Trafik Kazası Kusur Oranları
Trend

Kusur Oranı İtirazı Nasıl Yapılır? (Kesin Çözüm)

Kusur oranı itirazı nasıl yapılır? Kusur oranına kim itiraz edebilir? Kusur oranı değişir mi? Kusur Oranı, karışmış olduğunuz kazada tutanağı trafik polisi veya jandarma ekipleri tarafından belirlenen orandır. Eğer tutanak şahıslar arasında tutulmuş ise bu oran tramer tarafından belirlenir. Kusur oranının hatalı olduğunu düşünüyorsanız kusur oranına itiraz edebilirsiniz. Kusur oranına itiraz sürecinde izlemeniz gereken adımlara geçmeden önce kusur oranı nedir sorusuna yanıt bulabilir, trafik kazası kusur oranları hakkında bilgi alabilir, trafik kazası kusur oranı hizmeti hakkında bilgi sorabilirsiniz.

Eğer kaybedecek vaktim yok hızlıca itiraz etmek istiyorum diyorsan, aşağıdaki iletişim butonlarından hızlıca bana ulaşabilirsin.


Ancak yazdıklarımı okumanı şiddetle tavsiye ederim!

Kaza Kusur Oranına Nasıl İtiraz Edilir?

  • Kusur oranına itiraz Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Tutanak Değerlendirme Komisyonuna yapılır.
  • Kusur oranına itiraz süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir.
  • İtiraz süresi dolduğunda ispat etme yükümlülüğü iddia edene aittir.
  • Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Tutanak Değerlendirme Komisyonunun belirlediği oranlar sigorta şirketlerine ve başvuruda bulunan şahıslara/kurumlara eş zamanlı olarak gönderilir.

Alternatif kaynak: https://www.sbm.org.tr/tr/sayfa/ktt-sorgulama-ve-itiraz-1072

Kusur Oranına Neden İtiraz Etmelisiniz?

Bildiğiniz üzere sigorta şirketleri üçüncü şahıslara verilen zararı karşılar. Yani kendi aracınızın sigortası sizin aracınızın masraflarını ve oluşan maddi kaybınızın ödemesini yapmaz.

Örneğin %50 kusur oranı sizde olduğu belirlendi. Yüzde 50 kusur oranı ne demek?

  • Aracınızdaki masrafın yarısını alabilirsiniz
  • Araç değer kaybınızın yarısını alabilirsiniz
  • Aracınız pert (ağır hasarlı) olduysa toplam ücretin yarısını alabilirsiniz
  • Eğer yaralanma ve ölümle sonuçlandıysa tazminatlarınızın yarısını alabilirsiniz
  • En önemlisi ise karşı tarafta oluşan bu zararlarında yarısından siz sorumlusunuz.

Başka bir örnek verecek olursam kusur oranı yüzde 75 sizdeyse ne olacak?

%75 kusurlu olmak, %25 haklı olmak demektedir. Haklarınızın %25’i kadar yani 4’de birini alabilirsiniz anlamına gelir. 10.000 TL aracınızda masraf varsa sigorta size 2.500 TL öder. Geri kalan masrafları siz ödemelisiniz.

  • Yetkililer tarafından yapılan hatadan dolayı cebinizden harcamak zorunda kaldığınız paralar için
  • Aracınızda oluşan değer kaybı zararınızı alabilmek için
  • Bir sonraki sigorta poliçesine yüksek bedeller ödememek için

İtiraz etmelisiniz! Değişen kusur oranı sayesinde mağduriyetinizi giderebilirsiniz.

Kusur oranı maddelerine ücretsiz itiraz hakkınız olduğunuz biliyor muydunuz? Hakkınızı savunabilmeniz için yapmanız gerekenler yazımın devamında.

Kusur Oranı Hakkında Bilinmesi Gereken Detaylar

Araç sahiplerinin merak ettiği trafik kazalarında kusur oranı nedir? Kaza zaman aşımı süreleri nelerdir? Kusur oranı itirazı nereye yapılır? Kaza tespit tutanağı itiraz dilekçesi nasıl yazılır? Kusur oranı itiraz dilekçesi ile başvuru yapılabilecek kurumları değerlendiriyoruz.

Kusur Oranı Nedir?

Trafik kazasına karışan yolcuların, yayaların veya sürücülerin, trafik mevzuatlarına göre ihlallerine karşılık gelen maddelerin asli, tali veya yüzde oranı (%) üzerinden belirlenecek orana “kusur oranı” denir.

Daha detaylı açıklamak gerekirse, kazanın meydana gelmesinde kimin ne kadar hatalı olduğunu, SBM (Sigorta Birliği Merkezi) tramer komisyonu, trafik görevlileri veya trafik bilirkişilerince belirlenmesi kusur oranı olarak tanımlanmaktadır.

Kazada Kusur Oranı Maddeleri Nasıl Belirlenir?

Kazanın oluş şekline bağlı olarak, kuralları ihlal eden aracın mevzuata göre alacağı ceza maddelerinden oluşan ihlaller kusur oranını oluşturur.

Kontrolsüz kavşak kazalarından bir örnek vermek istiyorum. Bildiğiniz üzere kontrolsüz kavşakta ilk geçiş hakkı yolun sağından gelen araç sürücüsüne aittir. Kontrolsüz kavşakta yolun sağından gelen araç sürücüsü yolun solundan gelen araca çarpması sonucu trafik kazası meydana geldi.

Peki kusurlu araç hangisi? Hemen sorumuzu soralım bu olay neden veya nasıl meydana geldi?

  • İlk geçiş hakkı yolun sağından gelen araç sürücüsüne ait olduğu için, yolun solundan gelen araç sürücüsü ilk geçiş hakkına sahip olan araca yol vermesi gerekirdi
  • Yolun sağından gelen araç sürücüsü ise ilk geçiş hakkına sahip olsa da kavşağa yavaşlayarak girmesi gerekirdi

Eğer sürücüler bu kurallara uymuş olsaydı kaza olmayacaktı. Sürücü ihlallerini böylelikle belirlemiş olduk. Bulduğumuz ihlallerin mevzuatta karşılığını bakacağız.

  • Soldan gelen araç ktk 57/1a kavşaklarda ilk geçiş hakkına uymamak
  • Sağdan gelen araç ise ktk 52/1a kavşaklara yaklaşırken hızını azaltmamak

Kurallarına uymadıkları anlaşılmıştır. 57/1a ve 52/1a kusur oranı maddeleri belirlenmiş oldu. Kusur oranlarını belirleme işlemine geçebiliriz.

Kusur Oranı Hesaplama Nasıl Yapılır?

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili Yönetmelikte belirtilen asli ve tali maddelere istinaden hesaplama yapılmaktadır. Asli kusurlu sayılan haller yine aynı kanunun 84. maddesinde belirlenmiştir. Geri kalan haller ise tali kusur sayılmıştır.

Kusur oranı sorgulama nasıl yapılır?

Eğer ki anlaşmalı tutanak olarak bahsetmiş olduğumuz tutanağı tanzim etmiş iseniz raporu sunduğunuz yere yani. Tramer internet sayfasından kusur oranı sorgulama yapabilirsiniz. Ancak size daha kolay bir yöntem sunacağım.

Trafik kazasındaki suçluluk veya sorumluluk oranı hesaplama
Trafik kazalarında kusur oranı hesaplama


Sigorta şirketlerine göre:

  • Asli kusurlu %75
  • Tali kusurlu %25

Sigorta tahkim bilirkişileri ve adli bilirkişiler tarafından belirlenen oranlar ise:

  • %15 – %85
  • %20 – %80
  • %30 – %70
  • %35 – %65

Gibi değerler alabilmektedir. Çünkü uzman görüşü olarak, kusur oranı mütalaası tanzim eden bilirkişiler kendi görüş ve kanaatlerini belirtmektedir.

Kusur Oranı İtiraz Süresi Ne Kadar?

Maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 2 yıl, Yaralamalı trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 8 yıl, Ölümlü trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 15 yıldır.

Trafik kazası kusur oranı itiraz süresi, meydana gelen olayın niteliğine göre üç kategoriye ayrılıyor.

Maddi Hasarlı Trafik Kazası: Araçlarda maddi hasarla sonuçlanan olaylara maddi hasarlı trafik kazası denir. Herhangi bir can ve beden sağlığı zarar görmemiş olan olay olarak da tanımlanabilir.

Yaralamalı Trafik Kazası: Araçlarda meydana gelen maddi hasarın yanı sıra yolcu, sürücü veya yaya olarak en az bir kişinin yaralanması ile sonuçlanan olaylara yaralanmalı trafik kazası denir.

Ölümlü Trafik Kazası: Kaza yerinde veya kaldırıldığı hastanede bir ay içerisinde en az bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaylara ise ölümlü trafik kazası denir.

Belirtilen sürelerin geçmesi durumunda trafik kazalarında zaman aşımı olmuş oluyor. Yani haklarınızın tazmini ve itiraz hakkınızı kaybetmiş oluyorsunuz.

Zaman aşımını kesen haller:

  • Sigorta tahkime başvuru yapılmış olması
  • Yasal süre içerisinde dava açılmamış olsa bile sigorta şirketine resmi başvuru yapılmış olması
  • Taraflardan birine resmi yazılı talep iletilmesi

Kaza kusur oranına itiraz etmek isterseniz yukarıdaki haller zamanaşımını kesmektedir.

Kusur Oranı İtirazı Nereye Yapılır?

Tramer merkezi
Asliye hukuk mahkemesi
Ticaret mahkemesi
Trafik mahkemesi (Kapandı, işlem yapmıyor.)
Sigorta Tahkim Komisyonu

Taraflarca imzalanarak oluşturulan veya kolluk görevlilerince tanzim edilen kaza tutanakları resmi bir evraktır. Adı üstünde “tutanak” artık buradaki verilen karar veya hükmü adli hükümler bozabilir. İlk yapmamız gereken şey trafik kazası tespit tutanağına itiraz dilekçesi hazırlamak. Peki bu başvurular nereye yapılır?

  • Tramer merkezi
  • Asliye hukuk mahkemesi
  • Ticaret mahkemesi
  • Trafik mahkemesi
  • Sigorta Tahkim Komisyonu

Trafik Mahkemesi: Artık işlem yapmamaktadır çünkü kapatılmıştır.

Tramer merkezi: Sadece maddi hasarlı kazaları değerlendirmeye almaktadır. Çünkü ölüm veya yaralanma olması durumda adli bir vaka olduğundan dolayı kolluk kuvvetleri rapor tanzim edip kusur oranı belirlemektedir.

Tramer itiraz iletişim numarası var. Ancak değerlendirme yaparken sadece asli kusur maddelerini dikkate almaktadır. Dolayısıyla kaza sonrasında mağduriyetiniz giderilmeye bilir.

Asliye hukuk ve Ticaret mahkemesi: Buralara da başvuru yapabilirsiniz. Talebinizi belirten dilekçe ile başvuru yapılır. Mahkemece bilirkişi görevlendirilir, keşif yapılır, yeni karar açıklanır.

Karar sizin aleyhinize ise tekrar yeni bilirkişi talep edersiniz, yeni keşif ve yeni karar çıkar bu sefer lehinize çıkan karara karşı taraf itiraz eder.

Nihaiyi karar çıkar bir üst merci bozar, uzar da uzar. Daha da önemlisi yapılan her yargılama gideri de başvurucu tarafından ödenir. İnanın keşke hiç bulaşmasaydım dersiniz!

Hatta usul yönünde başvurunuzda hata varsa yıllarca uğraşsanız da sonuç alamayacağınızda aşikar. Bu söylediğime örnek olarak emsal kararı buradan paylaşıyorum.

Sigorta Tahkim Komisyonu: Doğru bir başvuruyla 3-4 ay gibi kısa bir sürede sonuç alabileceğiniz bir yer. Sigorta birliği merkezi bünyesinde bulunan. Sigortalı ve sigorta şirketi arasındaki uyuşmazlık çözüm merkezidir.

Kusur Oranı Raporuna İtiraz Dilekçesi Örneği

Dostlarım, hakkınızı aramız için illa avukat olmaya gerek yok. Sizlere itiraz dilekçesi örneği konusunda yardımcı olacağım. Ancak doğru başvuru için bu işin uzmanlarından yardım almanız sizlerin faydasına olacaktır.

Kusur oranı itiraz dilekçesi, Neden ve neye itiraz ettiğinizi bilmeden, kulaktan dolma gerçeği yansıtmayan, hukuki dayanağı olmayan bilgilerle hazırlamanın faydadan çok zararı olur. İtiraz dilekçesi sonrasında ödenmesi gereken harçlar, yanlış başvuru sebebiyle para kaybetmenize ve sonuç alamamanıza neden olabilir. İşte tam da bu sebeple, başvuru sürecinizi bir uzman ile yürütmenizde fayda var.

Tramer Kusur Oranı İtiraz Dilekçesi Örneği

Burada ilk yapmanız gereken sigorta şirketinize tramer komisyonunun hatalı kusur oranı belirlediğini belirten mail atmanız olacaktır.

Tramer itiraz sorgulama: sbm.org.tr sitesinde araç plakanız ve tc kimlik numaranızla itiraz sorgulama yapabilirsiniz. Ancak buradan çok fazla bir beklentiniz olmasın. Tramerin belirlediği durum başlıklı senaryo kalıplarının dışına çıkamazlar.

En etkili yöntem ise hukuki yollara başvurmaktır!

  • Başvuru ücreti
  • Bilirkişi ücreti
  • Hakem ücreti
  • Yargılama giderleri

Başvuru ücreti, Bilirkişi ücreti, Hakem ücreti, Yargılama giderleri başvuru sürecinde karşılaşacağınız ücretler olacak. Bu ücretleri ödemeden sonuç almak ister misiniz? Ahmet Merkepçi ile yaptığınız kazayı değerlendirebilir, kusur oranı itiraz sürecinizi ücretsiz olarak yönetebilirsiniz.


4.7 223 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?

Ahmet MERKEPÇİ

Trafik güvenliği üzerine akademik çalışmalar yapan, trafik kazaları, cezaları ve sigorta hukukunda danışmanlık sağlayan dünyalar güzeli Asel'in babası.
4.7 223 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?
Cevabın mail adresine gelmesini ister misin?
Bildir
guest
586 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
Abdullah
Abdullah
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar bu yazıyı okuyup kafasında soru işareti, olanların soru işaretlerini azaltmak adına canlı şahit olarak yazıyorum. Yakın zaman bir trafik kazası geçirdim ve aracım sol ön taraftan hasar aldı. Çok şükür can kaybı, yaralanma olmadı. Kaza anının telaşı ile kazayı tam ve doğru değerlendiremedik. Döner kavşakta olduğumuz içinde kazada bizim haksız durumda olduğumuzu düşünerek karşı taraf ile  tutanak tutarak olayı tamamladık. İncelemeler sonucunda kusurun %100 bizde olduğuna kanaat getirildi. Ancak daha sonrasında biraz araştırma yapınca aslında kaza yerinin kontrolsüz kavşak olduğu ve sağ taraftan gelen araç bizim aracımız olduğu için aslında haklı tarafın bizim olduğumuzu öğrendik. Bu noktadan itibaren olayı… Devamını Oku »

En son 2 yıl önce tarafından Abdullah düzenlendi
Orhan
Orhan
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey iyi akşamlar whatsapp adresinize gönderdiğim doküman ile ilgili yardımcı olurmusunuz lütfen.

Hacı Karslı
Hacı Karslı
Yazıya Puanım :
     

Kolay gelsin kardeş

Kemal SOYLU
Kemal SOYLU
Yazıya Puanım :
     

Ahmet Bey iyi çalışmalar mai lattın bakabilirsen iyi olur

Kenan YILDIRIM
Kenan YILDIRIM
Yazıya Puanım :
     

Ahmet Bey, Merhaba.
Ben Kenan YILDIRIM ,26/Ekim/2020 gecesi size Whattsapp’tan trafik kazası Fotoğraflarımı ve bütün evraklarımı gönderdim.İncelemenizi rica ederim.
Zira bu durumda bir terslik var.Kazayeri tespit tunanagında görüleceği üzere kaza yapılan yer,EMNİYET ŞERİDİ ve Bisikletliler ters yönden geliyor ve çarpışıyoruz.

Adli tıp raporu ise BANKET olarak değerlendirmiş.
Sorum şudur: Bölünmüş yollarda Hız sınırı 110 km/s olan yerlerde Barıyer ile Taşıt yolu arasında düz çizgi ile bölünmüş yere ne ad verilir.
Burası EMNİYET ŞERİDİ’mi yoksa BANKET ‘midir ?
Yardım ve Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla
Kenan YILDIRIM

Devran
Devran
Yazıya Puanım :
     

Mrb ahmet insanlara yardimci oldugunuz icin cok tsk ederim Sayin ahmet bey ben bir kaza yaptim.dortlu kavsakta isiklar da vardi u donusu yaptim ikinci kirmizi az farkla kacirdim sag seritten gelip karsiya gecen arac hiz ihlallerine uymayark aracimin burun kismina carpti tramer 50 .50 kusur verdi fakat tahkime itiraz edimis karsi taraf kusuru yuzde 100 bana vermisler acaba dogru bir kararmi ayrica henuz bana bir tebligat gelmedi kavsaga 30 km.ile girmesi gerekirken hiz sinirini asip girmek hicmi kusur orani tasimiyor itiraz edelimmi sizce buna ilginiz icin cok.tsk.ederim.

Şukran Beydüz
Şukran Beydüz
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar ben sizi kaza raporu göndereceğim.Bundaki kusur oranına itiraz edecegiz.Bunu gönderecek yer ya göremedim yada yardımcı olursanız sevinirim…Saygılar…

Özkan kurt
Özkan kurt
Yazıya Puanım :
     

Florya kavşağında ilerlerken önümdeki aracı solmamak istedim ve önümdeki araç aniden sinyal vermeden ters istikamete döndü ve kaza meydana geldi önce ben %100hakli bulundum sonra da o ben tahkim kuruluna itiraz etmeye gittim bilgisizliğinden dolayıbir turlu itiraz edemedim biz görevli değiliz dediler sigorta şirketine git mahkemeye gittim ticaret mahkemesi sulha sulh ticarete atıp durdu dilekçe vermeye gidemediğim için son seferde mahkeme iptal oldu 1.5 sene sonra karşı taraf bana değer kaybı icra yollamış ne yapmaliyim

Muhammed Kürşat Koçak
Muhammed Kürşat Koçak
Yazıya Puanım :
     

Merhaba Ahmet Bey, ben sanırım süreci biraz ters başlattım size önce WhatsApp tan evrakları gönderdim ama şöyle ki 6 Ekim 2020 günü tali yolda karşıdan gelen araçla ben sola manevra yaparken bir çarpışma yaşadık ambulans çağrıldı bana vuran araçta yolcu olan sağ koltukta oturan 1 kişi ayaktan tedavi edilip taburcu edildi. Polis çağırıldı tutanak tutuldu 53/1-b den bana kusur vermişler 52/1-b den de diğer sürücüye tali yolda şehir içi yaklaşık 75-80km/s hızla giden bir sürücüye nasıl %25 kusur verilir aklım hafsalam almıyor yardımcı olursanız sevinirim

Suheyla
Suheyla
Yazıya Puanım :
     

Biz kavşakta kaza yaptık. Karşı tarafa 57/1c, bize de yavaşladığımız halde 52/1a kavşakta yavaşlamama kural ihlali yazılmış. Maalesef pandemiden sonra aylarca çıkmayınca babam zorunlu trafik sigortası yapmayı unutmuş. Bizim ilk kazamiz, karşı taraf tecrübeli olduğu için hemen polisi aradı. Eksper karşıya %75, bize %25 hata vermiş. Şimdi karşı tarafın %100 suçlu olduğuna dair itiraz etme, veya tutanağı iptal edip sadece kendi masrafimizi odemek için nasıl bir yol izlemeliyiz?

Mehmet saba
Mehmet saba
Yazıya Puanım :
     

Benim oglum araba evimin önünde çarptı biz davacı olmadık ama sigorta şirketine dava açmak istedim ama 100 de 100 oglumu kusurlu bulmuş dosya takipsizlikten kapanmış 1sene geçmiş oglum 8 yaşında nasıl kusur hepsi oglum da bulmuşlar bilmiyorum ne yapmam lazım tşkler

Sema
Sema
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar.. samsun da kontrolsuz kavsakta tam sokağı gectigim anda sağdan hızla gelen araç benim olduğum yine yani sola dönecekken bana sağ arka tekerden çarptı ve aracının yönünü değiştirecek şekilde aracı savurdu. Normalde sağdan gelenin yol ancak karşıdaki araç sola döneceğini tutulan tutanakta da belirtmiş ve sola döneceği için yol gecişi benim oluyor ve beklemesi gerekiyor. Ancak %100 kusuru bize verdiler ve itiraz ettik ama yine %100 kusuru bize verdiler. 57/1c maddesi ihlali diyerek hatalı bulunduk ancak karşı tarafta 109/d maddesini ihlal etti. Şimdi biz 3. Kez red verebiliyor muyuz. Mahkemeye gidiliyor şeklinde bir şeyler denildi. Ancak bunun süresi nedir nasıl… Devamını Oku »

emre
emre
Yazıya Puanım :
     

13.09.2020 tarihinde trafik kazası yaptım motosikletim ile düz yolda seyir halindeydim önümdeki araç sola manevra yaptı ben u dönüşü yapacak zannettim şeridimde sağa kaydım daha sonra arac durur gibi oldu sinyal vermeden sağa girdi bende o esnada durmaya çalıştım ama motorumum lastiğinin yola tutunamaması sebebiyle araca arkadan çarptım kaza ile ilgili kamera kaydı var karşı tarafın yavaş bir şekilde durur gibi olup sinyal vermeden sağa girdiği sırada meydana geldi kanuna göre suçlu ben oldum arkadan çarptığı için ama ben karşı tarafın kusuru yüzünden kaza yaptım kendimi bu konuda nasıl savunabilirim ve yaralanmalı bir kaza kolum kırıldı

A.Y.
A.Y.
Yazıya Puanım :
     

Hocam Saygılar,
Ben 2 hafta önce 31.08.2020 de E-5 karayolunda seyir halindeyken önümde iki araç zincirleme kaza yaptı. Ve ikisi de hiç önlem anlamışlardı. Dörtlüler veya herhangi bir uyarıcı reflektör yanmıyordu. Bende frene asılmama rağmen aracım sürüklendi ve direksiyonu sağa kırıp (başka bir arabaya) ve zincirleme kazaya karıştım. Kendi aramızda tutanak tuttuk. Ne hikmetse kusuru %100 bende buldular. Bunun sonucunda diğer araçların tramer tramer kaydı benim aracıma yansıdı.İtiraz etmeli miyim? İtiraz için 16.09.2020 dahil 5 günüm var.

En son 3 yıl önce tarafından A.Y. düzenlendi
yaşar
yaşar
Yazıya Puanım :
     

öncelikle merhaba gencengün bir kaza geli başıma aracımla seyir halindeyken sokak arasında ara sokaktan diğer sokağa dönmek istedim döneken sağtarafımda sokağın köşesine park etmiş bir arac vardı ve benim görmemi.engelliyordu ben gereken uyarıyı yaptım yani kornamı çaldım diğer sokaktan gelen aracı görürü görmez frene bastım ve durdum ama diğer sokaktan gelen arac beni fark etmedi ve sokak arasına göre hızlıydı ve hiç bir şekilde uyarmadı yani korna çalmadı ve benim soluma çarptı Duramadığı için onun arabasından tanpondan kapıya kadar bir sürtme oldu sokak arasından cıktığım icin uyarı yapmama rağmen görüp frene basmama rağmwn suçu bana vermişler karşı taraf kendi tanıdığı… Devamını Oku »

Ömer
Ömer
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey merhaba 2 ay önce tem otoyolunda ilerlerken önümde ki araçların sebepsiz yere aniden durmaları üzerine sol sinyali yakarak sol tarafa geçip devam ettim aynaları kontrol ettiğimde araç görmedim sol şeritten hızlı gelen araç ben sol serite tamamen geçip yola devam ettikten sonra arkadan benim aracıma çarpıp maddi hasar oluşmasına sebep oldu ikimizinde aracı kaskolu aracımı kasko onardı teslim aldım bugün kasko şirketimi aradığımda değer kaybı başvuru için kusurun %100 bana verildiği öğrendim bu konuda siz.ne düşünüyorsunuz kendi aramızda kaza.tespit tutanağı tutmuştum

Attila Kepenek
Attila Kepenek
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey merhaba 22 temmuzda aracımla müşteri park yerinden çıktım aracım trafik akışının ters yönünde iken karşıdan bir kamyonet yanımdan geçerken sağa yanaşıp durdum. Şöför telefonla konuşuyordu. Dikkat etmediğinden aracının arka si benim aracımın sol arkasına çarptı. Tutanak ta dura aracıma dikkatsizlikten çarptığını belirttim. O da aracımın ters yönde olduğunu belirtti. Her iki trafik sigorta şirketi beni %100 kusurlu bulmuş. Benim sigortama itiraz etmem sonucu değiştirmedi. Acentem bir şey değişmez diyor. Ama bu hiç adilane gelmiyor.Tamamen sigorta şirketlerinin belli kuralların arkasına sığınarak ödemelerden kaçınmasına dayanıyor. Yani birisi telefon elinde ters yöndeki bütün araçları pert ederek yoluna devam etse hiç kusur… Devamını Oku »

Selcuk DİKMEN
Selcuk DİKMEN
Yazıya Puanım :
     

İyi aksamlar Ahmet bey. Gectigimiz hafta sonu bir trafik kazasi yaptim %100 butun kusuru bana vermisler. Buna itiraz edecem sizden yardim alabilirmiyim.
Kazanin ozetini yazayim; hafif rampa yukari seyirhalinde iken kaldirima capraz park etmis transporter markali aracin arka bagaj kapaginin acik oldugunu farketmedim. Kaldirimda cap duran aracin bagaj kapagida acik olunca bagaj kapaginin ucuna benim sag yan tarafim komple surttu. Ve butun kusuru bana vermisler. Konu hakkinda yardimci olabilirmisiniz. Tesekkur ederim

A.
A.

Ahmet bey elinize emeğinize sağlık. 2 sene kadar önce metro çalışması olan bir yerde kaza yaptım. Kaza kısaca şöyle,ben tali yoldan çıktım ve ana yoldan gelen araç bana sağ arka çamurluktan çarptı.Raporu polis tuttu,metro çalışmasını göz önünde bulundurmadı ve bana yüzde 75 kusur verdi. Ancak şöyle bir durum var ki çalışmadan dolayı açılmış olan bu yolda ben ana yolu kontrol etmeme rağmen göremedim bana çarpan aracı çünkü kendi ifadesine göre bile en az 90la geliyordu ancak kaza yerinin hemen gerisinde bile max 30 tabelası bulunmakta. Çok kısaca böyle özetleyebilirim. Psikolojik olarak kötü etkilendiğimden dolayı süreç uzamasın diye itiraz etmedim ve… Devamını Oku »

samet
samet

ahmet bey ilginiz ve emeginiz için çok teşekkür ederim kazada %100 ben haklı çıktım itirazımız olumlu sonuçlanmış allah sizden razı olsun

Recep
Recep

Ahmet bey gerçekten verdiğiniz hizmet mükemmel bir hizmet sizinle çalışmak ve verdiğiniz bilgilerden faydalanmış olmaktan gayet mutlu oldum. Büyük bir masraftan kurtulduk sayenizde çalışmalarınızın ve başarınızın devamını dilerim.

1 2 3 13

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu