafik kazaları, cezaları ve sigorta hukukunda danışmanlık sağlayan dünyalar güzeli Asel'in babası.
4.7 17 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?
Cevabın mail adresine gelmesini ister misin?
Bildir
guest
53 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
Zeki ozer
Zeki ozer
Yazıya Puanım :
     

1823 TL ceza geldi ktk 116 kodla ceza durumu itiraz etmem gerekirmiş nasıl bi dilekçe yazmam greki

Servet ÕZTEKİN
Servet ÕZTEKİN
Yazıya Puanım :
     

Selam lar Ahmet bey aynı şekilde 1823 TL ceza geldi sürekli kullandığım yol çift yönlü otobüs şoförü yum azami hız 80 ilerken 100 metre arayla 90 70 ve 50 yazıyor levhalar da
Böyle Bir mantıksız işaret olabilir mi
28 yıllık deneyim li ağır vasıta kullanıyorum
Haksız yere radar cezası kesildi bunu yazan trafik polisi prim almak için vatandaşın hakkına giriyor haram olsun inşaallah saygılarımla selamlıyorum.Ahmet bey

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu