Trafik Kazası Kusur Oranları
Trend

Kusur Oranı İtirazı Nasıl Yapılır? (Kesin Çözüm)

Kusur oranı itirazı nasıl yapılır? Kusur oranına kim itiraz edebilir? Kusur oranı değişir mi? Kusur Oranı, karışmış olduğunuz kazada tutanağı trafik polisi veya jandarma ekipleri tarafından belirlenen orandır. Eğer tutanak şahıslar arasında tutulmuş ise bu oran tramer tarafından belirlenir. Kusur oranının hatalı olduğunu düşünüyorsanız kusur oranına itiraz edebilirsiniz. Kusur oranına itiraz sürecinde izlemeniz gereken adımlara geçmeden önce kusur oranı nedir sorusuna yanıt bulabilir, trafik kazası kusur oranları hakkında bilgi alabilir, trafik kazası kusur oranı hizmeti hakkında bilgi sorabilirsiniz.

Eğer kaybedecek vaktim yok hızlıca trafik kazası kusur oranına itiraz etmek istiyorum diyorsan, aşağıdaki iletişim butonlarından hızlıca bana ulaşabilirsin.


Ancak yazdıklarımı okumanı şiddetle tavsiye ederim!

Kaza Kusur Oranına Nasıl İtiraz Edilir?

  • Kusur oranına itiraz Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Tutanak Değerlendirme Komisyonuna yapılır.
  • Kusur oranına itiraz süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir.
  • İtiraz süresi dolduğunda ispat etme yükümlülüğü iddia edene aittir.
  • Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Tutanak Değerlendirme Komisyonunun belirlediği oranlar sigorta şirketlerine ve başvuruda bulunan şahıslara/kurumlara eş zamanlı olarak gönderilir.

Alternatif kaynak: https://www.sbm.org.tr/tr/sayfa/ktt-sorgulama-ve-itiraz-1072

Kusur Oranına Neden İtiraz Etmelisiniz?

Bildiğiniz üzere sigorta şirketleri üçüncü şahıslara verilen zararı karşılar. Yani kendi aracınızın sigortası sizin aracınızın masraflarını ve oluşan maddi kaybınızın ödemesini yapmaz.

Örneğin %50 kusur oranı sizde olduğu belirlendi. Yüzde 50 kusur oranı ne demek?

  • Aracınızdaki masrafın yarısını alabilirsiniz
  • Araç değer kaybınızın yarısını alabilirsiniz
  • Aracınız pert (ağır hasarlı) olduysa toplam ücretin yarısını alabilirsiniz
  • Eğer yaralanma ve ölümle sonuçlandıysa tazminatlarınızın yarısını alabilirsiniz
  • En önemlisi ise karşı tarafta oluşan bu zararlarında yarısından siz sorumlusunuz.

Başka bir örnek verecek olursam kusur oranı yüzde 75 sizdeyse ne olacak?

%75 kusurlu olmak, %25 haklı olmak demektedir. Haklarınızın %25’i kadar yani 4’de birini alabilirsiniz anlamına gelir. 10.000 TL aracınızda masraf varsa sigorta size 2.500 TL öder. Geri kalan masrafları siz ödemelisiniz.

  • Yetkililer tarafından yapılan hatadan dolayı cebinizden harcamak zorunda kaldığınız paralar için
  • Aracınızda oluşan değer kaybı zararınızı alabilmek için
  • Bir sonraki sigorta poliçesine yüksek bedeller ödememek için

İtiraz etmelisiniz! Değişen kusur oranı sayesinde mağduriyetinizi giderebilirsiniz.

Kusur oranı maddelerine ücretsiz itiraz hakkınız olduğunuz biliyor muydunuz? Hakkınızı savunabilmeniz için yapmanız gerekenler yazımın devamında.

Kusur Oranı Hakkında Bilinmesi Gereken Detaylar

Araç sahiplerinin merak ettiği trafik kazalarında kusur oranı nedir? Kaza zaman aşımı süreleri nelerdir? Kusur oranı itirazı nereye yapılır? Kaza tespit tutanağı itiraz dilekçesi nasıl yazılır? Kusur oranı itiraz dilekçesi ile başvuru yapılabilecek kurumları değerlendiriyoruz.

Kusur Oranı Nedir?

Trafik kazasına karışan yolcuların, yayaların veya sürücülerin, trafik mevzuatlarına göre ihlallerine karşılık gelen maddelerin asli, tali veya yüzde oranı (%) üzerinden belirlenecek orana “kusur oranı” denir.

Daha detaylı açıklamak gerekirse, kazanın meydana gelmesinde kimin ne kadar hatalı olduğunu, SBM (Sigorta Birliği Merkezi) tramer komisyonu, trafik görevlileri veya trafik bilirkişilerince belirlenmesi kusur oranı olarak tanımlanmaktadır.

Kazada Kusur Oranı Maddeleri Nasıl Belirlenir?

Kazanın oluş şekline bağlı olarak, kuralları ihlal eden aracın mevzuata göre alacağı ceza maddelerinden oluşan ihlaller kusur oranını oluşturur.

Kontrolsüz kavşak kazalarından bir örnek vermek istiyorum. Bildiğiniz üzere kontrolsüz kavşakta ilk geçiş hakkı yolun sağından gelen araç sürücüsüne aittir. Kontrolsüz kavşakta yolun sağından gelen araç sürücüsü yolun solundan gelen araca çarpması sonucu trafik kazası meydana geldi.

Peki kusurlu araç hangisi? Hemen sorumuzu soralım bu olay neden veya nasıl meydana geldi?

  • İlk geçiş hakkı yolun sağından gelen araç sürücüsüne ait olduğu için, yolun solundan gelen araç sürücüsü ilk geçiş hakkına sahip olan araca yol vermesi gerekirdi
  • Yolun sağından gelen araç sürücüsü ise ilk geçiş hakkına sahip olsa da kavşağa yavaşlayarak girmesi gerekirdi

Eğer sürücüler bu kurallara uymuş olsaydı kaza olmayacaktı. Sürücü ihlallerini böylelikle belirlemiş olduk. Bulduğumuz ihlallerin mevzuatta karşılığını bakacağız.

  • Soldan gelen araç ktk 57/1a kavşaklarda ilk geçiş hakkına uymamak
  • Sağdan gelen araç ise ktk 52/1a kavşaklara yaklaşırken hızını azaltmamak

Kurallarına uymadıkları anlaşılmıştır. 57/1a ve 52/1a kusur oranı maddeleri belirlenmiş oldu. Kusur oranlarını belirleme işlemine geçebiliriz.

Kusur Oranı Hesaplama Nasıl Yapılır?

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili Yönetmelikte belirtilen asli ve tali maddelere istinaden hesaplama yapılmaktadır. Asli kusurlu sayılan haller yine aynı kanunun 84. maddesinde belirlenmiştir. Geri kalan haller ise tali kusur sayılmıştır.

Kusur oranı sorgulama nasıl yapılır?

Eğer ki anlaşmalı tutanak olarak bahsetmiş olduğumuz tutanağı tanzim etmiş iseniz raporu sunduğunuz yere yani. Tramer internet sayfasından kusur oranı sorgulama yapabilirsiniz. Ancak size daha kolay bir yöntem sunacağım.

trafik kazasındaki suçluluk veya sorumluluk oranı hesaplama
trafik kazalarında kusur oranı hesaplama


Sigorta şirketlerine göre:

  • Asli kusurlu %75
  • Tali kusurlu %25

Sigorta tahkim bilirkişileri ve adli bilirkişiler tarafından belirlenen oranlar ise:

  • %15 – %85
  • %20 – %80
  • %30 – %70
  • %35 – %65

Gibi değerler alabilmektedir. Çünkü uzman görüşü olarak, kusur oranı mütalaası tanzim eden bilirkişiler kendi görüş ve kanaatlerini belirtmektedir.

Kusur Oranı İtiraz Süresi Ne Kadar?

Maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 2 yıl, Yaralamalı trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 8 yıl, Ölümlü trafik kazası tespit tutanağına itiraz süresi 15 yıldır.

Trafik kazası kusur oranı itiraz süresi, meydana gelen olayın niteliğine göre üç kategoriye ayrılıyor.

Maddi Hasarlı Trafik Kazası: Araçlarda maddi hasarla sonuçlanan olaylara maddi hasarlı trafik kazası denir. Herhangi bir can ve beden sağlığı zarar görmemiş olan olay olarak da tanımlanabilir.

Yaralamalı Trafik Kazası: Araçlarda meydana gelen maddi hasarın yanı sıra yolcu, sürücü veya yaya olarak en az bir kişinin yaralanması ile sonuçlanan olaylara yaralanmalı trafik kazası denir.

Ölümlü Trafik Kazası: Kaza yerinde veya kaldırıldığı hastanede bir ay içerisinde en az bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaylara ise ölümlü trafik kazası denir.

Belirtilen sürelerin geçmesi durumunda trafik kazalarında zaman aşımı olmuş oluyor. Yani haklarınızın tazmini ve itiraz hakkınızı kaybetmiş oluyorsunuz.

Zaman aşımını kesen haller:

  • Sigorta tahkime başvuru yapılmış olması
  • Yasal süre içerisinde dava açılmamış olsa bile sigorta şirketine resmi başvuru yapılmış olması
  • Taraflardan birine resmi yazılı talep iletilmesi

Kaza kusur oranına itiraz etmek isterseniz yukarıdaki haller zamanaşımını kesmektedir.

Kusur Oranı İtirazı Nereye Yapılır?

Tramer merkezi
Asliye hukuk mahkemesi
Ticaret mahkemesi
Trafik mahkemesi (Kapandı, işlem yapmıyor.)
Sigorta Tahkim Komisyonu

Taraflarca imzalanarak oluşturulan veya kolluk görevlilerince tanzim edilen kaza tutanakları resmi bir evraktır. Adı üstünde “tutanak” artık buradaki verilen karar veya hükmü adli hükümler bozabilir. İlk yapmamız gereken şey trafik kazası tespit tutanağına itiraz dilekçesi hazırlamak. Peki bu başvurular nereye yapılır?

  • Tramer merkezi
  • Asliye hukuk mahkemesi
  • Ticaret mahkemesi
  • Trafik mahkemesi
  • Sigorta Tahkim Komisyonu

Trafik Mahkemesi: Artık işlem yapmamaktadır çünkü kapatılmıştır.

Tramer merkezi: Sadece maddi hasarlı kazaları değerlendirmeye almaktadır. Çünkü ölüm veya yaralanma olması durumda adli bir vaka olduğundan dolayı kolluk kuvvetleri rapor tanzim edip kusur oranı belirlemektedir.

Tramer itiraz iletişim numarası var. Ancak değerlendirme yaparken sadece asli kusur maddelerini dikkate almaktadır. Dolayısıyla kaza sonrasında mağduriyetiniz giderilmeye bilir.

Asliye hukuk ve Ticaret mahkemesi: Buralara da başvuru yapabilirsiniz. Talebinizi belirten dilekçe ile başvuru yapılır. Mahkemece bilirkişi görevlendirilir, keşif yapılır, yeni karar açıklanır.

Karar sizin aleyhinize ise tekrar yeni bilirkişi talep edersiniz, yeni keşif ve yeni karar çıkar bu sefer lehinize çıkan karara karşı taraf itiraz eder.

Nihaiyi karar çıkar bir üst merci bozar, uzar da uzar. Daha da önemlisi yapılan her yargılama gideri de başvurucu tarafından ödenir. İnanın keşke hiç bulaşmasaydım dersiniz!

Hatta usul yönünde başvurunuzda hata varsa yıllarca uğraşsanız da sonuç alamayacağınızda aşikar. Bu söylediğime örnek olarak emsal kararı buradan paylaşıyorum.

Sigorta Tahkim Komisyonu: Doğru bir başvuruyla 3-4 ay gibi kısa bir sürede sonuç alabileceğiniz bir yer. Sigorta birliği merkezi bünyesinde bulunan. Sigortalı ve sigorta şirketi arasındaki uyuşmazlık çözüm merkezidir.

Kusur Oranı Raporuna İtiraz Dilekçesi Örneği

Dostlarım, hakkınızı aramız için illa avukat olmaya gerek yok. Sizlere itiraz dilekçesi örneği konusunda yardımcı olacağım. Ancak doğru başvuru için bu işin uzmanlarından yardım almanız sizlerin faydasına olacaktır.

Kusur oranı itiraz dilekçesi, Neden ve neye itiraz ettiğinizi bilmeden, kulaktan dolma gerçeği yansıtmayan, hukuki dayanağı olmayan bilgilerle hazırlamanın faydadan çok zararı olur. İtiraz dilekçesi sonrasında ödenmesi gereken harçlar, yanlış başvuru sebebiyle para kaybetmenize ve sonuç alamamanıza neden olabilir. İşte tam da bu sebeple, başvuru sürecinizi bir uzman ile yürütmenizde fayda var.

Tramer Kusur Oranı İtiraz Dilekçesi Örneği

Burada ilk yapmanız gereken sigorta şirketinize tramer komisyonunun hatalı kusur oranı belirlediğini belirten mail atmanız olacaktır.

Tramer itiraz sorgulama: sbm.org.tr sitesinde araç plakanız ve tc kimlik numaranızla itiraz sorgulama yapabilirsiniz. Ancak buradan çok fazla bir beklentiniz olmasın. Tramerin belirlediği durum başlıklı senaryo kalıplarının dışına çıkamazlar.

En etkili yöntem ise hukuki yollara başvurmaktır!

  • Başvuru ücreti
  • Bilirkişi ücreti
  • Hakem ücreti
  • Yargılama giderleri

Başvuru ücreti, Bilirkişi ücreti, Hakem ücreti, Yargılama giderleri başvuru sürecinde karşılaşacağınız ücretler olacak. Bu ücretleri ödemeden sonuç almak ister misiniz? Ahmet Merkepçi ile yaptığınız kazayı değerlendirebilir, kusur oranı itiraz sürecinizi ücretsiz olarak yönetebilirsiniz.


4.7 228 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?

Ahmet MERKEPÇİ

Trafik güvenliği üzerine akademik çalışmalar yapan, trafik kazaları, cezaları ve sigorta hukukunda danışmanlık sağlayan dünyalar güzeli Asel'in babası. Adli Trafik Uzmanı 🕵️ Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesi 💛💙
4.7 228 Oy Verildi
Yazımı değerlendirir misin?
Cevabın mail adresine gelmesini ister misin?
Bildir
guest
595 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
Abdullah
Abdullah
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar bu yazıyı okuyup kafasında soru işareti, olanların soru işaretlerini azaltmak adına canlı şahit olarak yazıyorum. Yakın zaman bir trafik kazası geçirdim ve aracım sol ön taraftan hasar aldı. Çok şükür can kaybı, yaralanma olmadı. Kaza anının telaşı ile kazayı tam ve doğru değerlendiremedik. Döner kavşakta olduğumuz içinde kazada bizim haksız durumda olduğumuzu düşünerek karşı taraf ile  tutanak tutarak olayı tamamladık. İncelemeler sonucunda kusurun %100 bizde olduğuna kanaat getirildi. Ancak daha sonrasında biraz araştırma yapınca aslında kaza yerinin kontrolsüz kavşak olduğu ve sağ taraftan gelen araç bizim aracımız olduğu için aslında haklı tarafın bizim olduğumuzu öğrendik. Bu noktadan itibaren olayı… Devamını Oku »

En son 3 yıl önce tarafından Abdullah düzenlendi
özgür
özgür
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey merhabalar, geçirmiş olduğum maddi hasarlı trafik kazası sonrasında tarafımızca tutanak tutuldu ve sigorta şirketlerine gönderildi. Sonrasında şirketler rası mutabakat neticesiyle karşı taraf %100 kusurlu bulundu. Daha sonrasında bana mesaj geldi ve komisyon oybirliği olarak %100 ben kusurlu bulundum. Dava açmam gerektiği söyleniyor ama tam anlayamadım, Ne yapmam gerekiyor. İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Duran KALKAN
Duran KALKAN
Yazıya Puanım :
     

Merhaba ahmet bey ben 2.06.2022 günü çift taraflı maddi hasarlı kaza yaptım.
Kazaya gelen trafik ekipleri tutanakta bana 52-1-A diğer sürücüyede 53-1-B kusur verdi ama ben kavşaklara girerken yavaş girdiğimi ayrıca 100 metre gerimde mobese bulunduğunu ve yavaş girmeme rağmen karşıdan gelen aracın önümden tali yola girmesi sonucunda kaza meydana geldi .tahmini benim aracımda 15000 tl hasar oluştu ayrıca atacımın kilometresi düşük olduğundan 30000 tl de satış değeri düştü 52-1- A tali kusura itiraz etsem sonucu ne olur karşıdaki kaza yapan sürücüyede muhtemelen %75 kusur verecekler şimdiden teşekkür ederim

Taner
Taner
Yazıya Puanım :
     

İyi günler Ahmet Bey. Ben bir hafta kadar önce dört yol kavşak olan ve her yönde trafik ışığı bulunan bir yerde sola dönmek için en sol şeritte sinyalimi vermiş olarak kırmızı ışıkta bekliyordum. Yeşil ışığın yanmasıyla beraber hareket ettim. Sol yoldan gelen ve kırmızı ışıkta geçen araç bana sol ön köşeden çarptı. Kaza sonrasında tutanağımızı tuttuk. Fotoğraflar ve elimdeki videoları ekspere sunmama rağmen hata oranı sonucu dün 50-50 olarak çıktı. Kırmızı ışıkta geçen birinin suçsuz yere yeşil ışıktan kalkmış birine çarpıp da kaza sonucunda 50-50 oran vermeleri beni dolayısıyla üzdü. Eğer kusur oranını lehime çevirme potansiyelim varsa Mahkemeye itirazda bulunmak… Devamını Oku »

Lazuri manya
Lazuri manya
Yazıya Puanım :
     

Boş yapmışsın başka bişey yok

Abdullah Talha GÜRTEKİN
Abdullah Talha GÜRTEKİN
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar, 28.04.2022 tarihinde ana cadde üstünde ortalama 50 km hızla seyir halinde iken tali yoldan çok hızlı ve kontrolsüz bir şekilde yola fırlayan bir aracın sol ön taraftan bana çarpması sonucu yaralamalı maddi hasarlı trafik kazası geçirdim. Olay yerine gelen trafik ekiplerinin tuttuğu tutanağa göre 52/1-a maddesi gereğince %25 kusurlu bulunmuşum. Size whatsapp üzerinden kazaya ait fotoğrafları ve karşıda vermiş olduğum ifadeyi gönderdim. İfademde de belirttiğim gibi çarpan aracın çok hızlı gelmesi ve bir anda tali yoldan fırlaması sebebiyle  sebebiyle frene basmama rağmen kaza gerçekleşti. Verilen kararın yanlış olduğunu düşünüyorum. Itiraz süreci için nasıl bir yol izlemem gerekiyor ya da… Devamını Oku »

Ahmet a
Ahmet a
Yazıya Puanım :
     

Merhaba,
Dönel kavşak içerisinde solumda bir araç, ortada biz, sağımda bir araç şeklinde yolun boşalmasını bekliyorduk. Fasılalı ışık yanıyordu. Yol boşalınca soldaki araç ve ortadaki biz yukarı düz yönde hareket ettik. En sağdaki araç en sola girmeye çalıştı, önümde diğer araca çarpmamak için yolu çaprazlayarak durdu. Ve biz Sol önden Sol arkasına çarptık. Kusur oranı 100 bize verildi. Ben en sağdan en sola girmeye çalışan diğer aracın kusurlu olduğunu düşünüyorum. Henüz bir kaç günlük olan bu olayda MOBESE olan kavşakta bu görüntüyü alıp nasıl itiraz edebilirim? Teşekkürler

Esad
Esad
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar Ahmet bey , geçtiğimiz günlerde bölünmüş yol üzerinde seyir halindeyken , hiçbir uyarı ve ikaz tabelasının bulunmadığı döner kavşağa yaklaştığım sırada bir aracın kavşak içerisinde hızla yoluma doğru çıkmasıyla aracın yan tarafından çarpmam neticesinde kaza meydana geldi. Ben bölünmüş yolun sağ tarafındaydım ve karşı taraf kavşaktan dönüş yapmayıp ana yol üzerinden karsıya geçecekti. Tutanağa göre %75 asli kusurlu bulundum fakat karşı araç hem dönüş yapmıyor ve sağ tarafından gelen yola sağ şeride atlıyor , hem de herhangi bir ikaz tabela vs.. yok ve kaza göbeğin yaklaşık 15 metre dışında meydana geliyor fakat bana dönel kavşaktaki araca yol vermediğimden ötürü… Devamını Oku »

Ramazan
Ramazan
Yazıya Puanım :
     

Trafik kazasi yaptığı babam buzlanma nedeni ile arac kaydı karşıdan gelen arac babama çarptı yüzde 80 kusur bize verildi arac belediye aracı .araci serviste yaptırdılar üç ay sürdü araçda orjinal parçalar kullanılmış belediye aracı olduğu için aracın önde hasar vardı bize çıkan maliyet 140 bin tl buna nasıl itiraz ederiz

Metehan Özdemir
Metehan Özdemir
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar, iki gün önce yaralanmalı bir kaza geçirdik ben sağ koltukta oturuyordum kız arkadaşım aracı kullanıyordu biz trafik ışıklarında yeşil sonu kırmızı ilk saniyelerinde geçerken sağ taraftaki bağlantı yolundaki araç yeşil yanmadan bize çarptı ve bizim sağ ön çamurluğumuzdan bize çarptı araç pert oldu airbag felan açtı kız arkadaşımın kafasında alın kısmında 8 dikiş benimde sağ kolum 3 yerden kırıldı fakat kaza alanına gelen trafik polisi bizi %100 kusurlu yazmış ne yapmamız gerekiyor aracımın kaskosu yok zorunlu trafik sigortası mevcut teşekkürler.

Tarık
Tarık
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey geçen hafta 4 yol olan çekmeköy de bulunan demokrasi Cd. İlerlemekteyken bize dur levhası vardı bizde gerekli kontrolleri yaptıktan sonra ilerlerken sol tarafdan gelen araç hızlı bir şekilde şöför kapımıza ÇARPTI. Kazada bize 100 kusur verildi fakat biz zaten dikkarliydik bölgede mobese de var ne yapabiliriz.

Bilal
Bilal
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey merhabalar ben anayolda seyir halindeyken sağ tali yoldan bir anda ticari taksi kontrolsüz çıkış yaptı bende sol arka kapısından çarptım etrafta trafik işaretleri levha falanda yoktu bu kazada kusur %100 bana verildi ve aracımda şirket arabası.

Safa
Safa
Yazıya Puanım :
     

Ahmet Bey, merhabalar, kaza tespit tutanağına şu ifadeler yazılmış. “Sürücü S* A*sevk ve idaresindeki 24 ** ***plakalı aracıyla Çambaşı Caddesinden seyirle Tarhanlar Cadde istikametine 281 Sokak kavşağına gelip sola 281 Sokağı dönmek istediği esnada aracın sağ yan arka kısımlarına, karşı yol bölümünden düz seyir kavşağa 41.10 metre fren iziyle giren sürücü B* A*sevk ve idaresindeki 34 *** ***plakalı aracın ön sağ köşe kısımlarıyla çarptığı, 24 ** ***plakalı aracın savrularak arka kısımlarıyla park halinde bulunan 06 *** ***plakalı aracın arka kısımlarına çarptığı 3 araçlı maddi hasarlı trafik kazasında ; 24 ** ***plakalı araç sürücüsünün 2918 sayılı KTK’nın 53/1-b kuralını ihlal ettiği.… Devamını Oku »

Erhan Bıçakçı
Erhan Bıçakçı
Yazıya Puanım :
     

Yanlışlıkla Motosikletle ters yola girdim ve idari para cezası yazıldı. Bu konuda Yargıtay emsal kararı var mı, varsa sunabilir misiniz? Birde, hangi durumlarda haklılığımı kanıtlayacak bir dilekçe örneğini gönderir misiniz? Şimdiden size çok teşekkür ederim. e-Mail adresim:erhanbckc5972@gmail.com

Engin Konca
Engin Konca
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey. Otobüs kullanıyorum. Sağa dönüş sinyalini verdim ve tam dönerken sağımdan çok hızlı gelen bir otomobil, benim sağ ön kapıya çarptı ve 100 metre sonra durdu. Suç oranını yüzde yüz bana vermişler. Elimde video var. Ne yapabiliriz. Tramer sonucu dün elime ulaştı.

Emircan
Emircan
Yazıya Puanım :
     

İyi günler birkaç ay önce soldan kavşağa girmek için sinyal verip sol şeride geçtim ve kavşağa gelince frene bastım arkadan araç vurdu ve yüzde yüz kusurlu çıktım önüne kırdığımı iddia etti biraz kısa mesafeden girdim itiraz edersem bir sonuç çıkarmı ve olumsuz bir sonuç alırsam avukat masrafı ödemem gerekir mi acaba

Zeynep
Zeynep
Yazıya Puanım :
     

Merhabalar ismim zeynep kaza kusur oranında bana yüzde yüz kusur verilmiş buna itiraz etmek istiyorum bütün fotoğraflar ellerinde mevcut bana sağ arka kapımdan süratla gelip çarpan arabayı ben nasıl görebilirim ki ? Yolun %80 i bitmiş diğer yola girmişim ama sağdan gelen üstünlüğü varmış adam kendi ağzıyla duramadığını çarptığını söyledi ama bütün kusur bana verilmiş ne yapmam gerekiyor

Halil
Halil
Yazıya Puanım :
     

Ahmet bey maddi hasar kaydı benim araçım da ve onun aracın da var ağriyetten kaza tutanağı şöyle beğan ediyor ölümlü ve yaralı olarak/ şimdi kaza nasıl ol anlatıyorum Ben kendi aracımla kalkışını yaptım ve cevre yoluna doğru ilerle meye başladım kendim araçımla birlikte sağ şerit istikametin ilerlenlen TM cevre yola bağlanma sırasında köbrüden aşa solumda diyer araçı gördüm iletmeye devam ederken bu önündeki araç sürücüsü kendi şerinden sıkıp kenarda köşede bulunan duvar kesirleri bitti andan itibaren benim önüme araçını kırıp feren yaptı ve mesafe oranını öndeki araç sürüçüsü fren yaptı için ve aramızdaki mesafe oranı ise daha cok kısaldı ve… Devamını Oku »

Bilal
Bilal
Yazıya Puanım :
     

Merhaba Ahmet bey kontrolsüz kavşakda tali yoldan önüme çıkan araca vurdum. Hızımı azaltmamaktan yüzde 25 bana verdiler itiraz etmeli miyim.

İsmail Caycı
İsmail Caycı
Yazıya Puanım :
     

Merhaba Ahmet Bey. Bulunmuş olduğum bir kazada kusur yüzde 100 bana verildi Ana arter üzerinde kırmızı ışıkda beklerken Trafik polisinin bana gec işareti yapması ile çıkış yaptım o esnada diğer kavşaktan gelen araç ile kazaya karıştım bu duruma itiraz etmelimiyim

Mesut AYAĞIBÜYÜK
Mesut AYAĞIBÜYÜK
Yazıya Puanım :
     

Merhaba Ahmet bey. Kusurlu bulunduğum Bi kazaya itiraz etmek istiyorum. Çift şeritli bir kavşakta sağ tarafta ışıklarda bekliyordum. Sola döneceğim sinyalimi verdim. Yeşil yanınca kontrollü şekilde sola geçtim Arkamda bekleyen dolmuş da sola geçti. Ben kavşaktan sola döndüğüm sırada sol arka kapıma dolmuş sağ ucuyla bana çarptı. Yola bakmadığını düşünüyorum. Tutanakta sanki o sol şeritteymiş ben onun önüne kırmışım gibi anlaşılıyor sanırım o yüzden beni kusurlu buldular. Üstelik ehliyeti dolmuş kullanmaya uygun olmadığı için 3600 TL ceza yedi. Kaskom var ama ben kusurlu çıkacağım ihtimal vermiyordum. Buna benzer bir kazaya şahit oldunuz mu? Sizce ben kusurlu muyum? İtiraz etmeli miyim?… Devamını Oku »

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu