0 oy
Trafik Cezasına İtiraz kategorisinde tarafından
tarafından düzenlendi
İyi günler Ahmet bey ben galerici esnafıyım aynı firmadan iki adet Hundai i20 marka araç aldık. Bu araçların plakalarını yanlışlıkla diğerine takmisiz, polis uygulama noktasında bizi durdurdu. Aracın plakası başka bir araca ait olduğunu söyledi ve idari pay cezası yazdı. Ayrıca karakola gittik hakkimizda sahtecilik ten işlem yapıldı ve plakalara el konuldu.

Bu iki araç ta bize ait. Aynı marka araçlar. Araçlar üzerinde herhangi bir hukuksuzluk yok. Rehin, haciz vb gibi. Buna rağmen ceza yazıldı ve sahtecilik ten işlem yapıldı .

Bu konuda ne gibi bir yol izleyebildim. Bir sonuç alabilirmiyim.

1 cevap

0 oy
(71.9k puan) tarafından

Şahsen bu konu ile ilgili farklı bir olay olduğuna inanıyorum. Aynı renk aynı model iki aracın plakasının farklı olduğunu bir bakışta anlamak insan üstü bir yetenek göstergesi. Nitekim ruhsatla şase numarası eşleştirmesi yapmadan bu durumu nasıl tespit ettiği noktasında ikna olamadım. Öte yandan yapılan işlem doğru. Araç sahibi olarak gerekli özeni ve kontrolü göstermek zorundasınız.  Zira itiraz hakkınız var yine de itiraz edeceğim diyorsanız örnek itiraz dilekçesi mail adresinize gönderdim.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
13 Aralık 2021 Trafik Cezasına İtiraz kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
13 Aralık 2021 Trafik Cezasına İtiraz kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
24 Temmuz 2021 Trafik Cezasına İtiraz kategorisinde Murat kucukoner tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
16 Eylül 2020 Trafik Cezasına İtiraz kategorisinde erver tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
18 Temmuz 2020 Trafik Cezasına İtiraz kategorisinde bulent tarafından soruldu
...