Trafik Kazası Kusur Oranları
Trend

Kusur Oranı İtirazı Nasıl Yapılır? (Kesin Çözüm)

Kusur oranı itirazı nasıl yapılır? Kusur oranına kim itiraz edebilir? Kusur oranı değişir mi? Kusur Oranı, karışmış olduğunuz kazada tutanağı trafik polisi veya jandarma ekipleri tarafından belirlenen orandır. Eğer tutanak şahıslar arasında tutulmuş ise bu oran tramer tarafından belirlenir. Kusur oranının hatalı olduğunu düşünüyorsanız kusur oranına itiraz edebilirsiniz. Kusur oranına itiraz sürecinde izlemeniz gereken adımlara geçmeden önce kusur oranı nedir sorusuna yanıt bulabilir, trafik kazası kusur oranları hakkında bilgi alabilir, trafik kazası kusur oranı hizmeti hakkında bilgi sorabilirsiniz.

Eğer kaybedecek vaktim yok hızlıca trafik kazası kusur oranına itiraz etmek istiyorum diyorsan, aşağıdaki iletişim butonlarından hızlıca bana ulaşabilirsin.


Ancak yazdıklarımı okumanı şiddetle tavsiye ederim!

Kaza Kusur Oranına Nasıl İtiraz Edilir?

  • Kusur oranına itiraz Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Tutanak Değerlendirme Komisyonuna yapılır.
  • Kusur oranına itiraz süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir.
  • İtiraz süresi dolduğunda ispat etme yükümlülüğü iddia edene aittir.
  • Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Tutanak Değerlendirme Komisyonunun belirlediği oranlar sigorta şirketlerine ve başvuruda bulunan şahıslara/kurumlara eş zamanlı olarak gönderilir.

Alternatif kaynak: https://www.sbm.org.tr/tr/sayfa/ktt-sorgulama-ve-itiraz-1072

Kusur Oranına Neden İtiraz Etmelisiniz?

Bildiğiniz üzere sigorta şirketleri üçüncü şahıslara verilen zararı karşılar. Yani kendi aracınızın sigortası sizin aracınızın masraflarını ve oluşan maddi kaybınızın ödemesini yapmaz.

Örneğin %50 kusur oranı sizde olduğu belirlendi. Yüzde 50 kusur oranı ne demek?

  • Aracınızdaki masrafın yarısını alabilirsiniz
  • Araç değer kaybınızın yarısını alabilirsiniz
  • Aracınız pert (ağır hasarlı) olduysa toplam ücretin yarısını alabilirsiniz
  • Eğer yaralanma ve ölümle sonuçlandıysa tazminatlarınızın yarısını alabilirsiniz
  • En önemlisi ise karşı tarafta oluşan bu zararlarında yarısından siz sorumlusunuz.

Başka bir örnek verecek olursam kusur oranı yüzde 75 sizdeyse ne olacak?

%75 kusurlu olmak, %25 haklı olmak demektedir. Haklarınızın %25’i kadar yani 4’de birini alabilirsiniz anlamına gelir. 10.000 TL aracınızda masraf varsa sigorta size 2.500 TL öder. Geri kalan masrafları siz ödemelisiniz.

  • Yetkililer tarafından yapılan hatadan dolayı cebinizden harcamak zorunda kaldığınız paralar için
  • Aracınızda oluşan değer kaybı zararınızı alabilmek için
  • Bir sonraki sigorta poliçesine yüksek bedeller ödememek için

İtiraz etmelisiniz! Değişen kusur oranı sayesinde mağduriyetinizi giderebilirsiniz.

Kusur oranı maddelerine ücretsiz itiraz hakkınız olduğunuz biliyor muydunuz? Hakkınızı savunabilmeniz için yapmanız gerekenler yazımın devamında.

Kusur Oranı Hakkında Bilinmesi Gereken Detaylar

Araç sahiplerinin merak ettiği trafik kazalarında kusur oranı nedir? Kaza zaman aşımı süreleri nelerdir? Kusur oranı itirazı nereye yapılır? Kaza tespit tutanağı itiraz dilekçesi nasıl yazılır? Kusur oranı itiraz dilekçesi ile başvuru yapılabilecek kurumları değerlendiriyoruz.

Kusur Oranı Nedir?

Trafik kazasına karışan yolcuların, yayaların veya sürücülerin, trafik mevzuatlarına göre ihlallerine karşılık gelen maddelerin asli, tali veya yüzde oranı (%) üzerinden belirlenecek orana “kusur oranı” denir.

Daha detaylı açıklamak gerekirse, kazanın meydana gelmesinde kimin ne kadar hatalı olduğunu, SBM (Sigorta Birliği Merkezi) tramer komisyonu, trafik görevlileri veya trafik bilirkişilerince belirlenmesi kusur oranı olarak tanımlanmaktadır.

Kazada Kusur Oranı Maddeleri Nasıl Belirlenir?

Kazanın oluş şekline bağlı olarak, kuralları ihlal eden aracın mevzuata göre alacağı ceza maddelerinden oluşan ihlaller kusur oranını oluşturur.

Kontrolsüz kavşak kazalarından bir örnek vermek istiyorum. Bildiğiniz üzere kontrolsüz kavşakta ilk geçiş hakkı yolun sağından gelen araç sürücüsüne aittir. Kontrolsüz kavşakta yolun sağından gelen araç sürücüsü yolun solundan gelen araca çarpması sonucu trafik kazası meydana geldi.

Peki kusurlu araç hangisi? Hemen sorumuzu soralım bu olay neden veya nasıl meydana geldi?

  • İlk geçiş hakkı yolun sağından gelen araç sürücüsüne ait olduğu için, yolun solundan gelen araç sürücüsü ilk geçiş hakkına sahip olan araca yol vermesi gerekirdi
  • Yolun sağından gelen araç sürücüsü ise ilk geçiş hakkına sahip olsa da kavşağa yavaşlayarak girmesi gerekirdi

Eğer sürücüler bu kurallara uymuş olsaydı kaza olmayacaktı. Sürücü ihlallerini böylelikle belirlemiş olduk. Bulduğumuz ihlallerin mevzuatta karşılığını bakacağız.

  • Soldan gelen araç ktk 57/1a kavşaklarda ilk geçiş hakkına uymamak
  • Sağdan gelen araç ise ktk 52/1a kavşaklara yaklaşırken hızını azaltmamak

Kurallarına uymadıkları anlaşılmıştır. 57/1a ve 52/1a kusur oranı maddeleri belirlenmiş oldu. Kusur oranlarını belirleme işlemine geçebiliriz.

Kusur Oranı Hesaplama Nasıl Yapılır?

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili Yönetmelikte belirtilen asli ve tali maddelere istinaden hesaplama yapılmaktadır. Asli kusurlu sayılan haller yine aynı kanunun 84. maddesinde belirlenmiştir. Geri kalan haller ise tali kusur sayılmıştır.

Kusur oranı sorgulama nasıl yapılır?

Eğer ki anlaşmalı tutanak olarak bahsetmiş olduğumuz tutanağı tanzim etmiş iseniz raporu sunduğunuz yere yani. Tramer internet sayfasından kusur oranı sorgulama yapabilirsiniz. Ancak size daha kolay bir yöntem sunacağım.

trafik kazasındaki suçluluk veya sorumluluk oranı hesaplama
trafik kazalarında kusur oranı hesaplama


Sigorta şirketlerine göre:

  • Asli kusurlu %75
  • Tali kusurlu %25

Sigorta tahkim bilirkişileri ve adli bilirkişiler tarafından belirlenen oranlar ise:

  • %15 – %85
  • %20 – %80
  • %30 – %70
  • %35 – %65

Gibi değerler alabilmektedir. Çünkü uzman görüşü olarak, kusur oranı mütalaası tanzim eden bilirkişiler kendi görüş ve kanaatlerini belirtmektedir.

Kusur Oranı İtiraz Süresi Ne Kadar?

Maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 2 yıl, Yaralamalı trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 8 yıl, Ölümlü trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 15 yıldır.

Trafik kazası kusur oranı itiraz süresi, meydana gelen olayın niteliğine göre üç kategoriye ayrılıyor.

Maddi Hasarlı Trafik Kazası: Araçlarda maddi hasarla sonuçlanan olaylara maddi hasarlı trafik kazası denir. Herhangi bir can ve beden sağlığı zarar görmemiş olan olay olarak da tanımlanabilir.

Yaralamalı Trafik Kazası: Araçlarda meydana gelen maddi hasarın yanı sıra yolcu, sürücü veya yaya olarak en az bir kişinin yaralanması ile sonuçlanan olaylara yaralanmalı trafik kazası denir.

Ölümlü Trafik Kazası: Kaza yerinde veya kaldırıldığı hastanede bir ay içerisinde en az bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaylara ise ölümlü trafik kazası denir.

Belirtilen sürelerin geçmesi durumunda trafik kazalarında zaman aşımı olmuş oluyor. Yani haklarınızın tazmini ve itiraz hakkınızı kaybetmiş oluyorsunuz.

Zaman aşımını kesen haller:

  • Sigorta tahkime başvuru yapılmış olması
  • Yasal süre içerisinde dava açılmamış olsa bile sigorta şirketine resmi başvuru yapılmış olması
  • Taraflardan birine resmi yazılı talep iletilmesi

Kaza kusur oranına itiraz etmek isterseniz yukarıdaki haller zamanaşımını kesmektedir.

Kusur Oranı İtirazı Nereye Yapılır?

Tramer merkezi
Asliye hukuk mahkemesi
Ticaret mahkemesi
Trafik mahkemesi (Kapandı, işlem yapmıyor.)
Sigorta Tahkim Komisyonu

Taraflarca imzalanarak oluşturulan veya kolluk görevlilerince tanzim edilen kaza tutanakları resmi bir evraktır. Adı üstünde “tutanak” artık buradaki verilen karar veya hükmü adli hükümler bozabilir. İlk yapmamız gereken şey trafik kazası tespit tutanağına itiraz dilekçesi hazırlamak. Peki bu başvurular nereye yapılır?

  • Tramer merkezi
  • Asliye hukuk mahkemesi
  • Ticaret mahkemesi
  • Trafik mahkemesi
  • Sigorta Tahkim Komisyonu

Trafik Mahkemesi: Artık işlem yapmamaktadır çünkü kapatılmıştır.

Tramer merkezi: Sadece maddi hasarlı kazaları değerlendirmeye almaktadır. Çünkü ölüm veya yaralanma olması durumda adli bir vaka olduğundan dolayı kolluk kuvvetleri rapor tanzim edip kusur oranı belirlemektedir.

Tramer itiraz iletişim numarası var. Ancak değerlendirme yaparken sadece asli kusur maddelerini dikkate almaktadır. Dolayısıyla kaza sonrasında mağduriyetiniz giderilmeye bilir.

Asliye hukuk ve Ticaret mahkemesi: Buralara da başvuru yapabilirsiniz. Talebinizi belirten dilekçe ile başvuru yapılır. Mahkemece bilirkişi görevlendirilir, keşif yapılır, yeni karar açıklanır.

Karar sizin aleyhinize ise tekrar yeni bilirkişi talep edersiniz, yeni keşif ve yeni karar çıkar bu sefer lehinize çıkan karara karşı taraf itiraz eder.

Nihaiyi karar çıkar bir üst merci bozar, uzar da uzar. Daha da önemlisi yapılan her yargılama gideri de başvurucu tarafından ödenir. İnanın keşke hiç bulaşmasaydım dersiniz!

Hatta usul yönünde başvurunuzda hata varsa yıllarca uğraşsanız da sonuç alamayacağınızda aşikar. Bu söylediğime örnek olarak emsal kararı buradan paylaşıyorum.

Sigorta Tahkim Komisyonu: Doğru bir başvuruyla 3-4 ay gibi kısa bir sürede sonuç alabileceğiniz bir yer. Sigorta birliği merkezi bünyesinde bulunan. Sigortalı ve sigorta şirketi arasındaki uyuşmazlık çözüm merkezidir.

Kusur Oranı Raporuna İtiraz Dilekçesi Örneği

Dostlarım, hakkınızı aramız için illa avukat olmaya gerek yok. Sizlere itiraz dilekçesi örneği konusunda yardımcı olacağım. Ancak doğru başvuru için bu işin uzmanlarından yardım almanız sizlerin faydasına olacaktır.

Kusur oranı itiraz dilekçesi, Neden ve neye itiraz ettiğinizi bilmeden, kulaktan dolma gerçeği yansıtmayan, hukuki dayanağı olmayan bilgilerle hazırlamanın faydadan çok zararı olur. İtiraz dilekçesi sonrasında ödenmesi gereken harçlar, yanlış başvuru sebebiyle para kaybetmenize ve sonuç alamamanıza neden olabilir. İşte tam da bu sebeple, başvuru sürecinizi bir uzman ile yürütmenizde fayda var.

Tramer Kusur Oranı İtiraz Dilekçesi Örneği

Burada ilk yapmanız gereken sigorta şirketinize tramer komisyonunun hatalı kusur oranı belirlediğini belirten mail atmanız olacaktır.

Tramer itiraz sorgulama: sbm.org.tr sitesinde araç plakanız ve tc kimlik numaranızla itiraz sorgulama yapabilirsiniz. Ancak buradan çok fazla bir beklentiniz olmasın. Tramerin belirlediği durum başlıklı senaryo kalıplarının dışına çıkamazlar.

En etkili yöntem ise hukuki yollara başvurmaktır!

  • Başvuru ücreti
  • Bilirkişi ücreti
  • Hakem ücreti
  • Yargılama giderleri

Başvuru ücreti, Bilirkişi ücreti, Hakem ücreti, Yargılama giderleri başvuru sürecinde karşılaşacağınız ücretler olacak. Bu ücretleri ödemeden sonuç almak ister misiniz? Ahmet Merkepçi ile yaptığınız kazayı değerlendirebilir, kusur oranı itiraz sürecinizi ücretsiz olarak yönetebilirsiniz.


4.7 228 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?

Ahmet MERKEPÇİ

Trafik güvenliği üzerine akademik çalışmalar yapan, trafik kazaları, cezaları ve sigorta hukukunda danışmanlık sağlayan dünyalar güzeli Asel'in babası. Adli Trafik Uzmanı 🕵️ Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesi 💛💙
4.7 228 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?
Cevabın mail adresine gelmesini ister misin?
Bildir
guest
595 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
Abdullah
Abdullah
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar bu yazıyı okuyup kafasında soru işareti, olanların soru işaretlerini azaltmak adına canlı şahit olarak yazıyorum. Yakın zaman bir trafik kazası geçirdim ve aracım sol ön taraftan hasar aldı. Çok şükür can kaybı, yaralanma olmadı. Kaza anının telaşı ile kazayı tam ve doğru değerlendiremedik. Döner kavşakta olduğumuz içinde kazada bizim haksız durumda olduğumuzu düşünerek karşı taraf ile  tutanak tutarak olayı tamamladık. İncelemeler sonucunda kusurun %100 bizde olduğuna kanaat getirildi. Ancak daha sonrasında biraz araştırma yapınca aslında kaza yerinin kontrolsüz kavşak olduğu ve sağ taraftan gelen araç bizim aracımız olduğu için aslında haklı tarafın bizim olduğumuzu öğrendik. Bu noktadan itibaren olayı… Devamını Oku »

En son 3 yıl önce tarafından Abdullah düzenlendi
tamer
tamer
Yazıya Puanım :
     

Merhaba Ahmet Bey, Ticari bir taksi orta şeritteyken ve ben, kendi şeridim olan sağ şeritte, yaklaşık 25 – 30 km bir hızla düz bir şekilde, tam yanından ilerlerken ani bir manevra ile direksiyonu aracıma doğru (sağa) kırarak sol arka lastiğime doğru çarptı. Çarpmanın etkisiyle aracım sarsıldı ve az ileride aracımı durdurdum. Sağa çektim, taksi şoförü aracıyla yanıma gelerek en sol şeritten geçmekte olan bir minibüsten kaçtığını, bu sebeple kazaya sebep olduğunu dile getirdi. Tutanak tutmak için kaza durumunu fotoğraflamamız gerektiğini söyledim. Yoğun bir sabah trafiği olduğundan kaza yaptığımız yerde, araçları kaza anının durumuna getirip fotoğraflayamadık. Yolun ilerisine araçlarımızı çekerek sırf… Devamını Oku »

Ünal Bayındır
Ünal Bayındır
Yazıya Puanım :
     

Merhaba ahmet bey ben sağ şeritte ilerlerken aracım kaymaya başlayınca bende benim şeridimde park etmiş olan araca arkadan çarptim yol 2 şeritli yol ve köprüden iniyordum solumdaki şeritte arac olduğunu bildiģim için sola geçemedim frene bastım durayim diye ama aracım kayarak benim şeridimde bekleme yapiyordu kaçacak yerim olmadıgindan dolayi arkadan çarptım bekleyen araç park yasaģi olan yerde bekliyordu suç oranı kaçta kaç olur vatandaşın aracını benim aracin sigortasi yaptirdi bana ticaret mahkesinden dava acmiş daha duruşma tarihine 2 ay var sonuc ne olur

SELÇUK
SELÇUK
Yazıya Puanım :
     

SELAMINALEYKÜM AHMET BEY BENİMDE BAŞIMDAN BİR KAZA GEÇTİ ÖNCE KUSURU YÜZDE YÜZ KARŞIYA VERDİ SONRA İTİRAZ ETMİŞLER BANA DÖNDÜ YÜZDE YÜZ OLARAK ORASI CADDE BENDE SOKAKTAYMIŞIM AMA NE UYARICI BİR LEVHA NE DUR LEVHASI HİÇBİR LEVHA YOK ADAM BANA VURDU BEN FREN YAPMASAM GÖBEKTEN BANA VURACAKTI BELKİDE SAKAT KALACAKTIM ADAM FRENE BİLE BASMAMIŞ DEDİĞİM YERDE ZAMANINDA NE HİKMETSE SOKAK OLAN YER CADDE YAPILMIŞ ALAKASI OLMAYAN BİR YER TEK GİDİŞLİ BİR YOL BİR ARAÇ PARK ETSE İKİNCİ ZORLA GEÇİYOR NASIL BİR YOL ÇİZMEM LAZIM ARABAMI YAPTIRDIM 3 LİRA MASRAFI VAR BANA YIKTI ŞİRKET

En son 3 yıl önce tarafından SELÇUK düzenlendi
ramazan
ramazan
Yazıya Puanım :
     

Merhaba Ahmet bey, 3 cadde ve 1 sokak birleşiminden oluşan ışıksız bir kavaşta, Ana cadde üzerinde aşağı yönlü ilerlerken sol tarafa dönüp tali yola sinyalimle beraber döneceğim esnada, dönecim tali yoldan gelen hızlı ve kontrolsüz şekilde gelen ticari araç kavşak içinde aracıma sol ön ve arka kapıdan çarpmıştır, kaza sonucu benim aracım 1 araç boyu ilerlemiş, bana çarpan diğer araçta hızlı olduğu için bir araç boyu ilerleyip kavaşağın ortasında durabilmişti. maddi hasarlı bu trafik kazasında tutanak tutulup sigorta şirketlerine gönderildi, önce %50-50 oranında kusur bulunuldu, daha sonra itiraz ettiğimde tarafama %100 kusur verildi. bu durumda nasıl bir itiraz yapabilirim, hukuk… Devamını Oku »

sude
sude
Yazıya Puanım :
     

ahmet bey merhaba bir hafta önce bizde bir kaza geçirdik restaurantımızın otoparkından çıktık pazar günü çok sessiz ve sakindi tek yönlü şeritti araç yoktu bizde yola çıktık . çıktığımız gibi arkadan 90 km hızla gelen araç bize çarpti aracın hızından savrulup yol kenarındaki başka araca çarptık. maddi hasarlı bir kaza oldu. polis tutanağında %100 bize çarpan arabanın suçlu olduğunu söyledi ve tutanağı o şekilde doldurdu. fakat sigorta şirketi kaza suçunu %100 bizde buldu itiraz etmek istiyoruz ne yapabilirz?

Gökhan
Gökhan
Yazıya Puanım :
     

Merhaba Ahmet Bey. Ben 6 Mart akşam 8 buçukta Karayolları Genel Müdürlüğü nün, birçok noktada yol yapım çalışması yaptığı, yer yer yolun iki şeritten hunilerle tek şeride indiği bir yolda seyir halindeydim. Önümdeki araçla peş peşe sağ şeritte ilerliyorduk. Onun önünde kamyon vardı. Sinyalini verdi ve sol şeride geçti. Yol bölünmüş yani çift şeritti. Bende sinyalimi verdim önümdeki aracın arkasından sol şeride geçtim. Öndeki kamyon bir anda ve sinyal vermeden sol şeride-benim arkasından gittiğim aracın önüne- geçti. Önümdeki araç kamyona vurmamak için fren yapıp şarampole düştü. Bende önümdekine vurmamak için fren yaptım fakat durmayıp sağ arkadan vurdum. %100 ben kusurlu… Devamını Oku »

Çağrı Koçak
Çağrı Koçak
Yazıya Puanım :
     

Ahmet Bey Merhabalar,
5 ay önce karıştığım bir trafik kazasında raporu trafik polisi tutmuş olup, kaza kusur oranı belirlenememiştir.(kaza trafik ışıklarında gerçekleşti ve MOBESE yok ne yazık ki) Buna rağmen benim araç sigorta şirketim karşı tarafın kasko şirketine masraflarının yaklaşık yarısını ödemiş, alkollü olduğum içinde bu miktar bana rücu edilmiştir. Sormak istediğim
* Kusurumun olup olmadığı bilinmemesine rağmen(çünkü kusur dağılımı yapılmadı) benim sigorta şirketim neye dayanarak karşı tarafın hasarını karşılayabilir ve bu miktarı benden isteyebilir?
* Kusur oranının belirlenmesi için sanırım mahkemeye başvurmam gerekiyor. (Trafik şube öyle söylüyor) Hangi mahkemeye ve nasıl başvurabilirim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ramazan
Ramazan
Yazıya Puanım :
     

İyi günler bir konuda yardımcı olursanız sevinirim kavşakdan giderken sağdan gelen araç sağ arkadan çarptı yani olun çounu geçtiğim halde tutanaktadaki resimdede karşı tarafın açıklamasındada (tahli yoldan gidiyordum dangınlığıma geldi çarptım )yazdığı halde beni %100 kusurlu buluyor burda nasıl bişe yapmam gerek?

Bilal
Bilal
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar Ahmet bey .16mart2021 de maddi hasarlı trafik kazası yaşadım. Polis otosu bir motosikletliyi takip ederken kavşakta kırmızı ışlakta bekleyen tırın yanından kontrolsüz süratli bir şekilde karşıma çıkmış son anda arka tarafına çarparak durabilmiştim. görüş açımı engelleyen tırdan bahsedilmeyen tek taraflı bir tutanak tutarak kusurlu olduğum yazıldı sebep geçiş üstünlüğü. Olay yerinde mobese kayıtları var. İtiraz için Mahkemeye mi tahkime mi gitmeliyim. Ücretler vs yardımcı olursanız sevinirim.

muharrem keskinoglu
muharrem keskinoglu
Yazıya Puanım :
     

Selamun aleykum ahmet bey bi kaza gecirdim tutanaklari tuttuk fotolar cekildi smb den gelen mesajda kusurun hepsini bana cikarmislar oysa karsi taraf carptigini ve hatanin kendisinde oldugunu soyledigi halde cadde uzerine cikilmis diyerek hatayi bana vermisler kaza koprunun uzerinde oldu daha ana yola cikmamistim İtiraz ettim sonucu bekliyorum fakat yine kusuru bende cikarirlarsa ne yapmam gerekir??fotolari size gonderiyorum degerlendirirmisiniz???

sami
sami
Yazıya Puanım :
     

merhaba; şirketler arası mutakabat sonucu %100 kusurlu bulundum. ilk etapta sigorta şirketine itiraz içerikli ve anlatımlı mail atmam istendi. sizce yeterlimidir?

Hakan GÖKÇE
Hakan GÖKÇE
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey iyi çalışmalar dilerim. 15.01.2021 tarihinde trafiği tehlikeye atarak araç kullanan, ayrıca polisin takip ettiği,dur ihtarına uymayan bir araç tarafından şerit ihlali yaparak önce önümdeki aracın ani durmasına neden olmasıyla birlikte bende arkadan çarptım.polis takibinde olan araç kazaya sebep olarak olay yerinden temassız olarak kaçtı. Ben hatalı dönüş yapan araca çarpmadan durabilen araca çarptım. Trafik polisinin de içersinde bulunduğu ve şahit olarak kendilerinin yazdığı maddi hasarlı kaza tespit tutanağını mail üzerinden size göndermek istiyorum. Bu husus hakkındaki Değerli görüşlerinize ihtiyacım var.

En son 3 yıl önce tarafından Hakan GÖKÇE düzenlendi
Salim Tarakçı
Salim Tarakçı
Yazıya Puanım :
     

Selamun aleyküm hocam ben trafik kazası yaptım fakat elimde video var ve bana tramer 100 hata verdi buna itiraz etmek istiyorum elimde ki video ve kusur oranının tarafımı tek suçlu görmesi dolayısı ile Bitlis Merkez de yapmış olduğum kaza ya tarafıma yüklenen suçu nasıl Red edebilir ve oranın değişmesi için ne yapmalıyız

Doğan
Doğan
Yazıya Puanım :
     

Gecen hafta mahalle arasında hızla sağ yoldan gelen aracın bana carpması sonucu bir kazaya karıstırım kusur olarak yüzde yüz ben kusurlu cıktım bunanla alakalı yazılarınızı okudum sağdan gelenin kavsak yavaslaması gerektigiyle alakalı sonuca itiraz etmek istiyorum yardımcı olursanız şimdiden teşşekür ediyorum

yalçın
yalçın
Yazıya Puanım :
     

ahmet bey karışmış olduğum kazada tali ve dur levhalı yoldan çıkan bir araçla kavşak içinde çarpıştık ben caddeden ilerlerken bir anda kaza oluştu anayol benim hakkımdı ve ben o arabaya göre ona göre sağında kalıyordum dönel bir kavşak ya da ışıklı bir kavşak değil dolayısıyla kusurun tamamını karşı tarafa verdiler ve bugün 24.01.2021 tarihinde itiraz davası açtığını öğrendim bu size göre nasıl sonuçlanır ve süreç ne kadar sürer zira sigorta poliçemi yenilerken itiraz süresi devam ettiği için bir basamak geri düştüm ve daha fazla bir ücret çıktı karşıma şimdiden teşekkürler

Rahmi
Rahmi
Yazıya Puanım :
     

İyi akşamlar Ahmet bey 14.09.2020 tarihinde park etmek için gegri geri manevra yaparken karşı taraftan benim park etmeye çalıştığım yöne gecen yayaya çarpmak suretiyle kaza yaptım. Kaza yerine ambulans ve polis çagırdım kazazede ambulansla hastaneye gitti ben malum trafik ekipleri gelecek diye olay yerinden ayrılmadım. Daha sonra ekip geldi tutanak tuttu ben karakola gittim. 3 saat sonra onlar da geldi kazazedenin herhangi bir sıkıntısının olmadığı bunun için de şikayetçi olmadılar. Bende şikayetçi olmadıkları için kaza raporunu bile almamıştım.yaylaşik bir ay falan haberleştik sol bacağında ağrıların olduğunu söyledi Lakin aradan bu kadar zaman geçtikten sonra dün babası aradı kazazedenin arka çapraz… Devamını Oku »

Nihal
Nihal
Yazıya Puanım :
     

Iyi günler ahmet bey 21.12.2020 tarihinde bulunduğumuz araba kaza yaptı . Ana yola geçmek istemişti abim hava baya sisliydi abimde o anki dalgınlıkla yanlış şeritten 1 2 metre arabayı sürdü karşı taraftan gelen araba bizi gördüğü halde o da hızını artırdı kaza meydana geldi adamın araba kasgoluydu bizim aldığımız arabada daha 5 günlüktü sigortasızdi sigortayı sonraki gün yapacaktik..bizim araba %100 kusurlu cıktı .daha yeni kasgolu arabanın masrafı çıkmış 45 bin lira ..nasıl yapabiliriz itiraz etme sansimiz daha var mı yardımcı olursanız sevinirim

Serhat
Serhat
Yazıya Puanım :
     

Ahmet Bey merhaba, sitenizi inceledim. Bi kazya ilişikin yardımınıza ihtiyacım var. Öncekilke kazayı özetliyim, aracı personelim kullanıyordu, yoğun trafikte önündeki araçlarla birlikte tali yoldan ana yola çıkıyordu. Yolu tamamlamak üzereyken ıslak zeminde hızından dolayı duramayan araç ön sol tekerlekten çarptı. Tutanak ve videoları iletiyorum inceleyip kusur dağılımıyla ilgili bilgi verebilirmisiniz. ( Kaza yeni oldu, henüz oranlar belli değil ama tutanak hatalı, mutemelen itaz etmem gerekecek)

bilal ataseven
bilal ataseven
Yazıya Puanım :
     

merhaba ahmet bey ben bi caddeden assagi dogru iniyordum onumde sag tarafimdaki sokaktan bi servis araci onume cikti bi 10 metre önlü arkali gittik ben motosiklet surucusuyum, bu sahis minibus ile onumde durdu ve bende sol tarafindan gecmek istedim, ben minibusun sol tarafina gecerken minibusun ortasina kadar ilerledim arac ben tam yaridayken sola manevra yapti fakat ben o saniyede kornaya bastim ama sahir durmadi ve bana carparak beni savurdu sol ayagimda kirik ve bak kopmasi olustu ben ambulans ile hastaneye kaldirilirken sahis ifadesinde yalan soyleyerek soldaki sokaga donus yapacaktim o yuzden manevra yaptim demis fakat benimle olan telefon konusmasinda bulundugumuz… Devamını Oku »

Emre
Emre
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar Ahmet Bey. Kız kardeşim adıma kayıtlı araçla 01/09/2020 tarihinde karıştığı 3 araçlı kazada benim aracıma temas olmadığı halde %50 kusurlu sayılmış ve bu oranı 19/01/2021 tarihinde gelen rücu mektubundan öğrendim. 3 araçlı kaza olduğu için tutanağın 2 sayfa halinde tutulup arkamda çarpışan 2 tırın kendi içinde değerlendirmesi gerekmiyor mu?Bu durumda tutanağa mı itiraz edeceğim yoksa hata oranına mı? Ayrıca nereye, nasıl başvuracağım. Kaza tutanağını WhatsApp numaranıza yolladım. Bu konuda bilgilendirirseniz çok memnun olurum.
Saygılarımla…

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu