Trafik Cezaları

Yeni 6439 TL Trafik Cezası

Yeni 6.439,00 tl trafik cezası listesi açıklandı. 2024 yılında trafik cezalarında ciddi bir miktarda artış geldi. 2023 yılında 4064 tl olan trafik cezaları 2024 yılında 6.439,00 tl oldu.

6.439,00 TL trafik cezası erken ödeme indirimi 4.829,25 TL

Merhaba dostlar bu yazımda sizlere 6.439,00 tl trafik cezası olan ihlallerden bahsedeceğim. Özellikle herhangi bir ücret ödemeden nasıl itiraz edilir, erken ödeme indiriminden nasıl faydalanılır, taksitle ve kredi kartı kullanarak nasıl ödenir bunları anlatacağım.

2024 yılında 14 farklı ceza maddesi, 4064 liradan 6.439,00 liraya toplam 2375 lira zam yapıldı. Böyle trafik cezası olur mu demeyin, sizler için bir liste haline getirdim. Daha sonrasında ise ödeme ve itiraz işlemlerinden bahsedeceğim.

6.439,00 tl Trafik Cezası Listesi

  • Tescil plakasız araç kullanmak
  • Mevzuata aykırı ışık kullanmak
  • Araçlar üzerindeki değişikliklerin uygun olmaması
  • Ehliyet sınıf dışında araç kullanmak
  • Sürücü sertifikasını ehliyete dönüştürmeden araç kullanmak
  • Emniyet şeridini kullanmak
  • Ardı ardına tehlikeli şerit değiştirmek (makas atmak)
  • Ters yönde araç kullanmak
  • Alkollü araç kullanmak
  • Hız sınırını %50’den fazla geçmek
  • Amaç dışında araç kullanmak
  • Belediyeden izin alınan bölge dışında yolcu taşımak
  • Belediyeden alınan izin bitmesine rağmen yolcu taşımak
  • Belediye’ye belirtilen faaliyet dışında yolcu taşımak

Arkadaşlar 2024 yılında özellikle Mart veya Nisan ayında ülkemizde sürücülerin becerilerini değiştireceğine kesinlikle inanıyorum. Çünkü bu para cezalarıyla baş etmek mümkün değil.

Yukarıdaki listeyi lütfen dikkatlice okuyun ve kurallara azami derecede dikkat edin arkadaşlar size göre basit bir hata olabilir ancak bu basit hatanın karşılığı 6.439,00 tl trafik cezası!

Ayrıca yeni trafik cezaları 2024 maddelerine ahmetmerkepci.com/trafik-cezalari/ burada bulabilirsiniz.

Motosiklet kullanan arkadaşlar plakanızı okunaklı bir şekilde takmadığını taktirde, sizlerde bu ağır ceza durumuna maruz kalabilirsiniz. Bakın plakasızlıktan bahsetmiyorum tam okunaklı bir şekilde takmadığınız taktirde bu parayı ödemekle karşı karşıya kalacaksınız.

Ani şerit değişikliği veya dikkatsizce üst üste şerit değiştiren kısacası makas atan arkadaşlar sizlerde dikkatli olun. Hem kendi canınız hem de başkalarının canını yakmayın ve de paranıza yazık olmasın.

Erken ödeme indirimine güvenmeyin! Tebliğ edildikten sonraki tarihinden itibaren bir ay içerisinde öderseniz 4.829,25 tl ödeyebilirsiniz ancak meblağ yine de çok yüksek.

6.439,00 tl Trafik Cezası İtiraz Dilekçesi

Herşeyden önce para miktarı yüksek olduğu için akla ilk gelen yöntem itiraz etmek. Haklısınız az para değil ama örnek vermek gerekirse “46/2-f emniyet şeridi ihlali” veya “46/2-g tehlikeli bir şekilde şerit değiştirme” yaptıysanız buna rağmen niye itiraz edeceksiniz?

Eğer herhangi bir şekilde emniyet şeridi ihlali yapmamanıza veya tehlikeli bir şekilde şerit değiştirmemenize rağmen ceza size geliyorsa itiraz etmelisiniz. Ancak yapmadığınıza dair delil gerekmektedir.

İtiraz dilekçesi ve yapmanız gerekenler için size detaylı bir rehber hazırladım buradan okuyabilirsiniz. ahmetmerkepci.com/trafik-cezasi-itiraz-dilekcesi/ Tekrar söylemek istiyorum, kural ihlali yaptıysanız boşuna itiraz etmeyin.

Diğer miktarlara buradan ulaşabilirsiniz;

Aklınıza takılan soruları aşağıda yorum bölümünden sorabilirsiniz dostlar elimden geldiği kadarıyla sizlere yardımcı olacağım, kazasız günler dilerim.

4.7 17 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?

Ahmet MERKEPÇİ

Trafik güvenliği üzerine akademik çalışmalar yapan, trafik kazaları, cezaları ve sigorta hukukunda danışmanlık sağlayan dünyalar güzeli Asel'in babası.
4.7 17 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?
Cevabın mail adresine gelmesini ister misin?
Bildir
guest
53 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
İbrahim
İbrahim
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey merhaba 46/2 h ceza yazmışlar ben yanlış şeritte gitmedim kara yolun yanında gelişi gidişi bir yol var oradan gectim ama sonra arkamda ceza yazmışlar 1823 tl itiraz etmek istiyorum

MURAT
MURAT
Yazıya Puanım :
     

Merhaba,
Tarafıma 61/1-A maddesinden Trafik Cezası yazılmıştır. İlgi trafik cezasını erken ödeme yöntemi ile ödemiş bulunmaktayım fakat bu kesilen ceza hafta sonu pazar günü ana cadde üzerinde bulunan evimin önünde kesilmiştir. İlgi ceza kesilen yol üzerinde hali hazırda da sürekli park edilmektedir. Hatta farklı araclar içinde elimde fotoğraflar da mevcuttur. Konu hakkında itiraz edip, ödemiş olduğum cezai ücreti iade alabilir miyim ?Yardımcı Olur musunuz ?

Erdal YILMAZ
Erdal YILMAZ
Yazıya Puanım :
     

46/2-F Trafik müfettişince tarafıma ceza yazıldı. Çocuğumu diş rahatsızlığı için hastaneye götürüyordum. Randevuma geç kalmıştım. Ceza içeriğinde gereksiz yani acil durumlar vs. haricinde emniyet şeridini kullanmak diye yazıyor. Ne yapmam gerekir bu fahri müfettiş fotoğraf cekermi? bana gelen tutanakta fotoğraf yok. ben bılerek kullandıgımı dusunmuyorum. belkı cocuklar bısey ıstemıstır. gecmıs gun hatırlamıyorum. girmıs cıkmıs olabılırmı yım? sulh cezya basvursam cezam ıptal olur mu? dilekçe ornegı gonderebılırmısınız?

erdal mert
erdal mert
Yazıya Puanım :
     

46/2-H ters yönde araç kullanma cezasına itiraz ederek haklılık oranımız ne şekilde olabilir ceza alkolü araç kulanma cezasıyla tutar olarakta aynı meblağ bu biraz fazla ve haksız bir ceza degilmi

Abdullah
Abdullah
Yazıya Puanım :
     

Merhaba Ahmet bey.
46/2-f  için tebligat geldi. örnek itiraz dilekçesi gönderebilir misiniz?
teşekkürler

Furkan
Furkan
Yazıya Puanım :
     

Fahri müfettiş tarafından 46/2-G makas cezası yazılmış 1228 tl fotoğraf veya video kaydı olmadığı için iptal ettirme şansım var mıdır?

Numan
Numan
Yazıya Puanım :
     

Merhaba, dilekçe örneği gönderebilir misiniz?

Ahmet Demir
Ahmet Demir
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey ters yön itirazım red oldu üst mahkemeye başvurabilir miyim

Gunhan guzel
Gunhan guzel
Yazıya Puanım :
     

Merhaba hocam herhangi bir uyarı levhası yokken 2 metre ters yonde arac park ettim ve ceza yedim 1228 TL lutfen bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum

Ahmet Demir
Ahmet Demir
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey cezayı önce yatırıp yatırmamak hakimi etkiler mi yani şu an pandemi biliyorsunuz maddi olarak şıkışik durumdayız tekrar size sormak istiyorum ters yöne denilen yerde girişim ve çıkışında herhangi bir uyarı levhası yok birde ceza yeri olarak kartaltepe alt giriş kavşağı diye yazılmış madem alt çıkış neden ters yön cezası uygulanmış diye düşünüyorum siz ne dersiniz

Ahmet Demir
Ahmet Demir
Yazıya Puanım :
     

Mahkeme bitmeden cezayı yatırmasam olurmu kazanamazsam yatırırım diye düsünuyorum

Ahmet Demir
Ahmet Demir
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey ters yönden diye 1228 tl ceza geldi gidip baktım ters yön levhası falan yok araç giremez levhası yok mahkemeye parayı yatırmadan başvurabilirmiyim buraniñ fotoğrafını da çektim ne yapmam lazım

Ahmet Demir
Ahmet Demir
Yazıya Puanım :
     

Ana yoldan bağlantılı yol var yıllardan beri inip çıkıyoruz tek yön levhası falan yok aracıma ters yönden 1228tl fahri müfettiş tarafından ceza yazılmış banada dılekçe örneği gönderebilirmisiniz trafikten cezanın tam yerine bakmam lazımmı bu yolu video cekeyımmi çünkü gün içerisinde sürekli kullanılıyor teşekkurler

M.Samet Koyun
M.Samet Koyun
Yazıya Puanım :
     

merhaba
Ters yön e girdiğimden dolayı trafik cezası kesilmiş 1228 TL Fakat girdiğim sokak gerçekden ters yönmü değilmi bilmiyorum ne yapabilirim

Ümit misirli
Ümit misirli
Yazıya Puanım :
     

Merhaba 50km olan yerde 81km hızla geçmişim 51/2_c 1228tl eza geldi aracım hususi kullandığım fort courier ticarikomyonet geciyo ceza Kırıkkale balashir çıkışında eds ile gelmiş buna itiraz edebilir miyim ceza 7/8/2020 de kesilmiş 26/8/2020 de elime ulaştı erken ödemeden yaralanabilirmiyim yadaitirazmiedeyim

Muzaffer
Muzaffer
Yazıya Puanım :
     

merhaba örnek dilekçe gönderirmisiniz ve bu dilekçeyi nereye göndermem gerekiyor.

Soner
Soner
Yazıya Puanım :
     

Merhaba motora 46 h 2 den 1228 lira ters yön cezası fahri mufettis tarafından üsküdarın çok ara bi mahalle küçücük bir sokakta yazılmış anlamadığız yer o sokakta giriş kısmında tek yön tabelası bulunmaması sadece sokak bitince tabela bulunması yani sokagi ortalayinca tek yon oldugunu anlayamiyoruz ve bunu sokağa girince anlıyorsunuz sokağa girmeden yanlış yeri kaçırınca ufak bi dönüş gerçekleşmiş motor ile oyle tahmin ediyoruz veya bunun sebebini bilmiyoruz nasil oldugunuda sadece ceza tebliği geldi nasıl itirazda bulunabiliriz fahri müfettiş kanıtlı bir belgeyle mi sehven mi yazdı bilmiyoruz çok ama çok küçük bir sokak inanilmaz

Mu,zaffer uslu
Mu,zaffer uslu

MRb BEN BIRSEYI OGRENMEK AMACIYLA YAZIYORUM SIZE 1228 ARTI 3 TANE 288 ARTI 1 TANE 598 TL AYNI GUNDE CEZA GELDI BANA BOYLE BIRSEY OLABILIRMI TOPLAMDA 2800 TL BIRGUNDE NE YAPMAM GEREKIYOR SAYGILARIMLA

Önder
Önder

Merhabalar evimin otoparkiyla donerkavsak karsi karsiya fakat doner kavsak otoparkin 10mt gibi asagisinda oldugu icin kontrollu gobege girmem gerekiyor,bunu goren fahri mufettis 46 2 h bendi geregi ters yone girme cezasi yazmiş.Bunun icin ne yapmam gerekiyor itiraz dilekcesi gonderirseniz sevinirim,iyi aksamlar.

Oktay
Oktay

Merhabalar
Eds den hizli gectigimdenn dolayi 1228 tl ceza geldi fakat ben 4 luleri yakarak gectim acil bir durum soz konusu olugundan cocugumu hastaneye goturdum hastaneden gittigime dair rapor var elimde cezanin iptali icin basvirucam nasil bir yol izlemem gerekli bana yardimci olurmusunuz simdiden tesekkurler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu