0 oy
Trafik Cezasına İtiraz kategorisinde tarafından
Merhaba,

Sorum şu ;

Yangın hidrantı önüne 5m 'den daha yakın park ettiğim için aracım çekildi ve ceza düzenlendi. İlgili mahalde uyarı levhası olmadığı için itiraz etmem sonuç verebilir mi? Park ettiğim yerin 4 metre gerisindeki hidrantı gece göremedim. Levha olsa fark edebilirdim.

Teşekkür ederim, saygılarımla.

Kenan

1 cevap

0 oy
(71.9k puan) tarafından

Fark etmemek sorumluluğunuzu ortadan kaldırmaz. İtiraz hakkınız var. Ceza tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde, cezanın yazıldığı ilin sulh ceza hakimliğine itirazda bulunabilirsiniz. Cezanın hatalı yazıldığına dair kanıt sunarsanız cezanız iptal olur. Ancak sizin belirttiğiniz durum için ceza hatalı yazılmış demek pek mümkün değil.

tarafından
Fark etmemek suçu ortadan kaldırmaz ama, yasanın amacı vatandaşın dikkatini ölçmek değil yangın teçhizatının kullanımda olmasını sağlamak olduğuna göre, uyarı levhası olması gerekmez mi?
(71.9k puan) tarafından
Trafik ışıklarında kırmızı da geçmeyin şeklinde bir uyarı levhası var mı?  Sürücü olarak bu kuralları biliyor kabul ediliyorsunuz. Tercih sizin itiraz edebilirsiniz. Kanunu koyan da uygulayan da ben değilim.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
30 Haziran 2021 Trafik Cezasına İtiraz kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
26 Mart 2020 Trafik Cezasına İtiraz kategorisinde onur tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
2 Haziran 2021 Trafik Cezasına İtiraz kategorisinde Halit YILDIZ tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
16 Mayıs 2020 Trafik Cezasına İtiraz kategorisinde mehmet tarafından soruldu
...