Trafik Kazası Kusur Oranları
Trend

Kusur Oranı İtirazı Nasıl Yapılır? (Kesin Çözüm)

Kusur oranı itirazı nasıl yapılır? Kusur oranına kim itiraz edebilir? Kusur oranı değişir mi? Kusur Oranı, karışmış olduğunuz kazada tutanağı trafik polisi veya jandarma ekipleri tarafından belirlenen orandır. Eğer tutanak şahıslar arasında tutulmuş ise bu oran tramer tarafından belirlenir. Kusur oranının hatalı olduğunu düşünüyorsanız kusur oranına itiraz edebilirsiniz. Kusur oranına itiraz sürecinde izlemeniz gereken adımlara geçmeden önce kusur oranı nedir sorusuna yanıt bulabilir, trafik kazası kusur oranları hakkında bilgi alabilir, trafik kazası kusur oranı hizmeti hakkında bilgi sorabilirsiniz.

Eğer kaybedecek vaktim yok hızlıca trafik kazası kusur oranına itiraz etmek istiyorum diyorsan, aşağıdaki iletişim butonlarından hızlıca bana ulaşabilirsin.


Ancak yazdıklarımı okumanı şiddetle tavsiye ederim!

Kaza Kusur Oranına Nasıl İtiraz Edilir?

  • Kusur oranına itiraz Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Tutanak Değerlendirme Komisyonuna yapılır.
  • Kusur oranına itiraz süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir.
  • İtiraz süresi dolduğunda ispat etme yükümlülüğü iddia edene aittir.
  • Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Tutanak Değerlendirme Komisyonunun belirlediği oranlar sigorta şirketlerine ve başvuruda bulunan şahıslara/kurumlara eş zamanlı olarak gönderilir.

Alternatif kaynak: https://www.sbm.org.tr/tr/sayfa/ktt-sorgulama-ve-itiraz-1072

Kusur Oranına Neden İtiraz Etmelisiniz?

Bildiğiniz üzere sigorta şirketleri üçüncü şahıslara verilen zararı karşılar. Yani kendi aracınızın sigortası sizin aracınızın masraflarını ve oluşan maddi kaybınızın ödemesini yapmaz.

Örneğin %50 kusur oranı sizde olduğu belirlendi. Yüzde 50 kusur oranı ne demek?

  • Aracınızdaki masrafın yarısını alabilirsiniz
  • Araç değer kaybınızın yarısını alabilirsiniz
  • Aracınız pert (ağır hasarlı) olduysa toplam ücretin yarısını alabilirsiniz
  • Eğer yaralanma ve ölümle sonuçlandıysa tazminatlarınızın yarısını alabilirsiniz
  • En önemlisi ise karşı tarafta oluşan bu zararlarında yarısından siz sorumlusunuz.

Başka bir örnek verecek olursam kusur oranı yüzde 75 sizdeyse ne olacak?

%75 kusurlu olmak, %25 haklı olmak demektedir. Haklarınızın %25’i kadar yani 4’de birini alabilirsiniz anlamına gelir. 10.000 TL aracınızda masraf varsa sigorta size 2.500 TL öder. Geri kalan masrafları siz ödemelisiniz.

  • Yetkililer tarafından yapılan hatadan dolayı cebinizden harcamak zorunda kaldığınız paralar için
  • Aracınızda oluşan değer kaybı zararınızı alabilmek için
  • Bir sonraki sigorta poliçesine yüksek bedeller ödememek için

İtiraz etmelisiniz! Değişen kusur oranı sayesinde mağduriyetinizi giderebilirsiniz.

Kusur oranı maddelerine ücretsiz itiraz hakkınız olduğunuz biliyor muydunuz? Hakkınızı savunabilmeniz için yapmanız gerekenler yazımın devamında.

Kusur Oranı Hakkında Bilinmesi Gereken Detaylar

Araç sahiplerinin merak ettiği trafik kazalarında kusur oranı nedir? Kaza zaman aşımı süreleri nelerdir? Kusur oranı itirazı nereye yapılır? Kaza tespit tutanağı itiraz dilekçesi nasıl yazılır? Kusur oranı itiraz dilekçesi ile başvuru yapılabilecek kurumları değerlendiriyoruz.

Kusur Oranı Nedir?

Trafik kazasına karışan yolcuların, yayaların veya sürücülerin, trafik mevzuatlarına göre ihlallerine karşılık gelen maddelerin asli, tali veya yüzde oranı (%) üzerinden belirlenecek orana “kusur oranı” denir.

Daha detaylı açıklamak gerekirse, kazanın meydana gelmesinde kimin ne kadar hatalı olduğunu, SBM (Sigorta Birliği Merkezi) tramer komisyonu, trafik görevlileri veya trafik bilirkişilerince belirlenmesi kusur oranı olarak tanımlanmaktadır.

Kazada Kusur Oranı Maddeleri Nasıl Belirlenir?

Kazanın oluş şekline bağlı olarak, kuralları ihlal eden aracın mevzuata göre alacağı ceza maddelerinden oluşan ihlaller kusur oranını oluşturur.

Kontrolsüz kavşak kazalarından bir örnek vermek istiyorum. Bildiğiniz üzere kontrolsüz kavşakta ilk geçiş hakkı yolun sağından gelen araç sürücüsüne aittir. Kontrolsüz kavşakta yolun sağından gelen araç sürücüsü yolun solundan gelen araca çarpması sonucu trafik kazası meydana geldi.

Peki kusurlu araç hangisi? Hemen sorumuzu soralım bu olay neden veya nasıl meydana geldi?

  • İlk geçiş hakkı yolun sağından gelen araç sürücüsüne ait olduğu için, yolun solundan gelen araç sürücüsü ilk geçiş hakkına sahip olan araca yol vermesi gerekirdi
  • Yolun sağından gelen araç sürücüsü ise ilk geçiş hakkına sahip olsa da kavşağa yavaşlayarak girmesi gerekirdi

Eğer sürücüler bu kurallara uymuş olsaydı kaza olmayacaktı. Sürücü ihlallerini böylelikle belirlemiş olduk. Bulduğumuz ihlallerin mevzuatta karşılığını bakacağız.

  • Soldan gelen araç ktk 57/1a kavşaklarda ilk geçiş hakkına uymamak
  • Sağdan gelen araç ise ktk 52/1a kavşaklara yaklaşırken hızını azaltmamak

Kurallarına uymadıkları anlaşılmıştır. 57/1a ve 52/1a kusur oranı maddeleri belirlenmiş oldu. Kusur oranlarını belirleme işlemine geçebiliriz.

Kusur Oranı Hesaplama Nasıl Yapılır?

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili Yönetmelikte belirtilen asli ve tali maddelere istinaden hesaplama yapılmaktadır. Asli kusurlu sayılan haller yine aynı kanunun 84. maddesinde belirlenmiştir. Geri kalan haller ise tali kusur sayılmıştır.

Kusur oranı sorgulama nasıl yapılır?

Eğer ki anlaşmalı tutanak olarak bahsetmiş olduğumuz tutanağı tanzim etmiş iseniz raporu sunduğunuz yere yani. Tramer internet sayfasından kusur oranı sorgulama yapabilirsiniz. Ancak size daha kolay bir yöntem sunacağım.

trafik kazasındaki suçluluk veya sorumluluk oranı hesaplama
trafik kazalarında kusur oranı hesaplama


Sigorta şirketlerine göre:

  • Asli kusurlu %75
  • Tali kusurlu %25

Sigorta tahkim bilirkişileri ve adli bilirkişiler tarafından belirlenen oranlar ise:

  • %15 – %85
  • %20 – %80
  • %30 – %70
  • %35 – %65

Gibi değerler alabilmektedir. Çünkü uzman görüşü olarak, kusur oranı mütalaası tanzim eden bilirkişiler kendi görüş ve kanaatlerini belirtmektedir.

Kusur Oranı İtiraz Süresi Ne Kadar?

Maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 2 yıl, Yaralamalı trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 8 yıl, Ölümlü trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 15 yıldır.

Trafik kazası kusur oranı itiraz süresi, meydana gelen olayın niteliğine göre üç kategoriye ayrılıyor.

Maddi Hasarlı Trafik Kazası: Araçlarda maddi hasarla sonuçlanan olaylara maddi hasarlı trafik kazası denir. Herhangi bir can ve beden sağlığı zarar görmemiş olan olay olarak da tanımlanabilir.

Yaralamalı Trafik Kazası: Araçlarda meydana gelen maddi hasarın yanı sıra yolcu, sürücü veya yaya olarak en az bir kişinin yaralanması ile sonuçlanan olaylara yaralanmalı trafik kazası denir.

Ölümlü Trafik Kazası: Kaza yerinde veya kaldırıldığı hastanede bir ay içerisinde en az bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaylara ise ölümlü trafik kazası denir.

Belirtilen sürelerin geçmesi durumunda trafik kazalarında zaman aşımı olmuş oluyor. Yani haklarınızın tazmini ve itiraz hakkınızı kaybetmiş oluyorsunuz.

Zaman aşımını kesen haller:

  • Sigorta tahkime başvuru yapılmış olması
  • Yasal süre içerisinde dava açılmamış olsa bile sigorta şirketine resmi başvuru yapılmış olması
  • Taraflardan birine resmi yazılı talep iletilmesi

Kaza kusur oranına itiraz etmek isterseniz yukarıdaki haller zamanaşımını kesmektedir.

Kusur Oranı İtirazı Nereye Yapılır?

Tramer merkezi
Asliye hukuk mahkemesi
Ticaret mahkemesi
Trafik mahkemesi (Kapandı, işlem yapmıyor.)
Sigorta Tahkim Komisyonu

Taraflarca imzalanarak oluşturulan veya kolluk görevlilerince tanzim edilen kaza tutanakları resmi bir evraktır. Adı üstünde “tutanak” artık buradaki verilen karar veya hükmü adli hükümler bozabilir. İlk yapmamız gereken şey trafik kazası tespit tutanağına itiraz dilekçesi hazırlamak. Peki bu başvurular nereye yapılır?

  • Tramer merkezi
  • Asliye hukuk mahkemesi
  • Ticaret mahkemesi
  • Trafik mahkemesi
  • Sigorta Tahkim Komisyonu

Trafik Mahkemesi: Artık işlem yapmamaktadır çünkü kapatılmıştır.

Tramer merkezi: Sadece maddi hasarlı kazaları değerlendirmeye almaktadır. Çünkü ölüm veya yaralanma olması durumda adli bir vaka olduğundan dolayı kolluk kuvvetleri rapor tanzim edip kusur oranı belirlemektedir.

Tramer itiraz iletişim numarası var. Ancak değerlendirme yaparken sadece asli kusur maddelerini dikkate almaktadır. Dolayısıyla kaza sonrasında mağduriyetiniz giderilmeye bilir.

Asliye hukuk ve Ticaret mahkemesi: Buralara da başvuru yapabilirsiniz. Talebinizi belirten dilekçe ile başvuru yapılır. Mahkemece bilirkişi görevlendirilir, keşif yapılır, yeni karar açıklanır.

Karar sizin aleyhinize ise tekrar yeni bilirkişi talep edersiniz, yeni keşif ve yeni karar çıkar bu sefer lehinize çıkan karara karşı taraf itiraz eder.

Nihaiyi karar çıkar bir üst merci bozar, uzar da uzar. Daha da önemlisi yapılan her yargılama gideri de başvurucu tarafından ödenir. İnanın keşke hiç bulaşmasaydım dersiniz!

Hatta usul yönünde başvurunuzda hata varsa yıllarca uğraşsanız da sonuç alamayacağınızda aşikar. Bu söylediğime örnek olarak emsal kararı buradan paylaşıyorum.

Sigorta Tahkim Komisyonu: Doğru bir başvuruyla 3-4 ay gibi kısa bir sürede sonuç alabileceğiniz bir yer. Sigorta birliği merkezi bünyesinde bulunan. Sigortalı ve sigorta şirketi arasındaki uyuşmazlık çözüm merkezidir.

Kusur Oranı Raporuna İtiraz Dilekçesi Örneği

Dostlarım, hakkınızı aramız için illa avukat olmaya gerek yok. Sizlere itiraz dilekçesi örneği konusunda yardımcı olacağım. Ancak doğru başvuru için bu işin uzmanlarından yardım almanız sizlerin faydasına olacaktır.

Kusur oranı itiraz dilekçesi, Neden ve neye itiraz ettiğinizi bilmeden, kulaktan dolma gerçeği yansıtmayan, hukuki dayanağı olmayan bilgilerle hazırlamanın faydadan çok zararı olur. İtiraz dilekçesi sonrasında ödenmesi gereken harçlar, yanlış başvuru sebebiyle para kaybetmenize ve sonuç alamamanıza neden olabilir. İşte tam da bu sebeple, başvuru sürecinizi bir uzman ile yürütmenizde fayda var.

Tramer Kusur Oranı İtiraz Dilekçesi Örneği

Burada ilk yapmanız gereken sigorta şirketinize tramer komisyonunun hatalı kusur oranı belirlediğini belirten mail atmanız olacaktır.

Tramer itiraz sorgulama: sbm.org.tr sitesinde araç plakanız ve tc kimlik numaranızla itiraz sorgulama yapabilirsiniz. Ancak buradan çok fazla bir beklentiniz olmasın. Tramerin belirlediği durum başlıklı senaryo kalıplarının dışına çıkamazlar.

En etkili yöntem ise hukuki yollara başvurmaktır!

  • Başvuru ücreti
  • Bilirkişi ücreti
  • Hakem ücreti
  • Yargılama giderleri

Başvuru ücreti, Bilirkişi ücreti, Hakem ücreti, Yargılama giderleri başvuru sürecinde karşılaşacağınız ücretler olacak. Bu ücretleri ödemeden sonuç almak ister misiniz? Ahmet Merkepçi ile yaptığınız kazayı değerlendirebilir, kusur oranı itiraz sürecinizi ücretsiz olarak yönetebilirsiniz.


4.7 228 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?

Ahmet MERKEPÇİ

Trafik güvenliği üzerine akademik çalışmalar yapan, trafik kazaları, cezaları ve sigorta hukukunda danışmanlık sağlayan dünyalar güzeli Asel'in babası. Adli Trafik Uzmanı 🕵️ Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesi 💛💙
4.7 228 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?
Cevabın mail adresine gelmesini ister misin?
Bildir
guest
595 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
Abdullah
Abdullah
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar bu yazıyı okuyup kafasında soru işareti, olanların soru işaretlerini azaltmak adına canlı şahit olarak yazıyorum. Yakın zaman bir trafik kazası geçirdim ve aracım sol ön taraftan hasar aldı. Çok şükür can kaybı, yaralanma olmadı. Kaza anının telaşı ile kazayı tam ve doğru değerlendiremedik. Döner kavşakta olduğumuz içinde kazada bizim haksız durumda olduğumuzu düşünerek karşı taraf ile  tutanak tutarak olayı tamamladık. İncelemeler sonucunda kusurun %100 bizde olduğuna kanaat getirildi. Ancak daha sonrasında biraz araştırma yapınca aslında kaza yerinin kontrolsüz kavşak olduğu ve sağ taraftan gelen araç bizim aracımız olduğu için aslında haklı tarafın bizim olduğumuzu öğrendik. Bu noktadan itibaren olayı… Devamını Oku »

En son 3 yıl önce tarafından Abdullah düzenlendi
Görkem
Görkem
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey merhaba. 1 ay önce bir kaza yaptım aracım maddi hasar aldı. Sağ tafımdan yukarıya doğru tekyön olan yokuştan bir araç çıkıyordu bende yolun solundan düz gidiyorum. Araç yokuşun başına gelmeden kör nokta aynasından görüp korna ile uyardım araç durup yol verdi fakat benim geçtiğim esnada kendi beyanı ile gaz ve frenin yerini karıştırdığını paniklediğini söyledi ve bana sağ arka kapımın oradan çarptı. Anlaşmalı tutanak tuttuk. Suçunu kabul etti fakat tutanakta bilgiler kısmında A ve B sütünlarında ben B kısmına bilgilerimi doldurdum. Aşada kroki çizerken kendi aracıma A yazmışım. Kusur dağılımda %100 suç bende oldu. İtiraz ettik ama red… Devamını Oku »

Mert
Mert
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey iyi günler, 5 gün önce tali yoldan anayola çıkarken bir araç sol önden bana çarptı. Olay yerinde polis tuttuğu tutanakta yan yoldan kontrolsüz ve yavaşlamadan ve dikkatsiz çıktığım için kusurlu demiş bana. Karşı tarafın da yol keşişimine yavaşlamadan girdiğini söylemiş. Bu arada benim yolumda dikkatli geç anlamımda yanıp sönen kırmızı ışık vardı. Aracımda kamera vardı. Olay sonrası kamera görüntülerini incelediğimde ben yol ayrımına yavaşlayarak giriyorum. Soldan araç gelmediği için (solda yola taşan bina kör nokta oluşturuyor) yola burnumu sokup soldan gelen aracı görünce duruyorum. Soldan gelen araç ise bana çarpmamak için şerit değiştirebilir ama ne şerit değiştiriyor ne… Devamını Oku »

Halil bulut
Halil bulut
Yazıya Puanım :
     

Merhaba. İstanbul da çevre yolunda trafiğin yoğun olduğu saatlerde aracıma arkadan kamyon çarptı bende onun etkisiyle önümdeki araca çarptım. Tutanaklar tutuldu vs. Rapor çıktı %100 arkamdan çarpan kamyon kusurlu görüldü. Buraya kadar sıkıntı yok. Aradan 2 hafta geçti mailime bi mesaj geldi raporla ilgili girdim baktım %50 bana %50 kamyona kusur bulunmuş. Ne yapmalıyım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şaban
Şaban
Yazıya Puanım :
     

Selam iyi geceler kardeşim benim oğlum ehliyetsiz ve alkollü kazaya karıştı yüzde yüz suçlu olduğu için sigorta şirketi karşı tarafa para ödemedi onlarda en tabi hakkı olarak benden istediler ama masraf en fazla 3 bin TL tutarken benden ustayla anlaşmışlar 4.500 TL istiyorlar ne yapmam lazım size zahmet bir çıkar yol bulamadım.

Serhat
Serhat
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey merhabalar ara sokakta (sokaklar geliş gidiş geniş) dört yol ağzında sağımdan gelen araç ben düz seyir halindeyken hızlı bir şekilde bana sağ ön tekerlekten çarptı tutunak tuttuk bugün kurul kararı açıklandı bana vurduğu halde kusur oranı %0 karşı tarafın benim ise %100suçlu oldugum kararına varmış lar itiraz etsek durumun değişme oranı ne olabilir

sercan
sercan
Yazıya Puanım :
     

merhaba ahmet bey ben düz istikamette giderken akan trafikte sola dönüş yasagı olan bir yerden dönmek için aniden duran bir araca çarptım aracım sol ön taraftan hasar aldı dönüş yasagı tabelası olmasına ragmen %100 beni kusurlu çıkardılar olaya ait fotograflarda var sola dönüş yasagı tabelasıda var ama mesafe kuralından beni suçlu çıkardılar karşı tarafın hiç mi suçu yok

Hasan
Hasan
Yazıya Puanım :
     

Merhaba iyi günler 4 ay önce bı kaza yaptık can kaybı şükür yok maddi hasarli bı kazaydi. Kontrolsüz kavşaktan biz sağ taraftan geliyorduk kavşağa gelmeden yaklaşık 20 metre ötede dur tabelası vardı biz orda durduk sonra kalkış yaptık karşı yola gecmistikki solumuzdan bir araç gelip bize çarptı vuran aracın geldiği yerde hız sınırı 50 kmdi ama 50 den fazlaydı hızı %100biz kusurlu çıktık itiraz etsek haklı çıkma durumuz nedir

Hakan
Hakan
Yazıya Puanım :
     

Merhaba Ahmet bey benim size sorum şu yönde olacak ben aracımla kavşaktan sola döndükten sonra yaklaşık elli, altmış metre sonra sağ şeritten şerit ihlali yaparak aynasını kontrol etmeden direksiyonu önüme kırdı sağ aynadan başlayarak hasar verdi aracımı sürükleyerek aracın önüne aldı bir müddet sürükledi olay bu. Olay yerinde servis şöförü hata bende diyerek işlerinin acele olduğunu söylerek ayrılmakistedi aynı fabrikanın servisini yapan şahış iş yerine gel halledelim dedi gittiğimde tamamen farklı tutanak yazdılar iki kroki çizdik olayı farklı yazdılar tartıştık beni kovdular ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum

Ahmet
Ahmet
Yazıya Puanım :
     

Merhaba Ahmet bey iki gün önce motor siklet kazası yaptım kaza tutanagindaki yazanlarla benim yaşadığım olayın hicbir alakasi yok bunu nasıl itiraz ede bilirim ilce icerisinde 4 yoldan sola donecektim alt yapi yapildigindan dolayi yollar bozuk sinyal verdim sola yanastim o esnada donecegim taraftan arac geldi ben aracı direk gidecek sanmistim sinyal vermemisti cunku birden üzerime döndü kornaya basmama ramen durmadi üzerime geldi bende sağ tarafa kaçayım derken aracın sol ön den çarptım.kaza tutanağında 3 motor yarış yapıyor demiş 3 motor yoktu 2motor vardı bide 12.60 firen izi vardemis memur arkadaşlar ben firene hiç basmadım basmış olsaydim aracın önden vururdum… Devamını Oku »

Hüseyin Gencer
Hüseyin Gencer
Yazıya Puanım :
     

05/07/2021 tarihinde ka za yaptım. Kontrolsüz kavşakta ben sokaktan cıkıyorum vuran araba cadde de trafikte. Ben öbür arabaya göre sag taraftarım. Belediye ye sordum evet cadde belediye encümen kararı ile cadde olmuş ama hiç alakasız bir cadde bölünmüş yol yok cıktığım sokak başında hicbir uyarı işareti yok ilk sonuca göre % 100 cadde ki. araca kusur bulundu. Fakat itiraz edildi sonucu bekliyorum konuştuğum kişiler %100 sonucun değişeceğini söylüyorlar değişirse ne yapmam lazım şimdiden teşekkür ediyorum

Ömer sezek
Ömer sezek
Yazıya Puanım :
     

Hocam 17.06 2021 tarihinde kaza yaptım 100%haklı buyundum hasar degerim 7.500 TL cıktı bunun deger kaydının %de kacıncı alabilirim

FURKAN
FURKAN
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar 13.07.21 tarihinde bir kaza yaptım , *** Sokak ışıklarından yeşil yandığında Devlet Karayolu Trabzon İstikametine dönmek için 2***** *3 plakalı aracımla hareket ettim. Hareket ettikten sonra yolun orta kısmına geldiğimde Atatürk Bulvarı istikametinden gelen 5*******5 plakalı çekici sola dönmek isterken aracıma sol ön kapı kısmından vurdu. Kaza tespit tutanağı Kolluk kuvvetleri tarafından dolduruldu. Fakat belirtilen bölgede Atatürk Bulvarı istikametinden sola dönüş yasağı var. Bu yasak trafik levhasında da görülmektedir. Ayrıca bana yeşil ışık yandığı için 5*******5 plakalı çekici(TIR) kırmızı ışık ihlali yapmıştır. Kaza tespit tutanağında da sola dönüş yasağı olduğu belirtilmiştir. Tüm bunlara rağmen ben %50 kusurlu bulundum. Kaza… Devamını Oku »

Hasan basri horuz
Hasan basri horuz
Yazıya Puanım :
     

2 gün önce motorla kaza yaptım 52/1-a’dan kusur yazmışlar buna itiraz etmek istiyorum yardımcı olurmusunuz ?

Uğur erat
Uğur erat
Yazıya Puanım :
     

Polis raporuna itiraz dilekçesi gönderirseniz sevinirim teşekkürler

Mehmet özyürek
Mehmet özyürek
Yazıya Puanım :
     

Selamlar an itibari ile WhatsApp hattından evrakları göndermiş bulunmaktayım . İvedi dönüş yapmanızı bekliyorum

Can
Can
Yazıya Puanım :
     

Ahmet Bey merhabalar,
4 temmuz günü Bir kaza yaptım. Kazada yeşil ışık bana yanarken sağ taraftan gelen araç kırmızı ışıkta geçerek benim arabamın sağ tarafından çarptı. Polis raporunda ise kırmızı ışıkta geçtiği için karşı taraf %75, ben ise kavşağı gelirken yavaşlamadığım gerekçesiyle %25 kusuru oranı aldım. Karşı tarafın kırmızı ışıkta geçtiği mobeseler tarafından saptanmış. Karşı taraftaki araç değerli bir araçtı ve muhtemelen iki araba da pert kaydı alacak. Ancak bizim arabada kasko yoktu ve dolayısıyla %25 dahi olsa yüklü bir ödeme çıkacak. Bu oranı itirazlar ile azaltma şansım var mı? Teşekkür ederim.

Levent Altunok
Levent Altunok
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey merhaba ben motosiklet sürücüsüyüm motorla köprülü kavşaktan ana yola bağlanırken hafif yağışlı bir havada ana yola bağlanmak için yavasladim ve henüz yola bağlanmadan emniyet şeridinde işaret ve reflektörsüz bir şekilde park halindeki bir araca arkadan çarptım olay sonrası baygınlık geçirdim ve bacaklarımda ve yüzümde çok sayıda kırığım mevcut karşı taraf polis ifadesinde aracından ses geldiği için emniyet şeridine park ettiğini beyan etmiş ancak polis bana iki maddeden kusur bulmuş bunlar 56/1c ve 54/1a bu iki maddede önde seyir halindeki araç için geçerli oysaki karşı taraf park halinde olduğunu beyan etmiş eğer bu şekilde davayı sonuclandirmaya gidersem hem tazminat… Devamını Oku »

Derya say
Derya say
Yazıya Puanım :
     

Düz yolda ara sokakta giderken sağ taraftan apt dan cikann çocuk aracımın sağ ön kapısına çarptı. Hızım 30 du. Bu olayda kusurum varmı. Kenarda 2,5m kaldırım vardı fakat anne yola inmiş park eden araclarin arasında yola yakın köşede çocuğunu beklemekteydi.

Samet
Samet
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey merhaba kontrolsüz kavşakta yaşadığım bir kaza var iki ara sokak benim 100 m onüm çıkmaz sokak kavşakta solumdan gelen araç bana çarparak beni 2.5 metre fırlatarak aracım kontrolünü kaybederek sağımdaki çıkmakta olan araca çarptım lakin kaza tutanaklarında sağımdaki araç verdiği ifadesinde benim ona çarpıp daha sonra diğer araca çarptığımı söylüyor yanlış yazılıyor kroki harita da benim bulungum yol cadde onun bulunduğu yol ana yol olarak yazmış tramer komisyonu beni %100 suçlu buluyor nasıl bi yol izlemem gerekiyor?

baki
baki
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey merhaba
Ben aracım ile bir hafta önce kaza yaptım gidiş gelişli bir yolda sollamaya izin verilen kısımda sol seride gecerek sollama yaparken sağ şerittteki araç sinyal vermeden muhtemelen aynasına da bakmadan sol şeride çıktı aracımın sağ ön kısmını aracın sol arka kısmına çarptım. hata oranı yüzde 50-50 olarak belirlendi.ben kesinlikle yüzde 100 karşı taraf olarak bekliyordum.. sizce itiraz dilekçesine olumlu dönüş yapılır mı?

1 5 6 7 8 9 14

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu