Trafik Kazası Kusur Oranları
Trend

Kusur Oranı İtirazı Nasıl Yapılır? (Kesin Çözüm)

Kusur oranı itirazı nasıl yapılır? Kusur oranına kim itiraz edebilir? Kusur oranı değişir mi? Kusur Oranı, karışmış olduğunuz kazada tutanağı trafik polisi veya jandarma ekipleri tarafından belirlenen orandır. Eğer tutanak şahıslar arasında tutulmuş ise bu oran tramer tarafından belirlenir. Kusur oranının hatalı olduğunu düşünüyorsanız kusur oranına itiraz edebilirsiniz. Kusur oranına itiraz sürecinde izlemeniz gereken adımlara geçmeden önce kusur oranı nedir sorusuna yanıt bulabilir, trafik kazası kusur oranları hakkında bilgi alabilir, trafik kazası kusur oranı hizmeti hakkında bilgi sorabilirsiniz.

Eğer kaybedecek vaktim yok hızlıca itiraz etmek istiyorum diyorsan, aşağıdaki iletişim butonlarından hızlıca bana ulaşabilirsin.


Ancak yazdıklarımı okumanı şiddetle tavsiye ederim!

Kaza Kusur Oranına Nasıl İtiraz Edilir?

  • Kusur oranına itiraz Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Tutanak Değerlendirme Komisyonuna yapılır.
  • Kusur oranına itiraz süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir.
  • İtiraz süresi dolduğunda ispat etme yükümlülüğü iddia edene aittir.
  • Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Tutanak Değerlendirme Komisyonunun belirlediği oranlar sigorta şirketlerine ve başvuruda bulunan şahıslara/kurumlara eş zamanlı olarak gönderilir.

Alternatif kaynak: https://www.sbm.org.tr/tr/sayfa/ktt-sorgulama-ve-itiraz-1072

Kusur Oranına Neden İtiraz Etmelisiniz?

Bildiğiniz üzere sigorta şirketleri üçüncü şahıslara verilen zararı karşılar. Yani kendi aracınızın sigortası sizin aracınızın masraflarını ve oluşan maddi kaybınızın ödemesini yapmaz.

Örneğin %50 kusur oranı sizde olduğu belirlendi. Yüzde 50 kusur oranı ne demek?

  • Aracınızdaki masrafın yarısını alabilirsiniz
  • Araç değer kaybınızın yarısını alabilirsiniz
  • Aracınız pert (ağır hasarlı) olduysa toplam ücretin yarısını alabilirsiniz
  • Eğer yaralanma ve ölümle sonuçlandıysa tazminatlarınızın yarısını alabilirsiniz
  • En önemlisi ise karşı tarafta oluşan bu zararlarında yarısından siz sorumlusunuz.

Başka bir örnek verecek olursam kusur oranı yüzde 75 sizdeyse ne olacak?

%75 kusurlu olmak, %25 haklı olmak demektedir. Haklarınızın %25’i kadar yani 4’de birini alabilirsiniz anlamına gelir. 10.000 TL aracınızda masraf varsa sigorta size 2.500 TL öder. Geri kalan masrafları siz ödemelisiniz.

  • Yetkililer tarafından yapılan hatadan dolayı cebinizden harcamak zorunda kaldığınız paralar için
  • Aracınızda oluşan değer kaybı zararınızı alabilmek için
  • Bir sonraki sigorta poliçesine yüksek bedeller ödememek için

İtiraz etmelisiniz! Değişen kusur oranı sayesinde mağduriyetinizi giderebilirsiniz.

Kusur oranı maddelerine ücretsiz itiraz hakkınız olduğunuz biliyor muydunuz? Hakkınızı savunabilmeniz için yapmanız gerekenler yazımın devamında.

Kusur Oranı Hakkında Bilinmesi Gereken Detaylar

Araç sahiplerinin merak ettiği trafik kazalarında kusur oranı nedir? Kaza zaman aşımı süreleri nelerdir? Kusur oranı itirazı nereye yapılır? Kaza tespit tutanağı itiraz dilekçesi nasıl yazılır? Kusur oranı itiraz dilekçesi ile başvuru yapılabilecek kurumları değerlendiriyoruz.

Kusur Oranı Nedir?

Trafik kazasına karışan yolcuların, yayaların veya sürücülerin, trafik mevzuatlarına göre ihlallerine karşılık gelen maddelerin asli, tali veya yüzde oranı (%) üzerinden belirlenecek orana “kusur oranı” denir.

Daha detaylı açıklamak gerekirse, kazanın meydana gelmesinde kimin ne kadar hatalı olduğunu, SBM (Sigorta Birliği Merkezi) tramer komisyonu, trafik görevlileri veya trafik bilirkişilerince belirlenmesi kusur oranı olarak tanımlanmaktadır.

Kazada Kusur Oranı Maddeleri Nasıl Belirlenir?

Kazanın oluş şekline bağlı olarak, kuralları ihlal eden aracın mevzuata göre alacağı ceza maddelerinden oluşan ihlaller kusur oranını oluşturur.

Kontrolsüz kavşak kazalarından bir örnek vermek istiyorum. Bildiğiniz üzere kontrolsüz kavşakta ilk geçiş hakkı yolun sağından gelen araç sürücüsüne aittir. Kontrolsüz kavşakta yolun sağından gelen araç sürücüsü yolun solundan gelen araca çarpması sonucu trafik kazası meydana geldi.

Peki kusurlu araç hangisi? Hemen sorumuzu soralım bu olay neden veya nasıl meydana geldi?

  • İlk geçiş hakkı yolun sağından gelen araç sürücüsüne ait olduğu için, yolun solundan gelen araç sürücüsü ilk geçiş hakkına sahip olan araca yol vermesi gerekirdi
  • Yolun sağından gelen araç sürücüsü ise ilk geçiş hakkına sahip olsa da kavşağa yavaşlayarak girmesi gerekirdi

Eğer sürücüler bu kurallara uymuş olsaydı kaza olmayacaktı. Sürücü ihlallerini böylelikle belirlemiş olduk. Bulduğumuz ihlallerin mevzuatta karşılığını bakacağız.

  • Soldan gelen araç ktk 57/1a kavşaklarda ilk geçiş hakkına uymamak
  • Sağdan gelen araç ise ktk 52/1a kavşaklara yaklaşırken hızını azaltmamak

Kurallarına uymadıkları anlaşılmıştır. 57/1a ve 52/1a kusur oranı maddeleri belirlenmiş oldu. Kusur oranlarını belirleme işlemine geçebiliriz.

Kusur Oranı Hesaplama Nasıl Yapılır?

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili Yönetmelikte belirtilen asli ve tali maddelere istinaden hesaplama yapılmaktadır. Asli kusurlu sayılan haller yine aynı kanunun 84. maddesinde belirlenmiştir. Geri kalan haller ise tali kusur sayılmıştır.

Kusur oranı sorgulama nasıl yapılır?

Eğer ki anlaşmalı tutanak olarak bahsetmiş olduğumuz tutanağı tanzim etmiş iseniz raporu sunduğunuz yere yani. Tramer internet sayfasından kusur oranı sorgulama yapabilirsiniz. Ancak size daha kolay bir yöntem sunacağım.

Trafik kazasındaki suçluluk veya sorumluluk oranı hesaplama
Trafik kazalarında kusur oranı hesaplama


Sigorta şirketlerine göre:

  • Asli kusurlu %75
  • Tali kusurlu %25

Sigorta tahkim bilirkişileri ve adli bilirkişiler tarafından belirlenen oranlar ise:

  • %15 – %85
  • %20 – %80
  • %30 – %70
  • %35 – %65

Gibi değerler alabilmektedir. Çünkü uzman görüşü olarak, kusur oranı mütalaası tanzim eden bilirkişiler kendi görüş ve kanaatlerini belirtmektedir.

Kusur Oranı İtiraz Süresi Ne Kadar?

Maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 2 yıl, Yaralamalı trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 8 yıl, Ölümlü trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 15 yıldır.

Trafik kazası kusur oranı itiraz süresi, meydana gelen olayın niteliğine göre üç kategoriye ayrılıyor.

Maddi Hasarlı Trafik Kazası: Araçlarda maddi hasarla sonuçlanan olaylara maddi hasarlı trafik kazası denir. Herhangi bir can ve beden sağlığı zarar görmemiş olan olay olarak da tanımlanabilir.

Yaralamalı Trafik Kazası: Araçlarda meydana gelen maddi hasarın yanı sıra yolcu, sürücü veya yaya olarak en az bir kişinin yaralanması ile sonuçlanan olaylara yaralanmalı trafik kazası denir.

Ölümlü Trafik Kazası: Kaza yerinde veya kaldırıldığı hastanede bir ay içerisinde en az bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaylara ise ölümlü trafik kazası denir.

Belirtilen sürelerin geçmesi durumunda trafik kazalarında zaman aşımı olmuş oluyor. Yani haklarınızın tazmini ve itiraz hakkınızı kaybetmiş oluyorsunuz.

Zaman aşımını kesen haller:

  • Sigorta tahkime başvuru yapılmış olması
  • Yasal süre içerisinde dava açılmamış olsa bile sigorta şirketine resmi başvuru yapılmış olması
  • Taraflardan birine resmi yazılı talep iletilmesi

Kaza kusur oranına itiraz etmek isterseniz yukarıdaki haller zamanaşımını kesmektedir.

Kusur Oranı İtirazı Nereye Yapılır?

Tramer merkezi
Asliye hukuk mahkemesi
Ticaret mahkemesi
Trafik mahkemesi (Kapandı, işlem yapmıyor.)
Sigorta Tahkim Komisyonu

Taraflarca imzalanarak oluşturulan veya kolluk görevlilerince tanzim edilen kaza tutanakları resmi bir evraktır. Adı üstünde “tutanak” artık buradaki verilen karar veya hükmü adli hükümler bozabilir. İlk yapmamız gereken şey trafik kazası tespit tutanağına itiraz dilekçesi hazırlamak. Peki bu başvurular nereye yapılır?

  • Tramer merkezi
  • Asliye hukuk mahkemesi
  • Ticaret mahkemesi
  • Trafik mahkemesi
  • Sigorta Tahkim Komisyonu

Trafik Mahkemesi: Artık işlem yapmamaktadır çünkü kapatılmıştır.

Tramer merkezi: Sadece maddi hasarlı kazaları değerlendirmeye almaktadır. Çünkü ölüm veya yaralanma olması durumda adli bir vaka olduğundan dolayı kolluk kuvvetleri rapor tanzim edip kusur oranı belirlemektedir.

Tramer itiraz iletişim numarası var. Ancak değerlendirme yaparken sadece asli kusur maddelerini dikkate almaktadır. Dolayısıyla kaza sonrasında mağduriyetiniz giderilmeye bilir.

Asliye hukuk ve Ticaret mahkemesi: Buralara da başvuru yapabilirsiniz. Talebinizi belirten dilekçe ile başvuru yapılır. Mahkemece bilirkişi görevlendirilir, keşif yapılır, yeni karar açıklanır.

Karar sizin aleyhinize ise tekrar yeni bilirkişi talep edersiniz, yeni keşif ve yeni karar çıkar bu sefer lehinize çıkan karara karşı taraf itiraz eder.

Nihaiyi karar çıkar bir üst merci bozar, uzar da uzar. Daha da önemlisi yapılan her yargılama gideri de başvurucu tarafından ödenir. İnanın keşke hiç bulaşmasaydım dersiniz!

Hatta usul yönünde başvurunuzda hata varsa yıllarca uğraşsanız da sonuç alamayacağınızda aşikar. Bu söylediğime örnek olarak emsal kararı buradan paylaşıyorum.

Sigorta Tahkim Komisyonu: Doğru bir başvuruyla 3-4 ay gibi kısa bir sürede sonuç alabileceğiniz bir yer. Sigorta birliği merkezi bünyesinde bulunan. Sigortalı ve sigorta şirketi arasındaki uyuşmazlık çözüm merkezidir.

Kusur Oranı Raporuna İtiraz Dilekçesi Örneği

Dostlarım, hakkınızı aramız için illa avukat olmaya gerek yok. Sizlere itiraz dilekçesi örneği konusunda yardımcı olacağım. Ancak doğru başvuru için bu işin uzmanlarından yardım almanız sizlerin faydasına olacaktır.

Kusur oranı itiraz dilekçesi, Neden ve neye itiraz ettiğinizi bilmeden, kulaktan dolma gerçeği yansıtmayan, hukuki dayanağı olmayan bilgilerle hazırlamanın faydadan çok zararı olur. İtiraz dilekçesi sonrasında ödenmesi gereken harçlar, yanlış başvuru sebebiyle para kaybetmenize ve sonuç alamamanıza neden olabilir. İşte tam da bu sebeple, başvuru sürecinizi bir uzman ile yürütmenizde fayda var.

Tramer Kusur Oranı İtiraz Dilekçesi Örneği

Burada ilk yapmanız gereken sigorta şirketinize tramer komisyonunun hatalı kusur oranı belirlediğini belirten mail atmanız olacaktır.

Tramer itiraz sorgulama: sbm.org.tr sitesinde araç plakanız ve tc kimlik numaranızla itiraz sorgulama yapabilirsiniz. Ancak buradan çok fazla bir beklentiniz olmasın. Tramerin belirlediği durum başlıklı senaryo kalıplarının dışına çıkamazlar.

En etkili yöntem ise hukuki yollara başvurmaktır!

  • Başvuru ücreti
  • Bilirkişi ücreti
  • Hakem ücreti
  • Yargılama giderleri

Başvuru ücreti, Bilirkişi ücreti, Hakem ücreti, Yargılama giderleri başvuru sürecinde karşılaşacağınız ücretler olacak. Bu ücretleri ödemeden sonuç almak ister misiniz? Ahmet Merkepçi ile yaptığınız kazayı değerlendirebilir, kusur oranı itiraz sürecinizi ücretsiz olarak yönetebilirsiniz.


4.7 223 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?

Ahmet MERKEPÇİ

Trafik güvenliği üzerine akademik çalışmalar yapan, trafik kazaları, cezaları ve sigorta hukukunda danışmanlık sağlayan dünyalar güzeli Asel'in babası.
4.7 223 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?
Cevabın mail adresine gelmesini ister misin?
Bildir
guest
586 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
Abdullah
Abdullah
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar bu yazıyı okuyup kafasında soru işareti, olanların soru işaretlerini azaltmak adına canlı şahit olarak yazıyorum. Yakın zaman bir trafik kazası geçirdim ve aracım sol ön taraftan hasar aldı. Çok şükür can kaybı, yaralanma olmadı. Kaza anının telaşı ile kazayı tam ve doğru değerlendiremedik. Döner kavşakta olduğumuz içinde kazada bizim haksız durumda olduğumuzu düşünerek karşı taraf ile  tutanak tutarak olayı tamamladık. İncelemeler sonucunda kusurun %100 bizde olduğuna kanaat getirildi. Ancak daha sonrasında biraz araştırma yapınca aslında kaza yerinin kontrolsüz kavşak olduğu ve sağ taraftan gelen araç bizim aracımız olduğu için aslında haklı tarafın bizim olduğumuzu öğrendik. Bu noktadan itibaren olayı… Devamını Oku »

En son 2 yıl önce tarafından Abdullah düzenlendi
Yeşim
Yeşim
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey merhaba.eşim golbasinda ana yolda sag seritte durmus dortlulerini yakip.daha sonra uygun sekilde sinyalini verip sag seritte devam ederken hizini 30 km cikarttiginda arkadan honda bir arac hizla vurmus..ancak hicbir sekilde fren izi yok..esime %75 kusur verilmis.bu konu ile ilgili ne yapabiliriz

Burak cantürk
Burak cantürk
Yazıya Puanım :
     

Ahmet Bey kolay gelsin. Bulunduğum ilçede ana caddede aracımla yeni hareket etmişken sağ tarafımda ki mahalleden aniden araba caddeye çıktı. Araç sahibi ilçede yabancı olduğu için rastgele yola çıktığını ve geleni göremediğini söyledi. Bende arabanın ön tekerinden aniden vurdum. polis tutanakta kontrolsüz kavşak olduğunu bana 57/1-a olarak kusurlu olduğumu söyledi. Kontrolsüz kavşak olduğunu gösteren hiçbir levha yok. Ayrıca Polis dahil herkes her gün aynı mahalleden caddeye çıkarken yolu kontrol edip caddeden gelene yol veriyor. Polis tutanakta tam tersini yazdı. Eğer tam tersi ise her gün birçok kaza olur. Mantıksız gibi geliyor bana. Rica etsem bu konuda görüşlerinizi alabilirmiyim? Ayrıca itiraz… Devamını Oku »

Yasin topuz
Yasin topuz
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey merhaba kontrolsüz kavşakta kaza yaptım benim geldiğim yolda sokak levhalarında Cadde olarak geçiyor ama ana caddeye bağlanan tali yol gibi karşı tarafın geldiği yol saten ana cadde. Karşı tarafın geldigi yolun 75 m görüş mesafesinden geri kalan kısmı çukura düdüğü için orda kalan araç görünmüyor ben yolu gördüğüm kadarıyla yol boştu geçtim karşı taraf hızlı olduğu için o görünmeyen yerden hızlıca çıktı ve bana sol arka kapıdan çarptı kaza olduğu anda benim aracım on kısmı orta yol ayrımına gelmişti karşı tarafın geldiği yolda üzerinde benim yolula kesiştigi yerde yaya geçiti var orda yavaşlamadi polis tutanakta bana kontrolsüz geçiş… Devamını Oku »

Hazin can altas
Hazin can altas
Yazıya Puanım :
     

Merhaba hocam benim başımdan çok tuhaf bir kaza gecti ve kaza goruntusu var bende inceleyebilirmisiniz

Harun
Harun
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey ben trafik ışıklarının bulunduğu bir kavsakta kaza yaptım. Karşı tarafın kırmızı ışık ihlaline bağlı olarak meydana geldi. Ben normal yolumda seyir halindeyken bana yeşil ışık yanarken ben ışıkların altına vardığımda sarı yandı ve geçmek mecburiyetinde kaldım ve karşı tarafın kırmızı ışık ihlalinden kaynaklı kaza oldu. Ve polisin tutmuş olduğu tutanakta karsitarafa 47/1-B bana ise 47/1-C olarak kusurlu görülmüş. Bu olayda benim hiç bir hatamin olmadığını düşünüyorum. Bana neden 47/1-C olarak kusur bulundu anlamış değilim. Ve karşı tarafın ehliyetinede el konulmuş ehliyeti yok yani. Ben ne yapmalıyım.

Mustafa can
Mustafa can
Yazıya Puanım :
     

Merhaba Ahmet Bey
Ben 07.06.2021 tarihinde trafik işaretlerinin bulunmadığı kent mezarlığı içerisinde kontrolsüz dortyol üzerinde seyir halinde iken sol tarafimdan sol arka teker kısmından aracıma çarpılarak kaza yaptım.14 07 2021 tarihinde karşı taraf k.y.t.k 57/1.c mad.109 d gergi %100 kusurlu bulundu.fakat bugün e devletten baktığımda tekrar dan sanki ilk muracat yapılmış gibi tekrar dan değerlendirmeye alınmış kytk 57 . 109 d maddesi olarak yazıyor. Bu tutanağa itiraz mi edilmiş veya sizin görüşünüz nedir?teşekkür ederim

Esra Güngör
Esra Güngör
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey oncelikle harika bir site size cok tesekkur ederiz verdiginiz bilgilerden dolayi. Ben 5 ay once bir kaza gecirdim. Ben scooter kullaniyordum karsidan karsiya gececekken kontrolsuz kavsakta sola donus yapan bir arac sinyal vermedigi icin carpistim. Aracin on tarafina camurluk cam tarafina vurdum. Ve hastaneye kaldirildim hafizamda biraz problem oldu. Anca durumu hatirliyorum. Benim hastanede ifadem alindimi alinmadimi bilmiyorum. Karakolda hic bir kaydim yok demekki sikayetci olmamisim. Karsi yan bana bir icra takibi baslatmis ve aracinin zararini odememi istiyor. Simdi benim elimde sadece polisin kaza tutanagi var. Kusur orani degil sadece hangi maddeleri ihlal ettigimiz yaziyor. Karsi traf bana… Devamını Oku »

İsmail
İsmail
Yazıya Puanım :
     

İyi günler Ahmet bey 5 gün önce maddi hasarlı bı trafik kazası geçirdim kazaya sebebiyet veren durmadı ve kaçtı olay yerinde MOBESE var ben soldan gelen araçla çarpıştım o aracında sürücüsü alkollü çıktı fakat suçu bana verdi Trafik şerit ihlalinden dolayi ben hem kaza suç oranına itiraz etmek hem de kazaya sebebiyet veren diğer aracın bulunmasını istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim teşekkürler eğer dilekçe yazicaksam hangi baş savcılığa itiraz edecem

En son 2 yıl önce tarafından İsmail düzenlendi
Sayin
Sayin
Yazıya Puanım :
     

Komisyon oy birliği kararıyla açıklanan kusur oranına nasıl itiraz edilebilir? Kaza yeri görselleri karar verilirken kullanılmadı çünkü benden istenmedi. Kaza tutanağı çok açık değil bu sebeple fotoğraflarla itirazda bulunmak istiyorum. Karşı taraf sağ arkadan vurdu ancak tamamen ben kusurlu bulundum. Karşı taraf tamamen haklı olamaz

Ali BİNGÖL
Ali BİNGÖL
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey,
maddi hasarlı kaza yaptım karşı tarafla anlaşamadığımız için kusur belirleme işini şirketlere bıraktık. Onlar da anlaşamadı ve komisyona gitti ve komisyon da oy çokluğu ile %100 beni kusurlu bulmuş.
Bu pozisyona neler yapabilirim,
Mahkemeye vermek istiyorum.
İlgili mahkeme hangisidir ve davalı olarak kimi göstermeliyim.
Örnek dilekçe gönderebilir misiniz?
Alakanız için şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
Ali Bingöl

Meryem
Meryem
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey merhaba size bir sey danismak istiyorum. İki gun once bir kaza geçirdik babamla. Biz ara sokaktan cikip sola donecektik. Fakat sağ taraftan bir arac farlarini acmadan hizla geldigini gorduk hafif yol cikmisken son anda fark etmistik. Durduk ama arac bize sagdan carpti. SOnrasinda surucu kacmis Babam ve ben yaralandik. Yaralanmali kaza oldugu icin ambulansla hastaneye goturulduk ve biz gittikten sonra tutanak hazirlanmis tutanakta bize 57-1a karsi tarafa ise 30 1a ve 52-1a madde ihlalleri verilmis. Fakat surucu olay yerinden kacmis ve sonradan öğrendiğimize gore madde kullanmis ve bizden hemen once de baska bir araca carpip kacmis oradan kacarken… Devamını Oku »

En son 2 yıl önce tarafından Meryem düzenlendi
Bayram Eşgin
Bayram Eşgin
Yazıya Puanım :
     

Abıçim mrb 52/b2 maddesinden 652 tl ceza kesilmis bana sehir merkexınde hız yapılacak bıyerde degil e devletıme düşmüş bu ceza nasıl itaraz ederiz iptali olurmu

Ender ALTUN
Ender ALTUN
Yazıya Puanım :
     

Biğr kaza yaptım. ben soktan diğer sokağa sağ dönmek sureti ile dönüş yapmak istedim lakin kişi kendi gidiş seridini bırakıp benim dönüş yaptığımşerite girip önüme çıktı anlaşamadık polis ekiplerini çağırdık gelen polis ekibi şerit ihlali yaptığı için kusurun karşı tarafta olduğunu söylemesine rağmen sigorta firmaları anlaşıp kusuru bana vermişler. Anlamsız bir olay oldu itiraz etmek istiyorum yardımcı olabilirmisiniz

Aysu
Aysu
Yazıya Puanım :
     

Merhaba ben sokakta arabayı park ederken geri geri geliyordum sonradan öne doğru gitmek üzereyken arkadan vurdular arabama park etme halindeyken tutanak tutuldu ben a aracının olduğu bölümü doldurdum o ise b ama kusur oranında benim aracım b olarak gözüküyor öndeki araç benim ve arkadan vuranlarda onlar itirqz etmeli miyim %100 hatalı bulunan benim

Serkan
Serkan
Yazıya Puanım :
     

Fahri müfettiş tarafından 46/2-H cezası yazılmış. Yazdığı yerde kaza da olmadı ters yöne de gitmedim.

alpaslan özçelik
alpaslan özçelik
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar, kusur oranına itiraz için sigorta tahkim komisyonuna başvuru dilekçe örneğini gönderebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Emre
Emre
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar 52.1 a kontrolsüz kavşağa girmekten polisler tarafından madde bize verildi karşı tarafa 57.1 a verildi herkes yüzde 75 e 25 diyor ama hızımız 50 nin altıydaydı ve sbm nin örnek kazalarında 0 kusur karşıda 100 gösteriyor yüzde 75 e 25 verirse sigorta itiraz edip kararı değiştirebilir miyim teşekkürler

YğzEmr....
YğzEmr....
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey merhaba eşim hodging lenfoma kanser ve kit hastasi ayrica % 92 engelli raporu var 08.05.2021 tarihinde mr randevusuna giderken tarafımıza 51/2-B radar cezasi geldi yasak oldugu için her tarafta kontrol noktasi var dı randevumuza geç kalmamak için normal hizimizda her zamanki kullandigimiz istikamette gittiğimiz halde boyle bi durum başimiza geldi trafik cezasını odedim fakat itiraz etmek istiyorum yardimci olurmusunuz tesekkurler ahmet bey itiraz dilekçesi örneği yollarmisiniz yardimlariniz için teşekkürler

Neşe
Neşe
Yazıya Puanım :
     

Merhaba . Sürekli araştırıyorum ama nasıl bir yol izleyeceğimi bilemiyorum. Gecen ayın 21 inde kendi aracımla bi kaza gecirdim, anayoldan sağ şeritte ilerlerken sağ taraftan tali yoldan gelen arac sağ kapıdan aracima çarptı. Hareket halinde olduğumuz için ön sağ kapıdan başlayarak arka teker camurluguna kadar hasarlandi. Fakat %100 kusurlu ciktik.olayin rehavetiyle tutanakta yanlış kelimeler kullanılmış olabilir ama foto ve videoda bariz hersey ortada .Kaza anına ait video var elimizde , ve ayrıca tali yoldan gelen arac yolunda dur tabelasıda mevcut. Sigortaya itirazda bulundum ama tramer komisyonu tarafından karar verildiğinden işleme alinmadi itirazım. Zaten 29 unda bilgi geldi itirazima cevap ,… Devamını Oku »

1 4 5 6 7 8 13

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu