Trafik Kazası Kusur Oranları
Trend

Kusur Oranı İtirazı Nasıl Yapılır? (Kesin Çözüm)

Kusur oranı itirazı nasıl yapılır? Kusur oranına kim itiraz edebilir? Kusur oranı değişir mi? Kusur Oranı, karışmış olduğunuz kazada tutanağı trafik polisi veya jandarma ekipleri tarafından belirlenen orandır. Eğer tutanak şahıslar arasında tutulmuş ise bu oran tramer tarafından belirlenir. Kusur oranının hatalı olduğunu düşünüyorsanız kusur oranına itiraz edebilirsiniz. Kusur oranına itiraz sürecinde izlemeniz gereken adımlara geçmeden önce kusur oranı nedir sorusuna yanıt bulabilir, trafik kazası kusur oranları hakkında bilgi alabilir, trafik kazası kusur oranı hizmeti hakkında bilgi sorabilirsiniz.

Eğer kaybedecek vaktim yok hızlıca itiraz etmek istiyorum diyorsan, aşağıdaki iletişim butonlarından hızlıca bana ulaşabilirsin.


Ancak yazdıklarımı okumanı şiddetle tavsiye ederim!

Kaza Kusur Oranına Nasıl İtiraz Edilir?

  • Kusur oranına itiraz Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Tutanak Değerlendirme Komisyonuna yapılır.
  • Kusur oranına itiraz süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir.
  • İtiraz süresi dolduğunda ispat etme yükümlülüğü iddia edene aittir.
  • Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Tutanak Değerlendirme Komisyonunun belirlediği oranlar sigorta şirketlerine ve başvuruda bulunan şahıslara/kurumlara eş zamanlı olarak gönderilir.

Alternatif kaynak: https://www.sbm.org.tr/tr/sayfa/ktt-sorgulama-ve-itiraz-1072

Kusur Oranına Neden İtiraz Etmelisiniz?

Bildiğiniz üzere sigorta şirketleri üçüncü şahıslara verilen zararı karşılar. Yani kendi aracınızın sigortası sizin aracınızın masraflarını ve oluşan maddi kaybınızın ödemesini yapmaz.

Örneğin %50 kusur oranı sizde olduğu belirlendi. Yüzde 50 kusur oranı ne demek?

  • Aracınızdaki masrafın yarısını alabilirsiniz
  • Araç değer kaybınızın yarısını alabilirsiniz
  • Aracınız pert (ağır hasarlı) olduysa toplam ücretin yarısını alabilirsiniz
  • Eğer yaralanma ve ölümle sonuçlandıysa tazminatlarınızın yarısını alabilirsiniz
  • En önemlisi ise karşı tarafta oluşan bu zararlarında yarısından siz sorumlusunuz.

Başka bir örnek verecek olursam kusur oranı yüzde 75 sizdeyse ne olacak?

%75 kusurlu olmak, %25 haklı olmak demektedir. Haklarınızın %25’i kadar yani 4’de birini alabilirsiniz anlamına gelir. 10.000 TL aracınızda masraf varsa sigorta size 2.500 TL öder. Geri kalan masrafları siz ödemelisiniz.

  • Yetkililer tarafından yapılan hatadan dolayı cebinizden harcamak zorunda kaldığınız paralar için
  • Aracınızda oluşan değer kaybı zararınızı alabilmek için
  • Bir sonraki sigorta poliçesine yüksek bedeller ödememek için

İtiraz etmelisiniz! Değişen kusur oranı sayesinde mağduriyetinizi giderebilirsiniz.

Kusur oranı maddelerine ücretsiz itiraz hakkınız olduğunuz biliyor muydunuz? Hakkınızı savunabilmeniz için yapmanız gerekenler yazımın devamında.

Kusur Oranı Hakkında Bilinmesi Gereken Detaylar

Araç sahiplerinin merak ettiği trafik kazalarında kusur oranı nedir? Kaza zaman aşımı süreleri nelerdir? Kusur oranı itirazı nereye yapılır? Kaza tespit tutanağı itiraz dilekçesi nasıl yazılır? Kusur oranı itiraz dilekçesi ile başvuru yapılabilecek kurumları değerlendiriyoruz.

Kusur Oranı Nedir?

Trafik kazasına karışan yolcuların, yayaların veya sürücülerin, trafik mevzuatlarına göre ihlallerine karşılık gelen maddelerin asli, tali veya yüzde oranı (%) üzerinden belirlenecek orana “kusur oranı” denir.

Daha detaylı açıklamak gerekirse, kazanın meydana gelmesinde kimin ne kadar hatalı olduğunu, SBM (Sigorta Birliği Merkezi) tramer komisyonu, trafik görevlileri veya trafik bilirkişilerince belirlenmesi kusur oranı olarak tanımlanmaktadır.

Kazada Kusur Oranı Maddeleri Nasıl Belirlenir?

Kazanın oluş şekline bağlı olarak, kuralları ihlal eden aracın mevzuata göre alacağı ceza maddelerinden oluşan ihlaller kusur oranını oluşturur.

Kontrolsüz kavşak kazalarından bir örnek vermek istiyorum. Bildiğiniz üzere kontrolsüz kavşakta ilk geçiş hakkı yolun sağından gelen araç sürücüsüne aittir. Kontrolsüz kavşakta yolun sağından gelen araç sürücüsü yolun solundan gelen araca çarpması sonucu trafik kazası meydana geldi.

Peki kusurlu araç hangisi? Hemen sorumuzu soralım bu olay neden veya nasıl meydana geldi?

  • İlk geçiş hakkı yolun sağından gelen araç sürücüsüne ait olduğu için, yolun solundan gelen araç sürücüsü ilk geçiş hakkına sahip olan araca yol vermesi gerekirdi
  • Yolun sağından gelen araç sürücüsü ise ilk geçiş hakkına sahip olsa da kavşağa yavaşlayarak girmesi gerekirdi

Eğer sürücüler bu kurallara uymuş olsaydı kaza olmayacaktı. Sürücü ihlallerini böylelikle belirlemiş olduk. Bulduğumuz ihlallerin mevzuatta karşılığını bakacağız.

  • Soldan gelen araç ktk 57/1a kavşaklarda ilk geçiş hakkına uymamak
  • Sağdan gelen araç ise ktk 52/1a kavşaklara yaklaşırken hızını azaltmamak

Kurallarına uymadıkları anlaşılmıştır. 57/1a ve 52/1a kusur oranı maddeleri belirlenmiş oldu. Kusur oranlarını belirleme işlemine geçebiliriz.

Kusur Oranı Hesaplama Nasıl Yapılır?

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili Yönetmelikte belirtilen asli ve tali maddelere istinaden hesaplama yapılmaktadır. Asli kusurlu sayılan haller yine aynı kanunun 84. maddesinde belirlenmiştir. Geri kalan haller ise tali kusur sayılmıştır.

Kusur oranı sorgulama nasıl yapılır?

Eğer ki anlaşmalı tutanak olarak bahsetmiş olduğumuz tutanağı tanzim etmiş iseniz raporu sunduğunuz yere yani. Tramer internet sayfasından kusur oranı sorgulama yapabilirsiniz. Ancak size daha kolay bir yöntem sunacağım.

Trafik kazasındaki suçluluk veya sorumluluk oranı hesaplama
Trafik kazalarında kusur oranı hesaplama


Sigorta şirketlerine göre:

  • Asli kusurlu %75
  • Tali kusurlu %25

Sigorta tahkim bilirkişileri ve adli bilirkişiler tarafından belirlenen oranlar ise:

  • %15 – %85
  • %20 – %80
  • %30 – %70
  • %35 – %65

Gibi değerler alabilmektedir. Çünkü uzman görüşü olarak, kusur oranı mütalaası tanzim eden bilirkişiler kendi görüş ve kanaatlerini belirtmektedir.

Kusur Oranı İtiraz Süresi Ne Kadar?

Maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 2 yıl, Yaralamalı trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 8 yıl, Ölümlü trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 15 yıldır.

Trafik kazası kusur oranı itiraz süresi, meydana gelen olayın niteliğine göre üç kategoriye ayrılıyor.

Maddi Hasarlı Trafik Kazası: Araçlarda maddi hasarla sonuçlanan olaylara maddi hasarlı trafik kazası denir. Herhangi bir can ve beden sağlığı zarar görmemiş olan olay olarak da tanımlanabilir.

Yaralamalı Trafik Kazası: Araçlarda meydana gelen maddi hasarın yanı sıra yolcu, sürücü veya yaya olarak en az bir kişinin yaralanması ile sonuçlanan olaylara yaralanmalı trafik kazası denir.

Ölümlü Trafik Kazası: Kaza yerinde veya kaldırıldığı hastanede bir ay içerisinde en az bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaylara ise ölümlü trafik kazası denir.

Belirtilen sürelerin geçmesi durumunda trafik kazalarında zaman aşımı olmuş oluyor. Yani haklarınızın tazmini ve itiraz hakkınızı kaybetmiş oluyorsunuz.

Zaman aşımını kesen haller:

  • Sigorta tahkime başvuru yapılmış olması
  • Yasal süre içerisinde dava açılmamış olsa bile sigorta şirketine resmi başvuru yapılmış olması
  • Taraflardan birine resmi yazılı talep iletilmesi

Kaza kusur oranına itiraz etmek isterseniz yukarıdaki haller zamanaşımını kesmektedir.

Kusur Oranı İtirazı Nereye Yapılır?

Tramer merkezi
Asliye hukuk mahkemesi
Ticaret mahkemesi
Trafik mahkemesi (Kapandı, işlem yapmıyor.)
Sigorta Tahkim Komisyonu

Taraflarca imzalanarak oluşturulan veya kolluk görevlilerince tanzim edilen kaza tutanakları resmi bir evraktır. Adı üstünde “tutanak” artık buradaki verilen karar veya hükmü adli hükümler bozabilir. İlk yapmamız gereken şey trafik kazası tespit tutanağına itiraz dilekçesi hazırlamak. Peki bu başvurular nereye yapılır?

  • Tramer merkezi
  • Asliye hukuk mahkemesi
  • Ticaret mahkemesi
  • Trafik mahkemesi
  • Sigorta Tahkim Komisyonu

Trafik Mahkemesi: Artık işlem yapmamaktadır çünkü kapatılmıştır.

Tramer merkezi: Sadece maddi hasarlı kazaları değerlendirmeye almaktadır. Çünkü ölüm veya yaralanma olması durumda adli bir vaka olduğundan dolayı kolluk kuvvetleri rapor tanzim edip kusur oranı belirlemektedir.

Tramer itiraz iletişim numarası var. Ancak değerlendirme yaparken sadece asli kusur maddelerini dikkate almaktadır. Dolayısıyla kaza sonrasında mağduriyetiniz giderilmeye bilir.

Asliye hukuk ve Ticaret mahkemesi: Buralara da başvuru yapabilirsiniz. Talebinizi belirten dilekçe ile başvuru yapılır. Mahkemece bilirkişi görevlendirilir, keşif yapılır, yeni karar açıklanır.

Karar sizin aleyhinize ise tekrar yeni bilirkişi talep edersiniz, yeni keşif ve yeni karar çıkar bu sefer lehinize çıkan karara karşı taraf itiraz eder.

Nihaiyi karar çıkar bir üst merci bozar, uzar da uzar. Daha da önemlisi yapılan her yargılama gideri de başvurucu tarafından ödenir. İnanın keşke hiç bulaşmasaydım dersiniz!

Hatta usul yönünde başvurunuzda hata varsa yıllarca uğraşsanız da sonuç alamayacağınızda aşikar. Bu söylediğime örnek olarak emsal kararı buradan paylaşıyorum.

Sigorta Tahkim Komisyonu: Doğru bir başvuruyla 3-4 ay gibi kısa bir sürede sonuç alabileceğiniz bir yer. Sigorta birliği merkezi bünyesinde bulunan. Sigortalı ve sigorta şirketi arasındaki uyuşmazlık çözüm merkezidir.

Kusur Oranı Raporuna İtiraz Dilekçesi Örneği

Dostlarım, hakkınızı aramız için illa avukat olmaya gerek yok. Sizlere itiraz dilekçesi örneği konusunda yardımcı olacağım. Ancak doğru başvuru için bu işin uzmanlarından yardım almanız sizlerin faydasına olacaktır.

Kusur oranı itiraz dilekçesi, Neden ve neye itiraz ettiğinizi bilmeden, kulaktan dolma gerçeği yansıtmayan, hukuki dayanağı olmayan bilgilerle hazırlamanın faydadan çok zararı olur. İtiraz dilekçesi sonrasında ödenmesi gereken harçlar, yanlış başvuru sebebiyle para kaybetmenize ve sonuç alamamanıza neden olabilir. İşte tam da bu sebeple, başvuru sürecinizi bir uzman ile yürütmenizde fayda var.

Tramer Kusur Oranı İtiraz Dilekçesi Örneği

Burada ilk yapmanız gereken sigorta şirketinize tramer komisyonunun hatalı kusur oranı belirlediğini belirten mail atmanız olacaktır.

Tramer itiraz sorgulama: sbm.org.tr sitesinde araç plakanız ve tc kimlik numaranızla itiraz sorgulama yapabilirsiniz. Ancak buradan çok fazla bir beklentiniz olmasın. Tramerin belirlediği durum başlıklı senaryo kalıplarının dışına çıkamazlar.

En etkili yöntem ise hukuki yollara başvurmaktır!

  • Başvuru ücreti
  • Bilirkişi ücreti
  • Hakem ücreti
  • Yargılama giderleri

Başvuru ücreti, Bilirkişi ücreti, Hakem ücreti, Yargılama giderleri başvuru sürecinde karşılaşacağınız ücretler olacak. Bu ücretleri ödemeden sonuç almak ister misiniz? Ahmet Merkepçi ile yaptığınız kazayı değerlendirebilir, kusur oranı itiraz sürecinizi ücretsiz olarak yönetebilirsiniz.


4.7 223 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?

Ahmet MERKEPÇİ

Trafik güvenliği üzerine akademik çalışmalar yapan, trafik kazaları, cezaları ve sigorta hukukunda danışmanlık sağlayan dünyalar güzeli Asel'in babası.
4.7 223 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?
Cevabın mail adresine gelmesini ister misin?
Bildir
guest
586 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
Abdullah
Abdullah
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar bu yazıyı okuyup kafasında soru işareti, olanların soru işaretlerini azaltmak adına canlı şahit olarak yazıyorum. Yakın zaman bir trafik kazası geçirdim ve aracım sol ön taraftan hasar aldı. Çok şükür can kaybı, yaralanma olmadı. Kaza anının telaşı ile kazayı tam ve doğru değerlendiremedik. Döner kavşakta olduğumuz içinde kazada bizim haksız durumda olduğumuzu düşünerek karşı taraf ile  tutanak tutarak olayı tamamladık. İncelemeler sonucunda kusurun %100 bizde olduğuna kanaat getirildi. Ancak daha sonrasında biraz araştırma yapınca aslında kaza yerinin kontrolsüz kavşak olduğu ve sağ taraftan gelen araç bizim aracımız olduğu için aslında haklı tarafın bizim olduğumuzu öğrendik. Bu noktadan itibaren olayı… Devamını Oku »

En son 2 yıl önce tarafından Abdullah düzenlendi
Sena Aydoğdu
Sena Aydoğdu
Yazıya Puanım :
     

Merhaba 2020 Ocak ayında yapmış olduğum trafik kazasından sonra 1 ay önce keşif yapıldı ardından bilirkişi raporu gönderildi fakat kusur oranına itiraz etmek istiyorum. İtiraz etmem bana bişey kazandırır mı ? Olay: 2918 TK 57/1a ve 57/B5 maddesini ihlal ettim kazayı yaptığım taraf da rapora göre 52/1a maddesini ihlal etti. Beni 1.dereceden kusurlu karşı tarafıda 2.dereceden kusurlu diye belirtmişler. Fakat trafik ışıkları elektrik kesintisi yüzünden kapalıydı ve ışıkların yanmadığını fark edip durdum fakat tali yoldan hafif uzaklaşmış ana yola yakın bir şekilde durdum. karşı tarafı görmedim yolun sağını ve solunu kontrol ettiğimde. ardından hareket ettim ve kaza gerçekleşti. Karşı tarafta… Devamını Oku »

Sena Aydoğdu
Sena Aydoğdu
Yazıya Puanım :
     

Merhaba 2020 Ocak ayında yapmış olduğum trafik kazasından sonra 1 ay önce keşif yapıldı ardından bilirkişi raporu gönderildi fakat kusur oranına itiraz etmek istiyorum. İtiraz etmem bana bişey kazandırır mı ? Olay: 2918 TK 57/1a ve 57/B5 maddesini ihlal ettim kazayı yaptığım taraf da rapora göre 52/1a maddesini ihlal etti. Beni 1.dereceden kusurlu karşı tarafıda 2.dereceden kusurlu diye belirtmişler. Fakat trafik ışıkları elektrik kesintisi yüzünden kapalıydı ve ışıkların yanmadığını fark edip durdum fakat tali yoldan hafif uzaklaşmış ana yola yakın bir şekilde durdum. karşı tarafı görmedim yolun sağını ve solunu kontrol ettiğimde. ardından kalktım ve kaza gerçekleşti. Kazaya sebebiyet veren… Devamını Oku »

En son 3 yıl önce tarafından Sena Aydoğdu düzenlendi
Yunus
Yunus
Yazıya Puanım :
     

Kendi aracım ile cift şeritli yolda yokuş yukarı çok yavaş bir şekilde viraja yaklaşmak üzereydim yokuş aşagı inen diger araç hızlı bir şekilde geliyordu yavaşlamak için frene asıldı ve araç uzun bir mesafeden kayarak geli bizim araca sag şöför kapısından başlayarak kasaya kadar vurmuştur ve kabul etmiştir araç sahibi sonradan sigortacı tanıdıgı ve maddi gücü sayesinde fikir ve yardım alarak bizim aracın çizgi üstünde oldugunu sonradan zorla ekleme yapmıştır bizde kabul etmedik ama bu bizim beyanımız diyerek bizde insaniyet namına yazdırdık ama karar kurulunu kararsızlığa itmiştir ve detaylı inceleme olmadığı için 50/50 sonuç çıkmıştır kesinlikle hakım yenilmiştir böyle insanlar yüzünden… Devamını Oku »

Aziz Yılmaz
Aziz Yılmaz
Yazıya Puanım :
     

İyi akşamlar e devletimde cezalarımı sorguladım.Sorgularken 1.339,00 TL tutarında 46/2-H maddeli ceza gördüm. Cezanın düzenlendiği yer 80011 olarak belirtiliyor ve ben burda bilinçli olarak bişey yapmadım. Bilmediğim veya görmediğim bir yere mi girdim? Girmediysem bile herhangi bir kazaya da sebep olmadığımdan neden bu kadar yüksek bi mevlada ceza yedim? Ne yapmam gerektiği konusunda beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Fatih
Fatih
Yazıya Puanım :
     

Iyi günler 4 lu konturolsuz kavşakta motorsiklet ile ilerlerken sağımdan hizla gelen araç bana tam ortadan carparak beni yolun bitimine kadar surukledi yolun sağ şeridini kullanması gerekirken solundan gelip bana çarptı kaza tutanaginada carptiginida soyledi beni %100 kusurlu cikariyolar carpmanin etkisiyle soka girdim motorsikleti ve aracı kaza yerinden kaldırdılar ve bana masrafimi karsilayacagini soyledi sonrasında tutanak tutalım dedi fotoraflar çekildi fotolar gercegi yansitmamaktadir ne yapabilirim

Halil
Halil
Yazıya Puanım :
     

İyi akşamlar bir kazaya karıştım normal trafik kurallarına göre 4 lü ışıksız kontrolsüz kavşakta çıktığım yolda herhangi bir dur levhası olmamasına rağmen yolu yarılamış vaziyetteyken solumdan bir araç hızla gelip frene basmadan sol far ve sol çamurluğa hasar verdi kurallar gereği kontrolsüz kavşakta daima sağdan gelen araç önceliklidir kuralı gereği haklı olduğumu düşünüyorum ama exper yüzde yüz karşı tarafı haklı bulmuş itiraz hakkımız var mıdır aydınlatırsanız sevinirim

Ahmet
Ahmet
Yazıya Puanım :
     

Slm bir yıl once aracımla kaza yaptım 100×100 kusurlu sayıldı bugun sigortadan beni aradılar karışı taraf kusurlu dur dediler aradan biryıl gecti bana noterden kazayla ilgili onaylı kefalet istediler

Ramazan ceylan
Ramazan ceylan
Yazıya Puanım :
     

——————————————————————————–
Sigortam netten kosko yaptırdık ama kazaya kariştık koskodan
faydalanmadık
feragat ettik dosya acılıp kapandı dşye benim aracıma HDİ koskodan
dolayı
aracıma 8bin tl harcadım sahsen cebimden ama kosko şşrketi aracıma
19750tl
hasar kaydı işledi ne kadar ugraştıysam sonuç alamadım ve
mahkemeye vermeye
karar verdim sigorta ve koakodan giç bir sekilde para almadım ve
aracıma
1975 tl hasar işlendi neticesinde mahdur oldum dava açıcam

Fethiye kupık
Fethiye kupık
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar bende 20.01.2021 tarihinde arayışla bulunan kavşaktan sola dönerken Işık olmayan kavşak bu çekiçi araçla çarpıştım o beni geçerken arkasıyla sağ taraftan ön misafir koltuk tarafından çarptı siğorta şirketleri anlaşamayınca tahkim komisyonuna gidildi 100 de yüz suçlu bulundum ki çekiçi kasistli yolu 200 öt geçmeden çarptı panik oldum ablana çağırdım o arada tutanak resmî olay anındaki gibi değil itiraz hakkım var mı bu duruma 5.02.2021 de msj geldi kaç gün içindenitiraz hakkım var teşekkür ederim

Özgür
Özgür
Yazıya Puanım :
     

Sağdan gelen araç 4 yolda aracıma çarptı. Yabancı plakalı araçtı. Polis çağırdık ve dediğiniz maddelere göre tutanak tutuldu. Asli kusurlu ben , tali kusurlu çarpan araç çıktı. Bunun çözümü var mıdır? (Sağdan gelen hızlı geliyordu.)

Hüseyin
Hüseyin
Yazıya Puanım :
     

Iyi akşamlar aracimi servise bıraktım kaskodan yapılacak ama sel hasarlı açmışlar plaka sorgulamaya girdiğimde sel hasarlı açılmış gözüküyor arabamı cikarcam dosyayı kapattircam sbmye itiraz edersek sel ile alakalı olmadığı için hasar kaydindan silinirmi arabaya daha başlamamış tutar felan gözükmüyor

Hakan kama
Hakan kama
Yazıya Puanım :
     

Selamlar geçenlerde bir araç satın aldım 2014 model hyundai Accent blue marka 2014 model , alırken tramer kaydına bakmadım tanıdık biri vasıtası ile aldım bana ağır hasar kaydı yok denildi yanlız bir süre sonra baktığımda 80 bin tl ağır hasar kaydı çıktı ve ilk merak ettiğim olay 2014 model araç 4 sene önce sıfırı 50 bin iken nasıl 80 bin tl sigorta ödeme yapabiliyor şahsa ve ikinci sorum bu konuda yasal haklarım var mı bana satan kişiye yaptırımım var mı teşekkür ederim

Sinan Ozbek
Sinan Ozbek
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar, Bugun park halinde sinyali mi vermiş kalkisa hazirlanirken. Onumdeki park alanina girmek isteyen aracin sinyal vermeden dikkatsizce girmesi ile aracin sol ön tarafindan surterek durdu. Ancak mobil kaza tutanağinda aceleden fotograflardan farkli olarsk, ben serit degistirip carpmisim gibi cizildi. Diger sürücü carptigini ve dikkatsizce girdigini beyan etti. Fakat kusur oraninin ne olacagi ile ilgili fikriniz nedir ogrenmek isterim. Olasi itiraz sureci ile ilgili tavdiyeniz nedir. Saygilar.

Rümeysa Kılıç
Rümeysa Kılıç
Yazıya Puanım :
     

Ahmet Bey merhaba, öncelikle bilgilendirme yazınız için teşekkür ederim. Tramer raporuna göre %100 kusurlu bulundum. Ancak kazadaki diğer araç bana arkadan vurduğu için onun da kusurlu olduğunu düşünüyorum. Sigorta tahkim komisyonuna kusur oranıyla alakalı başvurmak istiyorum. Zamanaşımı sürem kusur oranımın bana bildirildiği tarihten mi başlar? Bir de 2 yıl mıdır? Sigorta tahkim komisyonuna başvurmam doğru bir yol mudur?

Mehmet
Mehmet
Yazıya Puanım :
     

Boğaziçi Caddesinden Milas Sokağa sol manevra ile döndüm Milas Sokaktan karşı yönden gelen araç aracıma çarptı. Polisin tuttuğu Trafik Kazası Tespit Tutanağında şahsımı 2918 Sayılı kanunun 53/1-B maddesi kural ihlalinin yapıldığı kanaatinde bulunulmuştur. Fakat kaza meydana geldiği sırada ben Boğaziçi Caddesinden Milas Sokağa dönmüşümü tamamlamıştım ve karşı yönden gelen aracın geçmesini bekledim Öte yandan yine kaza tutanağında karşı yönden bana çarpan aracın sol tarafındaki park halindeki araçlar gösterildiği halde benim aracımın sağ tarafındaki park edilmiş araçlar gösterilmediği görülmektedir. Bu kazayı an ve an aracımda bulunan araç içi kamerasını Polis Memuruna göstermeme rağmen ona gerek olmadığını ilgisiz bir bakışla “bu kadın… Devamını Oku »

merve
merve
Yazıya Puanım :
     

merhaba 3 gün önce trafik kazası geçirdim trafil polisi ben hastanedeyken tutanak tutmuş ve kusurun %75 bana verilmiş bu tutanağa itiraz etme şansım var mı ?

Mete
Mete
Yazıya Puanım :
     

Nedim beyin anlattigi gibi bir kaza yasadim.sagdan gelen arac ben yolu gecmis olmama ragmen hizli olmasindan dolayi duramadi ve aracima sag arka kapi teker dibinden vurdu ama hatali ben ciktim.bu duruma karsi nasil bi yol izlemeliyim

Azad atabay
Azad atabay
Yazıya Puanım :
     

S.a ben seyir halindeyken yol dar olmasıyla sağda araçlar parkettiyi için karşıyöden gelen araçla kafaya grlidim yol hakkı karşı tarfının olduğu için geri yol vermek için geri manevra yapmak istedim ve o esnada arkamdaki araç bana sıfır yanaştığı için geri kalkışımla arkadaki arabaya çarptım yüzde kaç kurlu çıkarım ben kulandığım araç kamyonet olduğu için arkadaki arabada gözükmüyordu

yaşar özçelik
yaşar özçelik
Yazıya Puanım :
     

merhaba E5 karayolu üzerinde kartal mevkinde gebze yönüne sağ şeritten gelirken, istanbul yönüne giden araç bariyerlere çarptı, ondan sıçrayan parça benim ön cama ve tavana çarparak kırdı o anda o psikoliji ile sağa çekerek dörtlüleri yakarak durdum. kaza alanına geçtim polis geldi .araç bariyerleri yamultmuştu,ölüm ve büyük bir yaralanma yoktu. ben tutanakları almak için beklerken benim park ettiğim araca başka bir araç arka yan taraftan kuvvetliçe çarptı.( tahminen 20 tl masraf var) aramızda tutanak tuttuk . Benim sorum size arka ve yandan çarpan araç tespitine %50 suç belirlenmiş ,%50 ye itiraz emek istiyorum sizden yardım bekliyorum.ne yapabilirim. çarpan araç kaskolu… Devamını Oku »

hatem çakıcı
hatem çakıcı
Yazıya Puanım :
     

merhabalar ayın 13 de otobandan gelırken aynı yonde oldugumuz bı otomobıl aracı kaydırarak benım aracımın sol arkadan baslayıp sol on camurluk ve tampona kadar yoldu ve arac perte cıkacakmıs o an anlasmalı tutatak tutmus polıs ve bunun sonucu bugun %50 / 50 rapor cıkmıs komısyon oybırlıgı denen yerden buna ıtırazda edemıyomusuz bana yardımcı olabılırmısınız

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu