Trafik Kazası Kusur Oranları
Trend

Kusur Oranı İtirazı Nasıl Yapılır? (Kesin Çözüm)

Kusur oranı itirazı nasıl yapılır? Kusur oranına kim itiraz edebilir? Kusur oranı değişir mi? Kusur Oranı, karışmış olduğunuz kazada tutanağı trafik polisi veya jandarma ekipleri tarafından belirlenen orandır. Eğer tutanak şahıslar arasında tutulmuş ise bu oran tramer tarafından belirlenir. Kusur oranının hatalı olduğunu düşünüyorsanız kusur oranına itiraz edebilirsiniz. Kusur oranına itiraz sürecinde izlemeniz gereken adımlara geçmeden önce kusur oranı nedir sorusuna yanıt bulabilir, trafik kazası kusur oranları hakkında bilgi alabilir, trafik kazası kusur oranı hizmeti hakkında bilgi sorabilirsiniz.

Eğer kaybedecek vaktim yok hızlıca itiraz etmek istiyorum diyorsan, aşağıdaki iletişim butonlarından hızlıca bana ulaşabilirsin.


Ancak yazdıklarımı okumanı şiddetle tavsiye ederim!

Kaza Kusur Oranına Nasıl İtiraz Edilir?

  • Kusur oranına itiraz Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Tutanak Değerlendirme Komisyonuna yapılır.
  • Kusur oranına itiraz süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir.
  • İtiraz süresi dolduğunda ispat etme yükümlülüğü iddia edene aittir.
  • Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Tutanak Değerlendirme Komisyonunun belirlediği oranlar sigorta şirketlerine ve başvuruda bulunan şahıslara/kurumlara eş zamanlı olarak gönderilir.

Alternatif kaynak: https://www.sbm.org.tr/tr/sayfa/ktt-sorgulama-ve-itiraz-1072

Kusur Oranına Neden İtiraz Etmelisiniz?

Bildiğiniz üzere sigorta şirketleri üçüncü şahıslara verilen zararı karşılar. Yani kendi aracınızın sigortası sizin aracınızın masraflarını ve oluşan maddi kaybınızın ödemesini yapmaz.

Örneğin %50 kusur oranı sizde olduğu belirlendi. Yüzde 50 kusur oranı ne demek?

  • Aracınızdaki masrafın yarısını alabilirsiniz
  • Araç değer kaybınızın yarısını alabilirsiniz
  • Aracınız pert (ağır hasarlı) olduysa toplam ücretin yarısını alabilirsiniz
  • Eğer yaralanma ve ölümle sonuçlandıysa tazminatlarınızın yarısını alabilirsiniz
  • En önemlisi ise karşı tarafta oluşan bu zararlarında yarısından siz sorumlusunuz.

Başka bir örnek verecek olursam kusur oranı yüzde 75 sizdeyse ne olacak?

%75 kusurlu olmak, %25 haklı olmak demektedir. Haklarınızın %25’i kadar yani 4’de birini alabilirsiniz anlamına gelir. 10.000 TL aracınızda masraf varsa sigorta size 2.500 TL öder. Geri kalan masrafları siz ödemelisiniz.

  • Yetkililer tarafından yapılan hatadan dolayı cebinizden harcamak zorunda kaldığınız paralar için
  • Aracınızda oluşan değer kaybı zararınızı alabilmek için
  • Bir sonraki sigorta poliçesine yüksek bedeller ödememek için

İtiraz etmelisiniz! Değişen kusur oranı sayesinde mağduriyetinizi giderebilirsiniz.

Kusur oranı maddelerine ücretsiz itiraz hakkınız olduğunuz biliyor muydunuz? Hakkınızı savunabilmeniz için yapmanız gerekenler yazımın devamında.

Kusur Oranı Hakkında Bilinmesi Gereken Detaylar

Araç sahiplerinin merak ettiği trafik kazalarında kusur oranı nedir? Kaza zaman aşımı süreleri nelerdir? Kusur oranı itirazı nereye yapılır? Kaza tespit tutanağı itiraz dilekçesi nasıl yazılır? Kusur oranı itiraz dilekçesi ile başvuru yapılabilecek kurumları değerlendiriyoruz.

Kusur Oranı Nedir?

Trafik kazasına karışan yolcuların, yayaların veya sürücülerin, trafik mevzuatlarına göre ihlallerine karşılık gelen maddelerin asli, tali veya yüzde oranı (%) üzerinden belirlenecek orana “kusur oranı” denir.

Daha detaylı açıklamak gerekirse, kazanın meydana gelmesinde kimin ne kadar hatalı olduğunu, SBM (Sigorta Birliği Merkezi) tramer komisyonu, trafik görevlileri veya trafik bilirkişilerince belirlenmesi kusur oranı olarak tanımlanmaktadır.

Kazada Kusur Oranı Maddeleri Nasıl Belirlenir?

Kazanın oluş şekline bağlı olarak, kuralları ihlal eden aracın mevzuata göre alacağı ceza maddelerinden oluşan ihlaller kusur oranını oluşturur.

Kontrolsüz kavşak kazalarından bir örnek vermek istiyorum. Bildiğiniz üzere kontrolsüz kavşakta ilk geçiş hakkı yolun sağından gelen araç sürücüsüne aittir. Kontrolsüz kavşakta yolun sağından gelen araç sürücüsü yolun solundan gelen araca çarpması sonucu trafik kazası meydana geldi.

Peki kusurlu araç hangisi? Hemen sorumuzu soralım bu olay neden veya nasıl meydana geldi?

  • İlk geçiş hakkı yolun sağından gelen araç sürücüsüne ait olduğu için, yolun solundan gelen araç sürücüsü ilk geçiş hakkına sahip olan araca yol vermesi gerekirdi
  • Yolun sağından gelen araç sürücüsü ise ilk geçiş hakkına sahip olsa da kavşağa yavaşlayarak girmesi gerekirdi

Eğer sürücüler bu kurallara uymuş olsaydı kaza olmayacaktı. Sürücü ihlallerini böylelikle belirlemiş olduk. Bulduğumuz ihlallerin mevzuatta karşılığını bakacağız.

  • Soldan gelen araç ktk 57/1a kavşaklarda ilk geçiş hakkına uymamak
  • Sağdan gelen araç ise ktk 52/1a kavşaklara yaklaşırken hızını azaltmamak

Kurallarına uymadıkları anlaşılmıştır. 57/1a ve 52/1a kusur oranı maddeleri belirlenmiş oldu. Kusur oranlarını belirleme işlemine geçebiliriz.

Kusur Oranı Hesaplama Nasıl Yapılır?

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili Yönetmelikte belirtilen asli ve tali maddelere istinaden hesaplama yapılmaktadır. Asli kusurlu sayılan haller yine aynı kanunun 84. maddesinde belirlenmiştir. Geri kalan haller ise tali kusur sayılmıştır.

Kusur oranı sorgulama nasıl yapılır?

Eğer ki anlaşmalı tutanak olarak bahsetmiş olduğumuz tutanağı tanzim etmiş iseniz raporu sunduğunuz yere yani. Tramer internet sayfasından kusur oranı sorgulama yapabilirsiniz. Ancak size daha kolay bir yöntem sunacağım.

Trafik kazasındaki suçluluk veya sorumluluk oranı hesaplama
Trafik kazalarında kusur oranı hesaplama


Sigorta şirketlerine göre:

  • Asli kusurlu %75
  • Tali kusurlu %25

Sigorta tahkim bilirkişileri ve adli bilirkişiler tarafından belirlenen oranlar ise:

  • %15 – %85
  • %20 – %80
  • %30 – %70
  • %35 – %65

Gibi değerler alabilmektedir. Çünkü uzman görüşü olarak, kusur oranı mütalaası tanzim eden bilirkişiler kendi görüş ve kanaatlerini belirtmektedir.

Kusur Oranı İtiraz Süresi Ne Kadar?

Maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 2 yıl, Yaralamalı trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 8 yıl, Ölümlü trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 15 yıldır.

Trafik kazası kusur oranı itiraz süresi, meydana gelen olayın niteliğine göre üç kategoriye ayrılıyor.

Maddi Hasarlı Trafik Kazası: Araçlarda maddi hasarla sonuçlanan olaylara maddi hasarlı trafik kazası denir. Herhangi bir can ve beden sağlığı zarar görmemiş olan olay olarak da tanımlanabilir.

Yaralamalı Trafik Kazası: Araçlarda meydana gelen maddi hasarın yanı sıra yolcu, sürücü veya yaya olarak en az bir kişinin yaralanması ile sonuçlanan olaylara yaralanmalı trafik kazası denir.

Ölümlü Trafik Kazası: Kaza yerinde veya kaldırıldığı hastanede bir ay içerisinde en az bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaylara ise ölümlü trafik kazası denir.

Belirtilen sürelerin geçmesi durumunda trafik kazalarında zaman aşımı olmuş oluyor. Yani haklarınızın tazmini ve itiraz hakkınızı kaybetmiş oluyorsunuz.

Zaman aşımını kesen haller:

  • Sigorta tahkime başvuru yapılmış olması
  • Yasal süre içerisinde dava açılmamış olsa bile sigorta şirketine resmi başvuru yapılmış olması
  • Taraflardan birine resmi yazılı talep iletilmesi

Kaza kusur oranına itiraz etmek isterseniz yukarıdaki haller zamanaşımını kesmektedir.

Kusur Oranı İtirazı Nereye Yapılır?

Tramer merkezi
Asliye hukuk mahkemesi
Ticaret mahkemesi
Trafik mahkemesi (Kapandı, işlem yapmıyor.)
Sigorta Tahkim Komisyonu

Taraflarca imzalanarak oluşturulan veya kolluk görevlilerince tanzim edilen kaza tutanakları resmi bir evraktır. Adı üstünde “tutanak” artık buradaki verilen karar veya hükmü adli hükümler bozabilir. İlk yapmamız gereken şey trafik kazası tespit tutanağına itiraz dilekçesi hazırlamak. Peki bu başvurular nereye yapılır?

  • Tramer merkezi
  • Asliye hukuk mahkemesi
  • Ticaret mahkemesi
  • Trafik mahkemesi
  • Sigorta Tahkim Komisyonu

Trafik Mahkemesi: Artık işlem yapmamaktadır çünkü kapatılmıştır.

Tramer merkezi: Sadece maddi hasarlı kazaları değerlendirmeye almaktadır. Çünkü ölüm veya yaralanma olması durumda adli bir vaka olduğundan dolayı kolluk kuvvetleri rapor tanzim edip kusur oranı belirlemektedir.

Tramer itiraz iletişim numarası var. Ancak değerlendirme yaparken sadece asli kusur maddelerini dikkate almaktadır. Dolayısıyla kaza sonrasında mağduriyetiniz giderilmeye bilir.

Asliye hukuk ve Ticaret mahkemesi: Buralara da başvuru yapabilirsiniz. Talebinizi belirten dilekçe ile başvuru yapılır. Mahkemece bilirkişi görevlendirilir, keşif yapılır, yeni karar açıklanır.

Karar sizin aleyhinize ise tekrar yeni bilirkişi talep edersiniz, yeni keşif ve yeni karar çıkar bu sefer lehinize çıkan karara karşı taraf itiraz eder.

Nihaiyi karar çıkar bir üst merci bozar, uzar da uzar. Daha da önemlisi yapılan her yargılama gideri de başvurucu tarafından ödenir. İnanın keşke hiç bulaşmasaydım dersiniz!

Hatta usul yönünde başvurunuzda hata varsa yıllarca uğraşsanız da sonuç alamayacağınızda aşikar. Bu söylediğime örnek olarak emsal kararı buradan paylaşıyorum.

Sigorta Tahkim Komisyonu: Doğru bir başvuruyla 3-4 ay gibi kısa bir sürede sonuç alabileceğiniz bir yer. Sigorta birliği merkezi bünyesinde bulunan. Sigortalı ve sigorta şirketi arasındaki uyuşmazlık çözüm merkezidir.

Kusur Oranı Raporuna İtiraz Dilekçesi Örneği

Dostlarım, hakkınızı aramız için illa avukat olmaya gerek yok. Sizlere itiraz dilekçesi örneği konusunda yardımcı olacağım. Ancak doğru başvuru için bu işin uzmanlarından yardım almanız sizlerin faydasına olacaktır.

Kusur oranı itiraz dilekçesi, Neden ve neye itiraz ettiğinizi bilmeden, kulaktan dolma gerçeği yansıtmayan, hukuki dayanağı olmayan bilgilerle hazırlamanın faydadan çok zararı olur. İtiraz dilekçesi sonrasında ödenmesi gereken harçlar, yanlış başvuru sebebiyle para kaybetmenize ve sonuç alamamanıza neden olabilir. İşte tam da bu sebeple, başvuru sürecinizi bir uzman ile yürütmenizde fayda var.

Tramer Kusur Oranı İtiraz Dilekçesi Örneği

Burada ilk yapmanız gereken sigorta şirketinize tramer komisyonunun hatalı kusur oranı belirlediğini belirten mail atmanız olacaktır.

Tramer itiraz sorgulama: sbm.org.tr sitesinde araç plakanız ve tc kimlik numaranızla itiraz sorgulama yapabilirsiniz. Ancak buradan çok fazla bir beklentiniz olmasın. Tramerin belirlediği durum başlıklı senaryo kalıplarının dışına çıkamazlar.

En etkili yöntem ise hukuki yollara başvurmaktır!

  • Başvuru ücreti
  • Bilirkişi ücreti
  • Hakem ücreti
  • Yargılama giderleri

Başvuru ücreti, Bilirkişi ücreti, Hakem ücreti, Yargılama giderleri başvuru sürecinde karşılaşacağınız ücretler olacak. Bu ücretleri ödemeden sonuç almak ister misiniz? Ahmet Merkepçi ile yaptığınız kazayı değerlendirebilir, kusur oranı itiraz sürecinizi ücretsiz olarak yönetebilirsiniz.


4.7 223 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?

Ahmet MERKEPÇİ

Trafik güvenliği üzerine akademik çalışmalar yapan, trafik kazaları, cezaları ve sigorta hukukunda danışmanlık sağlayan dünyalar güzeli Asel'in babası.
4.7 223 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?
Cevabın mail adresine gelmesini ister misin?
Bildir
guest
586 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
Abdullah
Abdullah
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar bu yazıyı okuyup kafasında soru işareti, olanların soru işaretlerini azaltmak adına canlı şahit olarak yazıyorum. Yakın zaman bir trafik kazası geçirdim ve aracım sol ön taraftan hasar aldı. Çok şükür can kaybı, yaralanma olmadı. Kaza anının telaşı ile kazayı tam ve doğru değerlendiremedik. Döner kavşakta olduğumuz içinde kazada bizim haksız durumda olduğumuzu düşünerek karşı taraf ile  tutanak tutarak olayı tamamladık. İncelemeler sonucunda kusurun %100 bizde olduğuna kanaat getirildi. Ancak daha sonrasında biraz araştırma yapınca aslında kaza yerinin kontrolsüz kavşak olduğu ve sağ taraftan gelen araç bizim aracımız olduğu için aslında haklı tarafın bizim olduğumuzu öğrendik. Bu noktadan itibaren olayı… Devamını Oku »

En son 2 yıl önce tarafından Abdullah düzenlendi
Selim Kayhan
Selim Kayhan
Yazıya Puanım :
     

Ahmet Bey iyi günler; Ocak ayı başında yaptığım geliş gidiş yolda sinyla verip dönüş gösterirken, aynı istikamette arkamdan gelen motosiklet dönüşe başlamamı müteakip sol tarafımdan çarpmıştır. Hata oranımın sıfır olmasını beklerken sistem tarafından mütabakatla hatanın %100 bende olduğu belirtilmiştir. İtiraz hakkı tanınmamaktadır. Konunun sisteme girilen krokide yanlış ifade edildiği ve yorumlandığını değerlendirmekteyim. Konuya ilişkin dosyaları whatsapp ile şahsınıza ilettim. Hakkımı aramak konusunda nasıl bir hal tarzı izlemem konusunda bilgilendirebilirseniz sevinirim.
İyi çalışmalar.

Selim Kayhan
Selim Kayhan
Yazıya Puanım :
     

Ahmet Bey iyi günler; Ocak ayı başında yaptığım geliş gidiş yolda sinyla verip dönüş gösterirken, aynı istikamette arkamdan gelen motosiklet dönüşe başlamamı müteakip sol tarafımdan çarpmıştır. Hata oranımın sıfır olmasını beklerken sistem tarafından mütabakatla hatanın %100 bende olduğu belirtilmiştir. İtiraz hakkı tanınmamaktadır. Konunun sisteme girilen krokide yanlış ifade edildiği ve yorumlandığını değerlendirmekteyim. Konuya ilişkin dosyaları whatsapp ile şahsınıza ilettim. Hakkımı aramak konusunda nasıl bir hal tarzı izlemem konusunda bilgilendirebilirseniz sevinirim.
İyi çalışmalar.

Harun
Harun
Yazıya Puanım :
     

Merhaba hocam maddi hasar li trafik kazası yaşadım olayda tır tek şeritli yolu kapatmış tamamen diğer şeride gectigim halde yandan vurdum olay yerinde jandarma personeli tutsun istedik tutanağı bütün kusur bana verildi arkadan vurma denmiş raporu alınca itiraz dilekçesi yazdım ama olay yeri resimleri ni filan eklemedik tekrar keşif istedik rapor değişimi süreç cok uzar mi bilgi verebilir misiniz

SAFA ZAHİD EREN
SAFA ZAHİD EREN
Yazıya Puanım :
     

Merhaba, sbm.org.tr sitesine kaza kusur oranları ile ilgili itiraz etmek istiyorum. Bununla ilgili örnek dilekçe gönderebilir misiniz? Bir sonuca varamazsam, hukuki yollar ile itirazıma devam edeceğim. Yardımcı olursanız sevinirim

Ünal
Ünal
Yazıya Puanım :
     

Merhaba ahmet bey..bende bir kaç gün önce kendi şeridimde ilerlerken karşı taraftan gelen aracın hatalı sollama yapması nedeni ile önümde giden araç hatalı sollama yapan araç ile çarpışmamak için hem önüme geçti hemde ani fren yaptı.bende duramayıp arkadan çarptım.burda hata benimmidir

Nesimi
Nesimi
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar.Ben şirket arabası ile göreve giderken koşulsuz hava şartlarında buzlanmadan dolayı önce bariyerlere çarpıp şarampole düştüm ve ağaca çarptım. Benim önümde giden 4 araçta takla atarak devrildi. Ben takla atmadım ama. Polis tutanağında ktk 52/1 b maddesini yazmışlar.ben 52/1 b tutanağına itiraz edebilir miyim? ( polis tutanağında tek taraflı maddi hasarlı kaza diye tutmuşlar) Eksper de aracın 25 bin TL masrafı olduğunu çıkarmış bunu bana ödettirirler mi? buna da bir itirazım olabilir mi? Bu da 2. Sorum. Şimdiden teşekkür ederim.

En son 2 yıl önce tarafından Nesimi düzenlendi
kemal
kemal
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar Ahmet bey. maruzatım şu dur; ben yollar buzlu olduğu için yavaş gidiyordum. trafik ışığına 15-20 metre kala baktığımda yeşildi. ben tam ışıktan geçerken ne renk olduğuna bakmadım. sağ taraftaki ışık yeşil yanmış olmalı ki oradaki araçlar hareketlendi 2 araç durdu 1 araç durmadı bana çarptı. sağ taraftan 3 araç hareketlendiğine göre ben ihlal yaptım diye düşündüm ve ben geçerken ışığın yeşil olduğunu görmediğim için yalan olmasın hak geçmesin diye tutanağa “ihlal sonucu diğer araç bana çarptı yazdım”. bana kaç kusur çıkar. itiraz etsem sonuç alabilir miyim?
iyi çalışmalar dilerim.

Halis ARSLAN
Halis ARSLAN
Yazıya Puanım :
     

şirket çalışanı olarak şirketin aracını kullanırken oluşan trafik kazasında, kavşakta geçiş üstünlüğünü ihlal sebebiyle %100 kusurlu sayıldım. Sigorta şirketlerinin kusur oranında anlaşamaması üzerine Kaza Kusur Değerlendirme Komisyonu beni %100 kusurlu bulmuş. Komisyonun bu kararına karşı dava açabilir miyim. Açarsam hangi mahkemede açmalıyım. Davalı olarak hangi kurumu göstermeliyim. Dava şartı önünden dikkat etmem gereken bir husus var mıdır.

Zeki Aktas
Zeki Aktas
Yazıya Puanım :
     

Ahmet merhabalar kolay gelsin ben tir çekici ile tek taraflı maddi hasarlı kaza geçirdim kaza tutanağına 52/1b maddesine göre hatalı bulundum araç bariyerlere çarparak bende ve bariyerlerde hasar oluştu mal sahibi değilim sgkli şoför olarak çalışıyorum kısacası benden kara yolları bariyer masrafını alirmi bilginize

Şeyda
Şeyda
Yazıya Puanım :
     

Ahmet Bey merhaba. Geçtiğimiz ay sürücüsü olduğum araç ile yaptığım kazada 2 tarafta maddi hasar almıştır. Olay yerine polis çağırılmış olup polisin çizdiği tutanak taraflarca doldurup imzalanmıştır. 31.12.2021 de çıkan hasar kusur oranı %100 beni haksız çıkarmış. Sigorta şirketlerinin mutabakatı ile bu oranlar belirlenmiştir. Bu kusur oranına itiraz etmek istiyorum. Sanırım sigorta şirketine bir dilekçe sunmalıyız. Nasıl bir dilekçe yazmalıyım?

Oğuzhan
Oğuzhan
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey iyi günler. Ben 50 CC motorsikletle çift şeritli yolda 50 hız ile otobüsün solunda giderken otobüsün yavaşladığını gördüm. Sonrasında birden araca çarptım. Ayağımda kolumda çatlaklar var epikriz raporlarım var. Polis tutanağında benim tarafıma kavşağa girerken hızını azaltmamak yazılmış. Bizim yol hakkımız var. Herhangi bir levha veya ışık yok. Sağdan çıkan araç tali yoldan bizim caddeye ve karşı şerite bağlanıyor. Aracın yolunda dur levhası var. Bu durumda bana %25 kusur yazılmış galiba. Nasıl bi ifade verebilirim. Bu oranı nasıl düşürürüm.

Özkan
Özkan
Yazıya Puanım :
     

iyi günler ahmet bey bir kazaya karıştım önce kusur oranı %100 yüz o kusurlu cıktı daha sonrada itiraz etmişler ve komisyon bu kezde beni %100 kusurlu çıkarmış ne yapmam gerekiyor bu durumda

Arif
Arif
Yazıya Puanım :
     

Polis tarafından tutulan tutanakta belirtilen kusur oranlarina sulh hukuk mahkemesinde itiraz ettim. Burada benim hiç bir kusurumun olmadığına dair bilirkişi raporu çıktı. Sulh hukuk mahkemesi hakimi asliye hukukta başka bir dava açmam gerektigini söyledi burada açacağım dava ne olacak ve kime karşı açacağım bu davayı

İbrahim kaya
İbrahim kaya
Yazıya Puanım :
     

İyi günler Ahmet bey sizi bende yine haklı olduğum kazada haksız bulunup araştırma yaparken buldum.umarim bana da yardımcı olursunuz.ben normal yolumda ilerlerken polisten kaçan şahıs tarafından kazaya uğradım ve komisyon tarafından %100 haksız bulunmuşum.nasil bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim

Bekir YILDIZ
Bekir YILDIZ
Yazıya Puanım :
     

Meraba yardimci olursaniz cok sevinirim . 3 şeritli bir yolda önumdeki aracın yolun ensol şeridinde sağa sinyal vermeden şerit degiştirmeye çalışması ve geri şerite donmesi aniden yavaşlaması neticesinde, kendi aracımın ön kısmıyla bahse konu aracın arka kısmına çok yavaş bir şekilde çarptım. Kaza sonrası ben aracımın dörtlü flaşörlerini yakıp aracımdan aşağıya indin 5 10 sn. dahi geçmeden arkadan başka bir hususi otomobil çok süratli bir şekilde gelerek benim aracımın arka kısmından çarpmasıyla beraber benim aracımda bu çarpmanın etkisiyle savrularak önümdeki araca tekrar çarpmıştır. Olay esnasında aracımın bagajından reflektörü çıkarma fırsatı bulamadan ikinci çarpma gerçekleşti. Şayet ben ilk kaza sonrası aracımın… Devamını Oku »

Meral
Meral
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey merhabalar tek yön 4 şeritli bi otobanda yolun en solunda giderken,en sağda giden bir araca tır arkadan hafif tıklatıyor arac surucusu direksiyon hakimiyetini kaybedip en sola doğru savrularak geliyor ve bariyere carpiyor ondan sonra dönerek bizim önümüze kadar savrularak gelip sağ tekerden bize çarpıyor.Kusur oranı/50 veriliyor.Sebep ya cok yavaştınız yada çok hızlıydınız diye takip mesafesi adı altında küsur çıkarıyor.sizce uygunmu bu oran

Abdul Uğur
Abdul Uğur
Yazıya Puanım :
     

tramer kararına itiraz dilekçesi gönderirmisiniz

Sait
Sait
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar, otobana tali yoldan giriş yaptıktan sonra bütün şeritlerin dolu ve hızlı bir şekilde gelen araçlardan dolayı geç girebildiğim için 46/2 f trafik cezası yazılmış bana. Otoban şeridine biranda girmek mümkün değil. Bana yazılan bu ceza ile ilgili itirazda bulunsam iptal edebilirmiyim? Teşekkürler

Emre SOYDAN
Emre SOYDAN
Yazıya Puanım :
     

Merhaba Sayın Av Ahmet MERKEPÇİ
Google navigasyonun azizliğine uğrayarak bir sokakta ters yöne girmiş bulundum. E devlet üzerinden kontrol ettiğimde 46/2-H maddesinden 1339,00 ₺ ceza uygulandığını gördüm. Fakat tabela görmedim, muhiti tekrar kontrol edeceğim. E devlet üzerinden görmem bir tebliğ midir? İtiraz etmek istiyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Recep
Recep
Yazıya Puanım :
     

Kolay gesin Ahmet bey
Ben büyük ışıksız göbeğe girmeden direk u yaptım.
Trafik ışığı yoktu ama büyük 3 şeritli yoldu
46/2-H maddesi 1339 TL yazmışlar.
İtiraz dilekçesi atabilirmisiniz

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu