Trafik Kazası Kusur Oranları
Trend

Kusur Oranı İtirazı Nasıl Yapılır? (Kesin Çözüm)

Kusur oranı itirazı nasıl yapılır? Kusur oranına kim itiraz edebilir? Kusur oranı değişir mi? Kusur Oranı, karışmış olduğunuz kazada tutanağı trafik polisi veya jandarma ekipleri tarafından belirlenen orandır. Eğer tutanak şahıslar arasında tutulmuş ise bu oran tramer tarafından belirlenir. Kusur oranının hatalı olduğunu düşünüyorsanız kusur oranına itiraz edebilirsiniz. Kusur oranına itiraz sürecinde izlemeniz gereken adımlara geçmeden önce kusur oranı nedir sorusuna yanıt bulabilir, trafik kazası kusur oranları hakkında bilgi alabilir, trafik kazası kusur oranı hizmeti hakkında bilgi sorabilirsiniz.

Eğer kaybedecek vaktim yok hızlıca itiraz etmek istiyorum diyorsan, aşağıdaki iletişim butonlarından hızlıca bana ulaşabilirsin.


Ancak yazdıklarımı okumanı şiddetle tavsiye ederim!

Kaza Kusur Oranına Nasıl İtiraz Edilir?

  • Kusur oranına itiraz Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Tutanak Değerlendirme Komisyonuna yapılır.
  • Kusur oranına itiraz süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir.
  • İtiraz süresi dolduğunda ispat etme yükümlülüğü iddia edene aittir.
  • Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Tutanak Değerlendirme Komisyonunun belirlediği oranlar sigorta şirketlerine ve başvuruda bulunan şahıslara/kurumlara eş zamanlı olarak gönderilir.

Alternatif kaynak: https://www.sbm.org.tr/tr/sayfa/ktt-sorgulama-ve-itiraz-1072

Kusur Oranına Neden İtiraz Etmelisiniz?

Bildiğiniz üzere sigorta şirketleri üçüncü şahıslara verilen zararı karşılar. Yani kendi aracınızın sigortası sizin aracınızın masraflarını ve oluşan maddi kaybınızın ödemesini yapmaz.

Örneğin %50 kusur oranı sizde olduğu belirlendi. Yüzde 50 kusur oranı ne demek?

  • Aracınızdaki masrafın yarısını alabilirsiniz
  • Araç değer kaybınızın yarısını alabilirsiniz
  • Aracınız pert (ağır hasarlı) olduysa toplam ücretin yarısını alabilirsiniz
  • Eğer yaralanma ve ölümle sonuçlandıysa tazminatlarınızın yarısını alabilirsiniz
  • En önemlisi ise karşı tarafta oluşan bu zararlarında yarısından siz sorumlusunuz.

Başka bir örnek verecek olursam kusur oranı yüzde 75 sizdeyse ne olacak?

%75 kusurlu olmak, %25 haklı olmak demektedir. Haklarınızın %25’i kadar yani 4’de birini alabilirsiniz anlamına gelir. 10.000 TL aracınızda masraf varsa sigorta size 2.500 TL öder. Geri kalan masrafları siz ödemelisiniz.

  • Yetkililer tarafından yapılan hatadan dolayı cebinizden harcamak zorunda kaldığınız paralar için
  • Aracınızda oluşan değer kaybı zararınızı alabilmek için
  • Bir sonraki sigorta poliçesine yüksek bedeller ödememek için

İtiraz etmelisiniz! Değişen kusur oranı sayesinde mağduriyetinizi giderebilirsiniz.

Kusur oranı maddelerine ücretsiz itiraz hakkınız olduğunuz biliyor muydunuz? Hakkınızı savunabilmeniz için yapmanız gerekenler yazımın devamında.

Kusur Oranı Hakkında Bilinmesi Gereken Detaylar

Araç sahiplerinin merak ettiği trafik kazalarında kusur oranı nedir? Kaza zaman aşımı süreleri nelerdir? Kusur oranı itirazı nereye yapılır? Kaza tespit tutanağı itiraz dilekçesi nasıl yazılır? Kusur oranı itiraz dilekçesi ile başvuru yapılabilecek kurumları değerlendiriyoruz.

Kusur Oranı Nedir?

Trafik kazasına karışan yolcuların, yayaların veya sürücülerin, trafik mevzuatlarına göre ihlallerine karşılık gelen maddelerin asli, tali veya yüzde oranı (%) üzerinden belirlenecek orana “kusur oranı” denir.

Daha detaylı açıklamak gerekirse, kazanın meydana gelmesinde kimin ne kadar hatalı olduğunu, SBM (Sigorta Birliği Merkezi) tramer komisyonu, trafik görevlileri veya trafik bilirkişilerince belirlenmesi kusur oranı olarak tanımlanmaktadır.

Kazada Kusur Oranı Maddeleri Nasıl Belirlenir?

Kazanın oluş şekline bağlı olarak, kuralları ihlal eden aracın mevzuata göre alacağı ceza maddelerinden oluşan ihlaller kusur oranını oluşturur.

Kontrolsüz kavşak kazalarından bir örnek vermek istiyorum. Bildiğiniz üzere kontrolsüz kavşakta ilk geçiş hakkı yolun sağından gelen araç sürücüsüne aittir. Kontrolsüz kavşakta yolun sağından gelen araç sürücüsü yolun solundan gelen araca çarpması sonucu trafik kazası meydana geldi.

Peki kusurlu araç hangisi? Hemen sorumuzu soralım bu olay neden veya nasıl meydana geldi?

  • İlk geçiş hakkı yolun sağından gelen araç sürücüsüne ait olduğu için, yolun solundan gelen araç sürücüsü ilk geçiş hakkına sahip olan araca yol vermesi gerekirdi
  • Yolun sağından gelen araç sürücüsü ise ilk geçiş hakkına sahip olsa da kavşağa yavaşlayarak girmesi gerekirdi

Eğer sürücüler bu kurallara uymuş olsaydı kaza olmayacaktı. Sürücü ihlallerini böylelikle belirlemiş olduk. Bulduğumuz ihlallerin mevzuatta karşılığını bakacağız.

  • Soldan gelen araç ktk 57/1a kavşaklarda ilk geçiş hakkına uymamak
  • Sağdan gelen araç ise ktk 52/1a kavşaklara yaklaşırken hızını azaltmamak

Kurallarına uymadıkları anlaşılmıştır. 57/1a ve 52/1a kusur oranı maddeleri belirlenmiş oldu. Kusur oranlarını belirleme işlemine geçebiliriz.

Kusur Oranı Hesaplama Nasıl Yapılır?

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili Yönetmelikte belirtilen asli ve tali maddelere istinaden hesaplama yapılmaktadır. Asli kusurlu sayılan haller yine aynı kanunun 84. maddesinde belirlenmiştir. Geri kalan haller ise tali kusur sayılmıştır.

Kusur oranı sorgulama nasıl yapılır?

Eğer ki anlaşmalı tutanak olarak bahsetmiş olduğumuz tutanağı tanzim etmiş iseniz raporu sunduğunuz yere yani. Tramer internet sayfasından kusur oranı sorgulama yapabilirsiniz. Ancak size daha kolay bir yöntem sunacağım.

Trafik kazasındaki suçluluk veya sorumluluk oranı hesaplama
Trafik kazalarında kusur oranı hesaplama


Sigorta şirketlerine göre:

  • Asli kusurlu %75
  • Tali kusurlu %25

Sigorta tahkim bilirkişileri ve adli bilirkişiler tarafından belirlenen oranlar ise:

  • %15 – %85
  • %20 – %80
  • %30 – %70
  • %35 – %65

Gibi değerler alabilmektedir. Çünkü uzman görüşü olarak, kusur oranı mütalaası tanzim eden bilirkişiler kendi görüş ve kanaatlerini belirtmektedir.

Kusur Oranı İtiraz Süresi Ne Kadar?

Maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 2 yıl, Yaralamalı trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 8 yıl, Ölümlü trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 15 yıldır.

Trafik kazası kusur oranı itiraz süresi, meydana gelen olayın niteliğine göre üç kategoriye ayrılıyor.

Maddi Hasarlı Trafik Kazası: Araçlarda maddi hasarla sonuçlanan olaylara maddi hasarlı trafik kazası denir. Herhangi bir can ve beden sağlığı zarar görmemiş olan olay olarak da tanımlanabilir.

Yaralamalı Trafik Kazası: Araçlarda meydana gelen maddi hasarın yanı sıra yolcu, sürücü veya yaya olarak en az bir kişinin yaralanması ile sonuçlanan olaylara yaralanmalı trafik kazası denir.

Ölümlü Trafik Kazası: Kaza yerinde veya kaldırıldığı hastanede bir ay içerisinde en az bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaylara ise ölümlü trafik kazası denir.

Belirtilen sürelerin geçmesi durumunda trafik kazalarında zaman aşımı olmuş oluyor. Yani haklarınızın tazmini ve itiraz hakkınızı kaybetmiş oluyorsunuz.

Zaman aşımını kesen haller:

  • Sigorta tahkime başvuru yapılmış olması
  • Yasal süre içerisinde dava açılmamış olsa bile sigorta şirketine resmi başvuru yapılmış olması
  • Taraflardan birine resmi yazılı talep iletilmesi

Kaza kusur oranına itiraz etmek isterseniz yukarıdaki haller zamanaşımını kesmektedir.

Kusur Oranı İtirazı Nereye Yapılır?

Tramer merkezi
Asliye hukuk mahkemesi
Ticaret mahkemesi
Trafik mahkemesi (Kapandı, işlem yapmıyor.)
Sigorta Tahkim Komisyonu

Taraflarca imzalanarak oluşturulan veya kolluk görevlilerince tanzim edilen kaza tutanakları resmi bir evraktır. Adı üstünde “tutanak” artık buradaki verilen karar veya hükmü adli hükümler bozabilir. İlk yapmamız gereken şey trafik kazası tespit tutanağına itiraz dilekçesi hazırlamak. Peki bu başvurular nereye yapılır?

  • Tramer merkezi
  • Asliye hukuk mahkemesi
  • Ticaret mahkemesi
  • Trafik mahkemesi
  • Sigorta Tahkim Komisyonu

Trafik Mahkemesi: Artık işlem yapmamaktadır çünkü kapatılmıştır.

Tramer merkezi: Sadece maddi hasarlı kazaları değerlendirmeye almaktadır. Çünkü ölüm veya yaralanma olması durumda adli bir vaka olduğundan dolayı kolluk kuvvetleri rapor tanzim edip kusur oranı belirlemektedir.

Tramer itiraz iletişim numarası var. Ancak değerlendirme yaparken sadece asli kusur maddelerini dikkate almaktadır. Dolayısıyla kaza sonrasında mağduriyetiniz giderilmeye bilir.

Asliye hukuk ve Ticaret mahkemesi: Buralara da başvuru yapabilirsiniz. Talebinizi belirten dilekçe ile başvuru yapılır. Mahkemece bilirkişi görevlendirilir, keşif yapılır, yeni karar açıklanır.

Karar sizin aleyhinize ise tekrar yeni bilirkişi talep edersiniz, yeni keşif ve yeni karar çıkar bu sefer lehinize çıkan karara karşı taraf itiraz eder.

Nihaiyi karar çıkar bir üst merci bozar, uzar da uzar. Daha da önemlisi yapılan her yargılama gideri de başvurucu tarafından ödenir. İnanın keşke hiç bulaşmasaydım dersiniz!

Hatta usul yönünde başvurunuzda hata varsa yıllarca uğraşsanız da sonuç alamayacağınızda aşikar. Bu söylediğime örnek olarak emsal kararı buradan paylaşıyorum.

Sigorta Tahkim Komisyonu: Doğru bir başvuruyla 3-4 ay gibi kısa bir sürede sonuç alabileceğiniz bir yer. Sigorta birliği merkezi bünyesinde bulunan. Sigortalı ve sigorta şirketi arasındaki uyuşmazlık çözüm merkezidir.

Kusur Oranı Raporuna İtiraz Dilekçesi Örneği

Dostlarım, hakkınızı aramız için illa avukat olmaya gerek yok. Sizlere itiraz dilekçesi örneği konusunda yardımcı olacağım. Ancak doğru başvuru için bu işin uzmanlarından yardım almanız sizlerin faydasına olacaktır.

Kusur oranı itiraz dilekçesi, Neden ve neye itiraz ettiğinizi bilmeden, kulaktan dolma gerçeği yansıtmayan, hukuki dayanağı olmayan bilgilerle hazırlamanın faydadan çok zararı olur. İtiraz dilekçesi sonrasında ödenmesi gereken harçlar, yanlış başvuru sebebiyle para kaybetmenize ve sonuç alamamanıza neden olabilir. İşte tam da bu sebeple, başvuru sürecinizi bir uzman ile yürütmenizde fayda var.

Tramer Kusur Oranı İtiraz Dilekçesi Örneği

Burada ilk yapmanız gereken sigorta şirketinize tramer komisyonunun hatalı kusur oranı belirlediğini belirten mail atmanız olacaktır.

Tramer itiraz sorgulama: sbm.org.tr sitesinde araç plakanız ve tc kimlik numaranızla itiraz sorgulama yapabilirsiniz. Ancak buradan çok fazla bir beklentiniz olmasın. Tramerin belirlediği durum başlıklı senaryo kalıplarının dışına çıkamazlar.

En etkili yöntem ise hukuki yollara başvurmaktır!

  • Başvuru ücreti
  • Bilirkişi ücreti
  • Hakem ücreti
  • Yargılama giderleri

Başvuru ücreti, Bilirkişi ücreti, Hakem ücreti, Yargılama giderleri başvuru sürecinde karşılaşacağınız ücretler olacak. Bu ücretleri ödemeden sonuç almak ister misiniz? Ahmet Merkepçi ile yaptığınız kazayı değerlendirebilir, kusur oranı itiraz sürecinizi ücretsiz olarak yönetebilirsiniz.


4.7 224 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?

Ahmet MERKEPÇİ

Trafik güvenliği üzerine akademik çalışmalar yapan, trafik kazaları, cezaları ve sigorta hukukunda danışmanlık sağlayan dünyalar güzeli Asel'in babası.
4.7 224 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?
Cevabın mail adresine gelmesini ister misin?
Bildir
guest
588 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
Abdullah
Abdullah
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar bu yazıyı okuyup kafasında soru işareti, olanların soru işaretlerini azaltmak adına canlı şahit olarak yazıyorum. Yakın zaman bir trafik kazası geçirdim ve aracım sol ön taraftan hasar aldı. Çok şükür can kaybı, yaralanma olmadı. Kaza anının telaşı ile kazayı tam ve doğru değerlendiremedik. Döner kavşakta olduğumuz içinde kazada bizim haksız durumda olduğumuzu düşünerek karşı taraf ile  tutanak tutarak olayı tamamladık. İncelemeler sonucunda kusurun %100 bizde olduğuna kanaat getirildi. Ancak daha sonrasında biraz araştırma yapınca aslında kaza yerinin kontrolsüz kavşak olduğu ve sağ taraftan gelen araç bizim aracımız olduğu için aslında haklı tarafın bizim olduğumuzu öğrendik. Bu noktadan itibaren olayı… Devamını Oku »

En son 2 yıl önce tarafından Abdullah düzenlendi
Ahmet Aydoğdu
Ahmet Aydoğdu
Yazıya Puanım :
     

Merhaba 11.04.2021 tarihinde bir trafik kazası geçirdim fakat ben yolcu kısmında bulunuyordum ve ruhsat sahibide benim %100 kusur bizde kullanan arkadaşın ehliyeti olmadığı için aracı verdiğim için beni de suçlu buluyorlar ben ehliyetinin olmadığını bilmiyordum bunun için itirazda bulunun kusur oranını bozdura bilirmiyim 7 aydır tedavim devam etmekte evde yatyorum hakkımı aramak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler…

fadime karabay
fadime karabay
Yazıya Puanım :
     

Merhaba
geçtiğimiz günlerde bir kaza yaptım ve sağdan gelenin önceliği gerekçesi ile sbm 10/10 kusuru bana verdi. Ancak kaza yaptığımız noktada ağaçlardan ve yolun durumundan dolayı sağı net görebilmem imkansız. Bunun için belli bir oranda aracın burnunu çıkarmam gerekiyor. Ayrıca kaza saatimiz itibari ile de güneşin etkisi ile görüş neredeyse imkansız hale geliyor. Gelen aracın hızı çok fazlaydı zaten yola 40 m kadar firen izleri var. benim görüş açısına geldiğimle aracın gelp çarpması bir oldu. birde benim ilerlediğim yöne kırınca kaza kaçınılmaz oldu.
Bu durumda benim nasıl ilerlemem gerekir. itiraz yolu nasıl olur dönüş yaparsanız çok sevinirim.

Mustafa
Mustafa
Yazıya Puanım :
     

Merhaba Abdullah Bey maddi hasarlı trafik kazası yaptım. Sonucu benim araç kusuru o karşı taraf araç kusuru ise 100 lakin karşı taraf itiraz etti sonuç tersi oldu.Bu durumda ben itiraz edeceğim. Bu konuda bilgi almak istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim

Mehmet
Mehmet
Yazıya Puanım :
     

selamlar maddi hasarlı tarafik kazası tespit tutanağı itirazları hakkında bilgi almak istiyorum, dönüş sağladığınız taktirde sizinle dosyaları paylaşıyor olacağım.

Naciye
Naciye
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar bende otoparkta kaza yaptım.Otoparka girdim park edecek yer ararken bir boş yer gördüm ileride başka yer varsa diye devam ettim.Boş yer olmadığını görünce pek yerine doğru geri geri gelmeye başladım.Park edeceğim yerin yanındaki araç ben geri geri düz bir şekilde gelirken o da park yerinden çıktı ve sol arka tampona çarptı.Çarptıktan sonra da geri çıktı.%100 kusurlu olan ben olarak göründüm.Adam benim geri geri geldiğimi gördüğünü söyledi.Bu kadar hızlı geleceğimi düşünmemiş.Aslında gayet yavaş bir şekilde kontrollü olarak geliyordum.Suçlu ben çıktım.Kamera kaydı da yok.Ne yapabilirim.Lütfen yardımcı olur musunuz?

Erol
Erol
Yazıya Puanım :
     

Merhaba. 47/1-c maddesinden arac plakasina ceza yazilmis. Belirtilen gun ve saatte belirtilen yolda orta seritten ilerlemek disinda kusurlu eylemim yok. Bu maddeye itiraz icin ornek dilekce paylasir misiniz.
Tesekkurler.

Çetin Biriktir
Çetin Biriktir
Yazıya Puanım :
     

İyi akşamlar Ahmet bey bir ay önce ışıklı bir kavşakta meydana gelen olayda kusur olarak yüzde elli verildi trafiğin tutmuş olduğu rapora göre her iki tarafta yesilde geçtiğini beyan etmektedir karşı tarafın kırmızıda geçtiğini beyan etme rağmen tarafımdan kamara kaydı istenmemistir komisyonun kararı bugün sonuçlanmıştır kendimize bir mahtap bulamiyoruz sisteme düşer dusmez itiraz edecek bilgileriniz için teşekkürler

Salih
Salih
Yazıya Puanım :
     

Selam 3 hafta önce motorsikletle sokak arasinda 20 25 km hızla seyir halindeyken sagdan asiri hizli gelen servis minibüs ü bana çarpmasıyla 9 10 metre kadar diğer sokağın içine kadar sürükledi dirsek kısmından yaralandım olay yerinden beni hastaneye kaldırdılar olay yerine gelen polis bana 57/1c karşı tarafa 52/1a yazmış ama sağdaki aracı fark etmem pek mümkün değildi onun geldiği sokakta sağlı sollu görüş acımı kapatmış şekilde araçlar vardı kusur oranı na itiraz etsem sonuç degisebilirmi

Orhan yenen
Orhan yenen
Yazıya Puanım :
     

Merhaba ahmet bey polis memuru bana 100/50 kusur yazmış başka yazacak birşey bulamadığı içinmi yazdı acaba hız sınırı bölgesi diye yazmış limit 82 demiş benim virajdaki hızımı veya kameranın olmadığı yerde nasıl yazar neyegöre hızım en fazla 60/ veya 70 virajı dönerken sağdan giden araç sinyali sağ yananak devam ediyordu ben kendimi sola attım direk sola gelmeye başladı rüfüje kadar yanaştım konturolsuz kavşağa geçerek bana çarptı sağdan arabam takla atarak rüfüje urdu neyapmalıyım teşekkür ederim.

Ahmet
Ahmet
Yazıya Puanım :
     

2 ay önce ışıklı kavşakta yasadigim yaralanmalı trafik kazasında %100 kusurlu bulundum.Anayolda seyir halindeyken trafik ısiklarina yaklastigim sirada yesil yaniyordu.Isiklari gecmeye az bir mesafe kala sariya döndü sag seritte hizim 90 100 civarinda gectim.dönel kavsakta tır beklemekteydi ve görüsü kapatmaktaydı tam gecis esnasinda tırın yanindan aniden araba karsima cikti ve carpistik .olay yerinde mobese kamera filan yok gorgü tanigi beyanina gore polis tutanaginda kusurlu bulundum.Daha sonra karsi surucuyle yaptigim.konusmada bende arkamdan korna calininca hizli cıkıs yaptim dedi bu kusur oranini degistirir mi

Gökhan Karadağ
Gökhan Karadağ
Yazıya Puanım :
     

Merhaba iyi akşamlar Temmuz ayında trafik kazası geçirdim polis tutanağına göre bana 53/1b karşı tarafa 52/1a yazdı tramer sonucunda bana /100 kusur verildi buna ne yapmam gerekir itiraz edebilir miyim
Saygılarımla

Mücahit
Mücahit
Yazıya Puanım :
     

Hocam kaza dilekcesi yazmak gerekiyor ve nasil yazilacak bilmiyoruz yardimci olabilirseniz mutesekkir oluruz

fesihkartal
fesihkartal
Yazıya Puanım :
     

Mrb Ahmet Bey sizinle iletişime geçebilecek bir telefon numarası var mı ? acaba.

rasitgucenmez
rasitgucenmez
Yazıya Puanım :
     

Merhaba Ahmet bey sağ şeritten sinyal vererek iş yerime kontrollü bir şekilde dönüş esnasında arkadan gelen araç bana sağ arkadan çarptı .Tutanak tuttuk. Kusur oranı ile ilk bana gelen mesajda yüzde 100 karşı taraf suçlu yazdi.mesaj bana 15.45 de geldi . Daha sonra 19.20 de tekrar mesaj geldi yüzde 50 benim suçlu olduğum yazdı . Daha sonra tekrar itiraz edemedim . Hukuki açıdan veya başka bir şekilde hakkımı nasıl arayabilirim. Hastane girişi olduğu için kamera görüntüleri var ama yasal bir başvuru gerekiyor .

Furkan Arıkoğlu
Furkan Arıkoğlu
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar. Geçen hafta akşam saat tam 22.05 te ışıklı bir kavşakta bekliyordum. İki şeritli bir bekleme noktasıydı ve bende sağ tarafta bekliyordum. Işık yeşile döndü ve sol tarafımda minibüs olduğu için sadece ışığa güvenerek hareket ettim. Ve o sırada sol taraftan gelen araç hızı min. 100 diye tahmin ediyorum. O hızla aracımın şoför kapısının bittiği noktaya çarptı ve aracımı döndürerek bariyerin üstüne attı. Olay yaralanmalı bir trafik kazasıydı. Ben ambulansla olay yerinden ayrıldıktan sonra gelen trafik polisleri şahsın iddiasını ve etraftan duyduğu iddiaları dinleyerek “her iki tarafta birbirini suçladığı için kesin bir kanaate varılamamıştır diye not düşmüş tutanağa. Hastane işlemlerimden… Devamını Oku »

Cihangir Kılıç
Cihangir Kılıç
Yazıya Puanım :
     

Merhaba. E 5 kara yolunda normal seyir halinde iken önümdeki araç ani fren yapmasına rağmen durabildim. Ancak arkamdaki araç duramadı ve şiddetle bana çarptı. Bende önümdeki araca çarptım. Ciddi hasar oluştu. Henüz ekspertiz sonucu gelmedi. Arkadan vurmuş sayılarak kusurlu bulunur muyum. Teşekkürler.

Mehmet
Mehmet
Yazıya Puanım :
     

Merhaba Gece şehirler arası yolda ortalama 70 km hızla sağ şeritte seyir halindeyken bir römorka arabasına arkadan çarptım. Kusur oranı yüzde 50/50 geldi. Ancak ortada şöyle bir sorun var: Römorkun her hangi bir işaret levhası yoktu. Lambaları yanmıyordu. Reflektörü yoktu. Flaşörü yanmıyordu. Bunlar kaza tutanağında karşı taraf tarafından da kabul ediliyor. Birden aracı karşımda gördüm. Römork farkettiğimde çok geç kalmıştım. Aracı sola kırdım. Aracın sağ ön kısmında römorkun sol arka kısmına çarptım. Hasarlı trafik kazası meydana geldi. Kusur değerlendirmesi KYTK 56/1-c/yön 107 maddesine göre yapıldığı belirtiliyor. Bu değerlendirmede bir hata söz konusu mu? Aracı farkettiğimde geç kalmıştım, sağ şeritten arabalar… Devamını Oku »

Ali gezer
Ali gezer
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey iyi günler cadde üzerindeki park yerinden sinyal vererek yola çıkarken soldanhızlı gelen ticari araç sol çamurluktan çarparak beni sürükledi.hiç fren izi yok.polis gelmedi.kazanın şokuyla çarpan aracın kazayı görmeyen sahibi tarafından dolduruldu.ben kendi bölümü doldurdum.ama onun yazdığını okumadım.benim ona çarptığımı ters yönden çıktığımı yazmış.tramer beni 100/100suçlu bulmuş.resimlere göre benim farlarım dahi sağlam.ilğinize teşekkürler.

Ahmet
Ahmet
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar Hayırlı akşamlar yakın bir zaman trafik kazası geçirdim ara sok çıkarken soldan gelen araç bana sol arka kapıdan çarptı ama kusurlu ben göründüm ben onu fark ettim o ise yanındaki arkadaşıyla sohbet ediyordu beni fark etmedi ve şahit olarak yazdı

Enes
Enes
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar döner kavşakta şerit ihlali yaptım herhangi bir kaza olmadı yol boştu itiraz hakkım varmı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu